@1 alebo degeneracia ludskej rasy vzhladom na to, co sa najviac mnozi (kokoti a cigani) a ze sa mnozia aj ludia, ktori by nemali prezit normalne, ziju len vdaka liekom. Kurvime si genofond.
Ale nemyslim si, ze existencia ludskej rasy je zo sirsieho hladiska nejak vyznamna takze je to v podstate uplne jedno.
A teraz ma ukamenujte.
@2 hádžem kameň a súhlasím najmä s koncom, že je to napokon jedno.
1) najviac sa bojím, že mi umrú blízku, že bude vojna, že sama umriem, že nebudem môcť mať deti
2) reálna hrozba? možno tých 7000+ atomoviek čo má rusko a tých 6000+ atomoviek, čo má amerika (dnes hľadané data). Alebo aj nie. Možno strata postupná kultúry? strata free speechu (banovanie hate speechu)? Že bohatší budú bohatší a chudobní ešte chudobnejší? Že Tomáš neopraví birdz? Hej, najmä to je hrozba.
1. Z toho, ze neviem, ako byt clovekom, ako zit na tomto svete, neviem, co ma robi stastnou, co chcem, naco rano vstavam. A bojim sa, ze to nenajdem, ze ublizim ludom, ktori su to nezasluzia, lebo som idiot, ze ublizim sebe tym, ako mrham svojim casom (nemyslim prokrastinaciu, ale zivotom, ktory mam, mam moznosti, socioekonom. privilegia, zijem v krajne prveho sveta v 21. storoci, som +- zdrava, mlada, nadana, pekna, uvedomela..ale naco je mi to.)
Dlhodobo mám v sebe vnútorný pokoj. Je to dar od Boha a som za to vďačný. Samozrejme nemám nejaký idealistický život ako, že som úplne zdravý, nehorázne majetný a ešte k tomu všeobecne krásny muž...
Ale viem, zo skúsenosti, že ak svoje obavy a celý svoj život vrátane mojich plánov dám do Božích rúk a budem dôverovať a prosiť o správne veci, tak všetko bude OK.
Život nie je súťaž medzi nami, kto bude lepší, život je o prítomnom okamihu, o tom ako ho prežijem, ako sa rozhodujem...
Takže mám i momentálne len nejakú malú obavu, resp. to ani nie je obava, skôr zvedavosť ako to dopadne. No to tiež závisí i od môjho postoja k tomu.
Všeobecne za najväčšiu hrozbu pre nás ľudí považujem "nevšímavosť, nezáujem, sebectvo (aj narcizmus, selfizmus)...
je hlúposť sa báť, človeka to nijako neobohacuje ani nezvýhodňuje pred ostatnými... ak sa niečo stane nezáleží na tom či sa človek predtým bál alebo nie... strach je zbytočný pocit
@boolean hanba pre ľudí? Však strach majú aj zvery a pomáha im prežiť, však keby sa taká srnka nebála tak sa ide pretŕčať hoci pred vlka a bolo by po srnkách
tiež sa pridávam a píšem: vojny a z nej vyplývajúce ďalšie faktory, hladomory, šírenie chorôb, strata viery v človeka a v čokoľvek a aj toho hnusu, ktorý nastáva po ukončení vojnového besnenia... a k tým reálnym hrozbám, neviem ako sa elity postavia k tejto problematike, v Európe sa vždy ľudia hlušili vo veľkom, teraz je dosť dlho ticho, pokiaľ si teda odmyslím konflikty na Ukrajine, snáď sa ľudia zasa nezbláznia a nezačnú tu systematicky likvidovať povedzme moslimov...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Ale nemyslim si, ze existencia ludskej rasy je zo sirsieho hladiska nejak vyznamna takze je to v podstate uplne jedno.
A teraz ma ukamenujte.
1) najviac sa bojím, že mi umrú blízku, že bude vojna, že sama umriem, že nebudem môcť mať deti
2) reálna hrozba? možno tých 7000+ atomoviek čo má rusko a tých 6000+ atomoviek, čo má amerika (dnes hľadané data). Alebo aj nie. Možno strata postupná kultúry? strata free speechu (banovanie hate speechu)? Že bohatší budú bohatší a chudobní ešte chudobnejší? Že Tomáš neopraví birdz? Hej, najmä to je hrozba.
A realna hrozba je taka ze ludia sa navzajom pozabijaju lebo su hlupi ale toho sa tiez nebojim to tak proste bude a nic s tym nespravim
to je mi zahadou...
1. Z toho, ze neviem, ako byt clovekom, ako zit na tomto svete, neviem, co ma robi stastnou, co chcem, naco rano vstavam. A bojim sa, ze to nenajdem, ze ublizim ludom, ktori su to nezasluzia, lebo som idiot, ze ublizim sebe tym, ako mrham svojim casom (nemyslim prokrastinaciu, ale zivotom, ktory mam, mam moznosti, socioekonom. privilegia, zijem v krajne prveho sveta v 21. storoci, som +- zdrava, mlada, nadana, pekna, uvedomela..ale naco je mi to.)
2.) že sa stanú veci, kvôli ktorým umriem sám a chudobný
Ale viem, zo skúsenosti, že ak svoje obavy a celý svoj život vrátane mojich plánov dám do Božích rúk a budem dôverovať a prosiť o správne veci, tak všetko bude OK.
Život nie je súťaž medzi nami, kto bude lepší, život je o prítomnom okamihu, o tom ako ho prežijem, ako sa rozhodujem...
Takže mám i momentálne len nejakú malú obavu, resp. to ani nie je obava, skôr zvedavosť ako to dopadne. No to tiež závisí i od môjho postoja k tomu.
Všeobecne za najväčšiu hrozbu pre nás ľudí považujem "nevšímavosť, nezáujem, sebectvo (aj narcizmus, selfizmus)...
A ty?
ja len, že sa mi páči tvoje zmýšľanie