Ahojte Chcem sa opýtať tých ktorí chodia na OA, či sa vám tam páči a či ste s výberom spokojní. Poprípade ak nie, čo vám vadí alebo či keby môžte mať znova právo výberu, akú školu by ste si vybrali.
To zavisí aj od toho na aku obchodnu chceš isť, popýtaj sa tých čo na tu školu chodia či sa im tam páči a tak. Ja som zatial spokojná, iba tam maš straašne vela ekonomiky, pletie sa ti jedno cez druhe, ale v pohode sa to da šetko naučit, mysim že s tvojimi známkami by si to zvladala lavou zadnou.
Ak sa nedostaneš na výšku z OA, tak to nieje také hrozné ale ak sa nedostaneš na výšku z gympla tak si s najväčšou pravdepodobnosťou v prdeli Ja osobne nechodím ani na jedno z toho, ale podľa toho čo mi hovoria kamarátky by som určite radšej brala OA ako gympel. A záleží od toho kam chceš na OA ísť....Aj gymple môžu byť "zlé" školy, pokial majú zlý systém, vyučujúcich,...
Je zaujímavé, že ľudia čo na OA nechodia tvrdia, že nevadí, keď sa nedostaneš na VŠ. Omyl. Z OA vieš rovnako nič ako z gympka. Takže na tento super argument kašli.
@moccacino tak ekonomika by mi problém nerobila nakoľko mám matiku rada
@forte veď práve to že ak by som sa na výšku nedostala tak mám aspoň zameranie ale ak by má nezobrali z gymplu tak mám rok v riti ... Ja chcem ísť na OA do Topoľčian. Ako nehovorím že ten gympel je nejak extra dobrý a ani zlý. Taký priemer.
na vysku sa dostanes ci z OA alebo gympla... pretoze vysky uz beru aj to n ajsprostejsie -tymto nehovorim, ze si sprosta - len hovorim o tom, ze ta vezmu , zalezi na tom ci sa udrzis, a to uz bude na tebe
ale ak chces ist na daku medinu alebo farmaciu tak ofc ze gympel, musis vediet ty
ja som chodila na gymo..nemenila by som nikdy za ziadne OA ani nic...
@nixxina žiadna farmacia ani medicína. Biolu, fyziku to je niečo čo skutočne neznášam!
@moccacino sorry som si trošku pojmy splietla a biflenie mi nevadí na jednotky z dejaku, bioly, fyziky a pod. to bola povinnosť inak by som z toho štvorku mala takže na biflenie som zvyknutá
@ladylolita neviem na akú obchodnú chodíš ty, pretože ja s ukončenou OA by som problém v uplatnení nemal, ale ja pokračujem na vš. a aby som netrepal, tak jedna moja spolužiačka, ktorá neišla na vysokú robí junior-účtovníčku vo vw a ďalšie dve, ktoré si robia vš externe sú tiež zamestnané v obore, síce nie priamo účtovníctvo.
skus sa zamyslieť, čo by si chcela v živote robiť, podľa toho si vyber aj strednú, ak to ešte celkom nevieš odporúčam ísť na gympeľ, lebo sa môže stať, že keď budeš na OA zistíš, že chceš niečo celkom iné a bude potom problém
@momina223 na vysky dnes beru aj retardovane opice, takze o to, ze ta nikam nezoberu by som sa rozhodne nebala - pokial patris medzi tych, co studuju len preto, aby nemuseli ist robit, tak ti bude jedno co budes studovat a pokial sa niekam naozaj budes chceit dostat a urobis vsetko preto, tak sa dostanes .
