rozhodla som sa že chcem študovať fotografiu tak by ma zaujímalo kde všade na Slovensku a v Čechách sa to dá aká je tam kvalita štúdia, odbory, prímačky, prístup k študentom. Ak máte niake skúsenosti poprosím aby ste sa so mnou v nimi podelili
Kamarátka chodila do Brna na bakalára. Nebavilo ju to tam. Na magistra prestúpila na audio-vizuál na Akadémiu umení v BB. Neviem ako je na tom so spokojnosťou teraz, ale viem, že tí čo sú tu v BB na audiovizuále majú (minimálne čo sa prác týka) celkom voľné štúdium. A keďže väčšina sa nevenuje len fotke, ale hlavne konceptuálnemu umeniu, a navyše medzi pedagógmi majú aj nie-starých jedincov, prejdú na prieskumoch aj s dielami, ktoré sa na umenie moc neponášajú. Na druhú stranu, keď do toho vložíš aj vlastné úsilie, tá škola ti určite čo-to dá.
@mojdedo nie je to vobec umelecke ale je to zaujimave.. na seminari boli fotit fotky, ktore si potom vyvolali.. ale hlavne sa tam analyzuje papier, atrament a robia veci pre kriminalistov
@mojdedo bebebe
neviem, ci niekto z ucilista by ovladal teoreticky podklad k tomu, co sa tam vlastne robi... tak ti poviem, ze vela ludi, co robia v labakoch alebo zavodoch ani len netusia, co robia.. robia to jednoducho mechanicky. rozumiem, ze nie kazdy lakovnik vo vw musi vediet, z akych pigmentov a spojiv je to, co natiera, ale kriminalistiku by mali robit odbornici
inak... neviem, jak sa ten odbor presne vola ale mame ustav polygrafie a aplikovanej fotochemie. v kazdom pripade, ako som uz povedala, umelecky smer to urcite nie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
Viem že na všvu sa to študuje,kamarátka robila prijímačky,no nevzali ju.
ale zle jazyky tvrdia, ze je to na hovno
ale treba to brat aj tak, ze umenie je dnes silne konceptualne, co pochopi malokto...
...samozrejme je možné na audiovizuále pracovať aj (takmer) len s fotkou.
...a medzi tými pedagógmi je aj pár veľmi schopných.
v konečnom dôsledku fotografiu robíš ty a nie škola ale zároveň nejaká lepšia umelecká škola už môže čo to dať a mať úroveň, že sa tam oplatí študovať
a ako vies, ze nestoji?
neviem, ci niekto z ucilista by ovladal teoreticky podklad k tomu, co sa tam vlastne robi... tak ti poviem, ze vela ludi, co robia v labakoch alebo zavodoch ani len netusia, co robia.. robia to jednoducho mechanicky. rozumiem, ze nie kazdy lakovnik vo vw musi vediet, z akych pigmentov a spojiv je to, co natiera, ale kriminalistiku by mali robit odbornici
inak... neviem, jak sa ten odbor presne vola ale mame ustav polygrafie a aplikovanej fotochemie. v kazdom pripade, ako som uz povedala, umelecky smer to urcite nie