Občas chodím vonku po tme. Raz, keď som šiel do obchodu, zastavil ma jeden miestny feťák a spýtal sa ma, koľko mám pri sebe peňazí. Najprv som mu nerozumel, no potom, keď to zopakoval, vyriešil som to ignoráciou a pridal som do kroku...
plynovú pištol. hento všetko sú kontaktné zbrane..keď pridávaš do kroku nepomôže ti zbraň ktorú musíš použiť z blízka.
a odloýíš si všeličo keď sa k tomu priznáš, nepošle ťa nikto nikam keď to máš na obranu a nie na útok..a chováš sa tak.
pokial nevies dobre s nozom ako zbranou narabat tak to je blbost ale ja osobne bud ten kaser alebo taky maly teleskop s "elektrosokmi" na konci
ale nikdy som nad neuvazoval nejako
Kaserje tu najlepší podľa mňa, nastriekaš a utečieš. Alebo nastriekaš a dobiješ ho ako psa
Ale najskladnejšie riešenie je buď ten nôž (nebezpečné) alebo boxer v pohode sa dá kúpiť aj púzdro nech sa ti pripne na opasok aby ti nezavadzal a nikto si ho ani nevšimne
@method to je viac ako pravdepodobné zvlášť v noci a v piatok. A že by mu niekto pomohol? To snáď ani nemyslíš vážne ľudia sú posratý a nikto nechce riskovať vlastné zdravie pre cudzích ľudí.
@method väčšinou ľudia dávajú od takýchto vecí ruky preč proste absolútne by som ani nedúfal že mi niekto pomôže skôr by som to čakal ako prekvapenie
ale keď už tak je dobré osloviť konkrétneho človeka alebo osoby nejaké
ale tiež by som najskôr stavil na tú plynovku
krom toho chodiť všeobecne so strelnou zbraňou pri sebe je neskutočne super pocit, tiež som dosť paranoidný takto po večeroch ale jak mám také niečo pri sebe tak úplne pohodys sa nebojím pohnúť kdekoľvek
@semhamforas dobre ale to tam nie vzdy vyzeralo ze je ozaj v nejakom ohrozeni, ja kebyze vidim ze sa dvaja hadaju tiez mam v pecku ked sa drgaju a vrieskaju po sebe , ale kebyzevidim ze ju skrti to je uz ine...fail ti co nic neurobili, ale tak co chces od zeny co bezi okolo, este aj ona by dostala ale ti muzi? wtf
@gukol jj a ked natrafis na lepsieho borca tak ti ho vykopne, teda odkopne a este viac sa rozzuri alebo ked su viaceri tiez nic moc, este ta s tym budu mucit
@method presne tak, je to nepochopiteľné že niekto ani žene nepomôže. Ale chcel som tým povedať len toľko aby si nebol naivný a nemyslel si že ti niekto pomôže ak budeš v problémoch. Ak náhodou áno, tak takého človeka si drž pri sebe, to bude zrejme charakter.
a ešte ďalší príklad zo SR, Bratislavská legenda:
Tu tiež vidíš ako bola celá zástavka plná ľudí a nikto nikomu nepomohol.
Čo sa týka obrany, mal som na mysli skôr takú, pri ktorej ide naozaj o život a nie takú, že by mi dal napr. nejaký jebko na ulici facku za to, že sa naňho škaredo pozriem.
S plynovou zbraňou skúsenosti nemám žiadne, neviem ako je to účinné, no príde mi to skôr ako hračka. To už radšej strelnú, len robiť si preukaz sa mi najbližších pár rokov asi nebude chcieť.
@3 Keď pridávam do kroku, tak radšej budem poriadne utekať, než po niekom strielať. Skôr mám strach zo situácií, keď sa utiecť nedá.
@4 Na tréningoch mi voľakedy celkom bodať išlo a bavilo ma to. Či by to bolo také aj v reále neviem. No nôž hrá dosť aj na psychiku, myslím, že nôž súpera dosť vystraší. Teda aspoň ja ak by som videl nôž, chuť do bitky by ma rýchlo prešla.
Taký kaser je fajn, no ak fúka vietor, prípadne som niekde vnútri, zasiahne aj mňa.
@semhamforas hhhhh ja by som tych na zastavke zo zaciatku tiez ignoroval ale jakby ma nasral by som ho tam rozjebal, ale ja vacsinou sam nechodim a domov chodim taxikom takze ja sa do takych situacii vobec nedostavam
@method dávnejšie som mal požičanú Norinco 1911 nejaká para skrátená verzia to bola tuším a inak som mal Vz. 58 expanzný
ale to som väčšinou brával len keď sme išli niekam pri jazero opekať a pod kde bolo viacej ľudí, a to v hlohovci je úplná tradícia že sa tam najde nejaký vyrývač alebo rovno celá skupina
inak som ju používal pri rekonštrukciách bojových ukážok nie je to nič praktické ale dá sa to schovať pod bundu
Ak by si mal nôž a vedel ho rýchlo a isto vytiahnúť tak by sa zľakol teda pokiaľ by si ho držal jak chlap a nie žeby si sa pri tom triasol.. čiže ten by si ani nemusel použiť lebo by sa zľakol určite.. a zas ak by si vytiahol obušok a si rýchli stačilo by ti ho raz trafiť zboku po nohe a on by si už tak moc nedovoľoval (alebo by si ho tým len najebal a chcel by sa pomstiť)
Neviem neviem no ja nepoužívam na obranu nič ale raz ma ešte ako malého zastavil tiež nejaký muž a pýtal odo mňa peniaze.. mal som vtedy asi 9-10 rokov tak som bol maximalne v šoku ani na plač som sa vtedy nemohol zmôcť lebo som proste ledva dýchal a vtedy akurat šiel oproti nejaký vysoký muž a on na mňa že "to je tvoj otec?" a ja "nie" a on povedal "Dobre tak choď ďalej" ja som šiel a ten muž tam dačo hovoril tomu chlapíkovi čo ma otravoval potom jak som sa tou istou cestou neskôr vracial domov tam už ten chlapík čo ma pred tým otravoval nebol..
