Ahojte, prosím, ak je tu niekto kto má s týmto problémom skúsenosti, skúste mi poradiť.
Pri zadaní bakalárky do crzp mi vyšla vysoká %ná zhoda s inými prácami (nesprávne použité citácie prevažne internetových zdrojov) Z vlastnej vôle som sa rozhodl
mala si ísť obhájiť bakalárku v máji aj s takou vysokou zhodou.
moji spolužiaci mali tiež dosť veľké zhody a všetko v poriadku.
ale ono všetko závisí od školy, od tvojej témy, od tvojho konzultanta, oponenta, členov komisie.
napríklad ja som mala hlúpu tému, ktorá je na našej škole každý rok aj ako bakalárka aj diplomovka a preto, sa nikto nezamýšlal nad zhodou pretože im bolo jasné, že tam nemám o čom písať a opakujem sa tak ako ľudia roky predo mnou a ľudia roky po mne.
a podľa mňa si toto mala riešiť s konzultantom a ten by ti poradil. veď aké ti dali posudky? dobré? ak hej tak sa nemáš čoho báť.
ked si sa tym tolko zaoberala, myslim ze si sa mohla dopatrat aj k tomu, ze konecne slovo ma skolitel. mal by byt pri obhajobe a de facto ta "obhajit", ak slo o zle citovanie. typicky problem na nasich skolach je to co pise @greyness , temy sa opakuju rok co rok, zhody budu vacsie a vacsie, ten system strati opodstatnenie casom, som si ista. a teraz uz asi aj sama vidis ze bola chyba ist to neskusit, ak si mala dobre posudky. tak ci tak tu zhodu tam mas spomenutu, takze si sa tomu nevyhla. ale myslim, ze ak budes mat normalnu komisiu tak by nemal byt problem. ak ti po obhajobe nasleduju aj statnice, tak vacsinou obhajoba byva to "zahrievacie kolo".
jj my všetci vidíme do hláv tých členov komisie, vieme, čo si dajú na raňajky a akú budú mať náladu, čiže s istotou ti môžme povedať, že... nie, nevieme.
@agajka - v prvom rade si urobila veľmi veľkú hlúposť. Celý systém kontroly prác je na houby a ver-never, systém je schopný zaznamenať aj vetu, ktorá je reálnym faktom aj bez citácie.
V druhom rade si sa veľmi hlúpo pýtala školiteľa /konzultanta/.. Ako som vyčítal z tvojich príspevkov tu vo forume - pýtala si sa ohľadom termínov, nie zhody. Mala si ju obhajovať v máji
Školiteľovi som hovorila aj o zhode, videl ju na vlastne oči v ais - e, ako školiteľ má prístup do mojej bakalárky v aise. Len som sa blbo vyjadrila, aj k termínom aj ku zhode sa vyjadril rovnako, že mu je to v podstate jedno.
A moja téma je Šikanovanie, dosť blbo zvolená, ale tak čo už...
ťažko povedať ....napríklad, čo znamená vysoké číslo % ?? ...... ale vo veľa prípadoch sa dá aj to vysoké číslo obhájiť... ...V tvojom prípade keď správne obhájiš tvoj problém s citaciami v predchadzajucej práci nemal by byť problém.....Samozrejme zaleží od komisie a od školy....Lebo človek nemusí obhájiť ani prácu s 0% ak je zákerná komisia a naopak vedel by obhájiť aj 40- 50% so správnymi argumentmi.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
moji spolužiaci mali tiež dosť veľké zhody a všetko v poriadku.
ale ono všetko závisí od školy, od tvojej témy, od tvojho konzultanta, oponenta, členov komisie.
napríklad ja som mala hlúpu tému, ktorá je na našej škole každý rok aj ako bakalárka aj diplomovka a preto, sa nikto nezamýšlal nad zhodou pretože im bolo jasné, že tam nemám o čom písať a opakujem sa tak ako ľudia roky predo mnou a ľudia roky po mne.
a podľa mňa si toto mala riešiť s konzultantom a ten by ti poradil. veď aké ti dali posudky? dobré? ak hej tak sa nemáš čoho báť.
Posudky nemám ešte žiadne, keďže som sa stiahla skôr ako by som sa prihlásila na obhajobu, takže neistota že až...
Školiteľ na obhajobe isto nebude, to mi už povedal, je na služobke.
vsetci maju asi rovnake skusenosti, ma sa k tomu vyjadrit skolitel a nie tak, ze jebem na teba.
chod za nim este raz a nenechaj sa odbit.
V druhom rade si sa veľmi hlúpo pýtala školiteľa /konzultanta/.. Ako som vyčítal z tvojich príspevkov tu vo forume - pýtala si sa ohľadom termínov, nie zhody. Mala si ju obhajovať v máji
A moja téma je Šikanovanie, dosť blbo zvolená, ale tak čo už...
Díky za rady a pripomienky