skor nez sem nas intelektualny priatel andrei zacne pisat blbosti o DNA chcel by som len poznamenat ze pokial vsetko vysvetlujeme vedecky uz to nie je fylozofia a teraz k tym otazkam 1.ludia su rozdielny lebo kazdy z nas ma vlastnu nenapodobytelnu identitu ktzorou sa moze pysit a keby sme boli vsetci rovnaky nikto by nebol vynimocny a keby sme boli vsetci vynimocny tiez by nikto nebol vynimocny 2.spolocne mame len dve veci ze sa narodime a skapeme 3.nie clovek nikdy svoj potencial neodhali az do konca len zivotne skusenosti nam ukazuju coho sme vlastne schopny a ake su nase reakcie pri urcitich situaciach 4.do zahuby (drogy alkohol atd...) ale som presvedceny ze poznanie a veda nas dokazu zachranit 5.samozrejme ze ano ale o tom je zivot niekto ovlada a niekto je ovladany 6.myslim ze nasa tuzba nie je spravny vyraz lebo napriklad ja si cennim co mam a ked chcem viac je to len preto ze to potrebujem
Preco su ludia rozdielny?..kazdy z nas je inak vychovany,kazdy ma ine pravidla,ine ciele,ine aspiracie...niekto je naivny iny realisticky.Sme rozlicny lebo sme plnohodnotna bytost,ktora vie rozmyslat a kazdy ma vlastnu jedinecnu identitu...
Spolocne mame to ze sa narodime,zomrieme,ze vsetci citime,smutime,radujeme sa,..
Clovek sa nikdy uplne nespozna..to je uplne vylucene,tato moznost neexistuje..vid.Zaklady psychologie...
A co sa tyka ludstva...Ludstvo sa za par rokov samo znici,takze k tomu sa nejdem ani vyjadrovat.
som snad jediny na tomto serveri kto dava ludstvu este niaku nadej? jedina vec ktorej sa treba obavat su ekologicke problemy ale tie predsa ludia riasia rcyklaciu atd...
vsetko sa da do poriadku neboj okrem toho ludia sa prisposobuju svojmu zivotnemu prostrediu napriklad v tych klymatickych podmienach akych zijeme dnes by sa ludia ktori zili pred 1000 rokmi ani nenadychli
Ludia proste su rozdielni, to nikto nemoze vyvratit. Spolocne mame, ze myslime. Ale otazka je skor, cim sa lisime. Podla mna tiez iba sposobom myslenia. Ten moze formovat aj jeho zivot, zazitky, ludia v jeho okoli, ludia sa menia...Ale vzdy, ked sa na jenu vec budu pozerat dvaja ludia, obaja budu vidiet nieco ine. Ako v tom pribehu, ked slepi ludia chytali slona. Jeden sa oprel o nohu a povedal, ze slon vyzera ako stlp. Druhy objal chobot a myslel si, ze slon je ako hadica. Treti chytil telo a skonstatoval ze slon je nieco ako stena domu.
Viac ma zaujala tvoja otazka ci moze clovek cloveka uplne spoznat. Na sto percent nie! Zajdem trochu do psychologie..
1)vacsina ludi ma voci druhym predsudky.
2)clovek ukaze druhym len tu cast svojho JA, ktora sa mu paci a s ktorou je spokojny
3)clovek dokaze na druhych ludoch vnimat len to, co vidi aj na sebe
4)neverim, ze existuje clovek, ktory UPLNE pozna sam seba...a este by ho mal uplne poznat niekto druhy...?
A bolo by tych dovodov viac, ale momentalne si neviem na nic ani za svet spomenut...ked tak napisem
Pre typka: ludia su rozdielni lebo maju inu dna, dufam ze si spokojny a je to pravda, aj ked ludia maju aj ine skusenosti a podobne...
no este by som dodal, ze filozofia co sa opiera o "jedna baba povedala" su krcmove reci.
K otazkam: ludstvo speje do zashuby, vracia sa spat v case... za par rokov bude vseobecne vzdelanych tak malo, ze to bude porovnatelne zo stredovekom a ostatny budu hracky v rukach medii a holandskych "nadnarodnych" spolocnosti... Dutch is evil
Keďže @Typek nemá rád gény, tak sa im v tejto úvahe vyhnem. Vezmime si to teda bez génov, každý vie, čo všetko formuje osobnosť väčšinu z toho už bolo povedané @10. Keď si teda vezmeme aké je nespočetné množstvo udalostí, sociálne skupiny, rodičia, náhodné zážitky. svet je z roka na rok iný, iné vynálezy spoločenské normy, iný spôsob života a množstvo ďalších vecí. Každý človek je teda úplne iný. Keď je iný každý jeden človek, tak aj každý vzťah medzi ľuďmi je úplne iný. reakcie ľudí na veci sa diametrálne líšia. Tak ako je to s poznaním? Čo znamená poznať niekoho? Vedieť predpokladať jeho reakcie, vedieť čo ho baví, čo má rád, aké má problémy, poznať jeho hodnoty,vedieť na čo myslí, vedieť asi ako sa cíti? Podla mňa je poznanie ešte o niečom hlbšom a už tieto veci sa dokonale poznať nedajú, lebo každý človek vníma svet ináč. A aj tak cez to všetko niekedy mám pocit, že sa cítim presne tak isto ako ten druhý, ako keby sa odo mňa odrážali jeho emócie, ako keby sa presúvala časť jeho do mňa.......
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Spolocne mame to ze sa narodime,zomrieme,ze vsetci citime,smutime,radujeme sa,..
Clovek sa nikdy uplne nespozna..to je uplne vylucene,tato moznost neexistuje..vid.Zaklady psychologie...
A co sa tyka ludstva...Ludstvo sa za par rokov samo znici,takze k tomu sa nejdem ani vyjadrovat.
smetisko a pust alebo zahrada plna kvetov a travy
1:lebo nelietali ete všetci...
2:no krídla...
3:áno ak sa snaží udržiavať svoje dva svety a život v nich v rovnováhe...
4:to nefiem..ale niektorí stoja v rade na letenku...
5:nechápem...v rukách koho...my riadíme svoj život!!!
6:možno, že raz si postavíme hotel vo svete ideí.. so zelenou alejou..
vidím, že môj článok si nečítal pozorne....ale to nevadí...sme len nedokonalí ľudia...
Viac ma zaujala tvoja otazka ci moze clovek cloveka uplne spoznat. Na sto percent nie! Zajdem trochu do psychologie..
1)vacsina ludi ma voci druhym predsudky.
2)clovek ukaze druhym len tu cast svojho JA, ktora sa mu paci a s ktorou je spokojny
3)clovek dokaze na druhych ludoch vnimat len to, co vidi aj na sebe
4)neverim, ze existuje clovek, ktory UPLNE pozna sam seba...a este by ho mal uplne poznat niekto druhy...?
A bolo by tych dovodov viac, ale momentalne si neviem na nic ani za svet spomenut...ked tak napisem
vychovou a splocenskym zaradením.
V tom tvojom pribehu mid slona chytali traja slepi
ludia.Postihnuti. Keby videli. Vsetci traja vedia ako vyzera.
no este by som dodal, ze filozofia co sa opiera o "jedna baba povedala" su krcmove reci.
K otazkam: ludstvo speje do zashuby, vracia sa spat v case... za par rokov bude vseobecne vzdelanych tak malo, ze to bude porovnatelne zo stredovekom a ostatny budu hracky v rukach medii a holandskych "nadnarodnych" spolocnosti... Dutch is evil