Pre jedných sú akýmisi sviatkami pokoja, lásky, radosti, teda niečím hlbším, duchovnejším. Pre iných zasa iba chvíľami zhonu, stresu, materiálnosti. V čom je ich pravá podstata, pre ktorú variantu sa má človek rozhodnúť?
Aj mne príde to dávanie darčekov také trápne že až. Aj toho roku, keď som "s láskou" hľadal darčeky pre rodinu a tak, 23. decembra, som si uvedomil, že je to o ničom, nič to tomu druhému nedá. Tak som sa nasral a tohto roku darčeky neboli (hihihi/
viancoe maju byt o tom, ze su pri sebe ludia ktory sa maju radi, o darcekoch nie je rec. i ked mam pocit samotny traja krali doniesli jeziskovi dary. a tak sa to potom aj zauzivalo dalej.
je uz len vec rodiny ako sa rozohodne. ci budu mat vianoce o tom, ze si daju dary a potom prasia s ich uzivat a tesit sa s nich alebo budu o tom, ze budu pri sebe. Moj oco ked bol mlady tak nemal dakedy ani polievku a ani nic na viancoe.
Vianoce by aj boli,,s tým čarom" keby ich všetci nevyužívalí ako reklamu.Ja napríklad nechápem čo má telefonovanie spoločné s Vianocami.
A k tým darčekom.Podľa mňa by to bolo ono keby si ľudia darovali po jeden-dva darčeky alebo ak ide o dieťa tak aj viac,nech sa poteší.Ale teraz to dosť veľá ľudí preháňa.
vianoce su pohansky sviatok a chcel by som vediet co maju spolocne z narodenim "J.C" ..... a cirkvami
ved v dnesnej dobe tento pseudo sviatok zneuzivaju obchcodne retazce aby nam prostrednictvom massmedialnych prosriedkov (reklamy a masirovanie mozgov) cim viac vymili mozgy co okolo seba denne bezne pozorujem....
Milý Dhampir z cintorina, Vianoce sú až veľmi kresťanský sviatok, dokonca druhý najväčší a majú s tým spoločné práve to narodenie Krista, preto sa slávia Vianoce
Cuco2: Dhampir ma pravdu, sa pozri kedy sa mal narodit jezis (niekedy v polke januara mam pocit). 24.12. je cisto pohansky sviatok a slavil sa boh slnka (slavil sa zimny slnovrat vtedy a slovanisa si vtedy davali akesi darceky, spievali atd). Okrem ineho, tie tvoje krestanske sviatky sa "zhodou okolnosti" vzdy pocas pohanskych sviatkov, preco myslis? (jednoducho cirkvev sa hnusne prizivuje na vsetkom aj na sviatkoch, ktore by ste nikdy neslavili v spojitosti s jezisom). Takze prestuduj si historiu, cirkev je jedna prehntia organizacia, ktora pravdu nepovedala nikdy, od zaciatku len parazituje na inych nabozenstvach, zvyklostiach a tradiciach.
No dobre, dobre, vidim, že sa to tu opäť zvrhlo len na nadávanie a je jedno na čo, či už je to cirkev, obchodníci, ... Lenže názov fóra je o čom sú DNEŠNÉ Vianoce, nie čo má cirkev s Vianocami a čo na to historici, to si chodte nadávať na sekciu VIERA V BOHA. Nedá sa tu o ničom normálne podiskutovať, len počúvať akoje to všetko zlé, šak príde na každého...
Inak uz bolo vsetko pedane, vianoce povacsinou uz stratil pointu a su casom na vacsi zisk obchodnikov. Ale ked clovek chce, moze si z toho spravit sviatky pokoja, zalezi od povahy a vole.
Pre mna boli vzdy vianoce svietkami, kedy sme mohli byt cela rodina po kope. Nikto sa neponahlad do prace, mohli sme si spolocne posediet, popapat, prekecat cele dni. Ale cim sme starsi, postupne sa to akoby vytraca. Vianoce su take, ake si ich kazdy spravi, vianocnu naladu nemozno nikomu nanutit, ani dat. Je o prezivani, bud ju clovek chce alebo nie. Co sa tyka darcekov, tie si vzdy velmi cenim a ja sama kupujem vzdy darceky z lasky. Nie podla sumy, niekedy je darcek za dve stovky hodnotnejsi ako ten, za dve tisicky. Vianoce su skvele, teda aspon pre mna. A z uz sa neviem dockat az raz budem "velka" a budem svojim detom vidiet radost v ockach
UWEDOMILA SOM SI,ZE SOM MALA AZ PRILIS VYSOKE NAROKY,KED SOM CHCELA,aby vianoce skutocne boli o atmosfere,pokoji....aaale kdeze.............predrazene obchody,ludia ilegalne vysekavajuci stromceky,zvysena nervozita,nevrlost..to bola realita!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
je uz len vec rodiny ako sa rozohodne. ci budu mat vianoce o tom, ze si daju dary a potom prasia s ich uzivat a tesit sa s nich alebo budu o tom, ze budu pri sebe. Moj oco ked bol mlady tak nemal dakedy ani polievku a ani nic na viancoe.
ked sa to neprehana tak je to podla mna pekny sviatok..
A k tým darčekom.Podľa mňa by to bolo ono keby si ľudia darovali po jeden-dva darčeky alebo ak ide o dieťa tak aj viac,nech sa poteší.Ale teraz to dosť veľá ľudí preháňa.
ved v dnesnej dobe tento pseudo sviatok zneuzivaju obchcodne retazce aby nam prostrednictvom massmedialnych prosriedkov (reklamy a masirovanie mozgov) cim viac vymili mozgy co okolo seba denne bezne pozorujem....
vianoce = shit
len sa pozri poriadne do historie.....
Inak uz bolo vsetko pedane, vianoce povacsinou uz stratil pointu a su casom na vacsi zisk obchodnikov. Ale ked clovek chce, moze si z toho spravit sviatky pokoja, zalezi od povahy a vole.