BTW. mám zbrojný na nosenie zbrane aj zbraň. Ale NIKDY, NIKDY, NIKDY by mi nenapadlo ju pri sebe nosiť na ulici pre prípad ochrany ak vyslovene nemám problémy s nejakou mafiou alebo čo.
@method sranda este len bola ked som ho bol kupovat v nr a isiel som vlakom domov typek mi ho slahol len do takeho sacku cerveneho priesvitneho ze sa tam cely ani nezmestil tak som ho vtedy napratal pod bundu a sedel som velice divno a nepohodlno a hej ked to na teba niekto vytiahne nie je to nic prijemne
@method Myslím teraz sú plynovú pištoľ - to by nemalo mať nejaké tvrdé následky (teda výstrel, nie úder zásobníkom medzi oči)... teda aspoň ja som si to vždy predstavovala ako niečo na štýl slzného spreju.
ja by som na tvojom mieste (keď si už niečo také zaobstaráš) istotne sa najprv s tým naučila narábať, aby si prípadne nespôsobil viac škody ako úžitku.
a keď už, tak isto len nejaký omračujúci prostriedok.
žiaden nôž či niečo podobné, čím môžeš pri nešťastí aj zabiť (a ešte budeš viac ľutovať, že si to pri sebe mal, než keby ta len okradol a možno párkrát kopol).
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
a odloýíš si všeličo keď sa k tomu priznáš, nepošle ťa nikto nikam keď to máš na obranu a nie na útok..a chováš sa tak.
ale nikdy som nad neuvazoval nejako
Ale najskladnejšie riešenie je buď ten nôž (nebezpečné) alebo boxer v pohode sa dá kúpiť aj púzdro nech sa ti pripne na opasok aby ti nezavadzal a nikto si ho ani nevšimne
Napríklad toto hovorí za všetko
» www.mojevideo.sk/video/1d6a3/kto...
ale keď už tak je dobré osloviť konkrétneho človeka alebo osoby nejaké
ale tiež by som najskôr stavil na tú plynovku
krom toho chodiť všeobecne so strelnou zbraňou pri sebe je neskutočne super pocit, tiež som dosť paranoidný takto po večeroch ale jak mám také niečo pri sebe tak úplne pohodys sa nebojím pohnúť kdekoľvek
a ešte ďalší príklad zo SR, Bratislavská legenda:
Tu tiež vidíš ako bola celá zástavka plná ľudí a nikto nikomu nepomohol.
Čo sa týka obrany, mal som na mysli skôr takú, pri ktorej ide naozaj o život a nie takú, že by mi dal napr. nejaký jebko na ulici facku za to, že sa naňho škaredo pozriem.
S plynovou zbraňou skúsenosti nemám žiadne, neviem ako je to účinné, no príde mi to skôr ako hračka. To už radšej strelnú, len robiť si preukaz sa mi najbližších pár rokov asi nebude chcieť.
@3 Keď pridávam do kroku, tak radšej budem poriadne utekať, než po niekom strielať. Skôr mám strach zo situácií, keď sa utiecť nedá.
@4 Na tréningoch mi voľakedy celkom bodať išlo a bavilo ma to. Či by to bolo také aj v reále neviem. No nôž hrá dosť aj na psychiku, myslím, že nôž súpera dosť vystraší. Teda aspoň ja ak by som videl nôž, chuť do bitky by ma rýchlo prešla.
Taký kaser je fajn, no ak fúka vietor, prípadne som niekde vnútri, zasiahne aj mňa.
ale to som väčšinou brával len keď sme išli niekam pri jazero opekať a pod kde bolo viacej ľudí, a to v hlohovci je úplná tradícia že sa tam najde nejaký vyrývač alebo rovno celá skupina
inak som ju používal pri rekonštrukciách bojových ukážok nie je to nič praktické ale dá sa to schovať pod bundu
Neviem neviem no ja nepoužívam na obranu nič ale raz ma ešte ako malého zastavil tiež nejaký muž a pýtal odo mňa peniaze.. mal som vtedy asi 9-10 rokov tak som bol maximalne v šoku ani na plač som sa vtedy nemohol zmôcť lebo som proste ledva dýchal a vtedy akurat šiel oproti nejaký vysoký muž a on na mňa že "to je tvoj otec?" a ja "nie" a on povedal "Dobre tak choď ďalej" ja som šiel a ten muž tam dačo hovoril tomu chlapíkovi čo ma otravoval potom jak som sa tou istou cestou neskôr vracial domov tam už ten chlapík čo ma pred tým otravoval nebol..
tiez sa casto stava ze ako sa naboj otvori teda ak nema plastove ale to lisovanie hviezdicove
ze sa ten jeden prehyb odtrhne a raz dva mas maly aj ked nie velmi ucinny ale pre zrak dost neprijemny projektil
taky 7,62x39 ti vie roztrhnúť kanadu čiže sranda to nie je zrovna
a keď už, tak isto len nejaký omračujúci prostriedok.
žiaden nôž či niečo podobné, čím môžeš pri nešťastí aj zabiť (a ešte budeš viac ľutovať, že si to pri sebe mal, než keby ta len okradol a možno párkrát kopol).
a v podstate to ten útočník môže použiť proti tebe, keď ti to vypadne zo rúk