@moccacino ako to, že ekonomika nemá s matikou nič spoločné?? som sa pobavil.. a na tom biflovaní som sa tiež pousmial. jediné čo som sa v rámci ekonomiky kedy "biflil" bola história ekonomických teórií a zároveň to bolo aj jediné, čo s matikou nemá nič spoločné. síce je pravda, že v ekonomike je hrozne veľa rozdelení a na tú istú vec sa pozeráš zo všetkých možných hľadísk, ale je to logické a dá sa to v pohodičke naučiť
@nikisweet ja viem čo by som chcela robiť a aj čo ma zaujíma je jasné ze keby to neviem rozhodne idem na gympel pretože sa tam venujem všetkému a teda si môžem vybrať podľa toho čo ma najviac zaujalo
no a aby som písal aj k veci, tak ako hovoria už ľudia nado mnou, musíš sa rozhodnúť sama, podľa toho čo teba baví. mne dala oa strašne veľa. a to hlavne praxe do života, či už účtovníctvo, informatika, právo alebo strojopis. a na druhej strane je pravda, že keď budeš chcieť ísť s oa potom na nejakú medicínu alebo architektúru, tak budeš musieť veľmi zamakať, aby si sa tam dostala, ale poznám aj takých
jednoznacne chod na OA. gymnazium su skoly ktore ti nedaju nic okrem vedomosti. pricom oa ti da vela praktickych zrucnosti a ten kto ti povie ze obchodka je to iste ako gymnazium ti klame lebo je sam smutny nad tym ze siel na gymnazium ktore mu do zivota nic neda a v zivotopise to je ako prazdne policko. takze hop hop na OA ! lutovat to nebudes
ja tento rok maturujem na OA...máme veeľmi veľa učenia a mávame aj viac ako veľa gymnazistov....zvládnuť sa to dá, ale je toho dosť, fakt... a sa tu debatovalo, či je ekonomika alebo nie je biflenie a či má niečo s matikou...takže napr. účtovníctvo sa nebiflíš aj keď tam je niekedy teória a je to akoby taký ekonomický odbor...a na ekonomike ako takej sme aj rátali príklady, ale minimum! ani na písomkách sme to nemali..jedine krivky ponuky a dopytu, ale to je zas kreslenie...a ekonomika je biflenie!!! samozrejme, nemôžeš sa to len tak naučiť naspamäť a koniec, lebo to je o ničom...treba nad tým aj trošku porozmýšľať, či tomu rozumieš...ale ekonomika patrí aspoň v našej triede k najneobľúbenejším... a čo sa písalo ohľadom uplatnenia...z OA je určite lepšie ako z gympla... aj preto som chcela ísť na takú školu... niektoré veci ma bavia, iné nie... ale nie je to to, čím sa chcem živiť...takže na výške trochu "odbočím"...
@momina223 no ono ten kros ti je absolutne na nic viacmenej. nikde sa s tym nerobi. vsade mas akurat pohodu, sap, ale omega a nebodaj olymp to uz vobec. ale uctovnictvo je dost v kurze takze ti radim aj ked ta to nebude bavit prinut sa to naucit je to fakt velke plus ak to clovek ovlada, ja lutujem ze som to cele sral a poriadne ho neviem. strojopis sa uci uz pomaly na kazdej skole (okrem gymnazii). ekonomiku po tebe nikde nechcu cize to sa ucis len aby si mala ako taky prehlad o ekonomickej oblasti. jazyky su samozrejmost to sa drt tiez. cize jedine co vyuzijes je uctovnictvo, jazyky, prehlad o ekonomike.
uctovnictvom myslim podvojne a mzdove aby bolo jasno : ) plus hospodarska korespondencia co su pisanie objednavky, urgencie a taketo voloviny ale to uz dneska aj na nete najdes. este nieco som zabudol? neviem : D keby nahodou napis spravu poradim
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
@forte veď práve to že ak by som sa na výšku nedostala tak mám aspoň zameranie ale ak by má nezobrali z gymplu tak mám rok v riti ... Ja chcem ísť na OA do Topoľčian. Ako nehovorím že ten gympel je nejak extra dobrý a ani zlý. Taký priemer.
na vysku sa dostanes ci z OA alebo gympla... pretoze vysky uz beru aj to n ajsprostejsie -tymto nehovorim, ze si sprosta - len hovorim o tom, ze ta vezmu , zalezi na tom ci sa udrzis, a to uz bude na tebe
ale ak chces ist na daku medinu alebo farmaciu tak ofc ze gympel, musis vediet ty
ja som chodila na gymo..nemenila by som nikdy za ziadne OA ani nic...
@moccacino sorry som si trošku pojmy splietla a biflenie mi nevadí na jednotky z dejaku, bioly, fyziky a pod. to bola povinnosť inak by som z toho štvorku mala takže na biflenie som zvyknutá