Ahojte potrebujem poradit...vcera som bolu u lekarky a vraj potrebujem okuliare dala mi niake testy chcm sa spytat aky názor mate na šošovky a okuliare povedala mi že vraj si možem vybrať to alebo to že mi to na moj typ zraku sedí rozhodnutie je len na mn
@sugy1o pár rokov sa ti to može vráti je to zbytočná investícia
a teraz k veci : podla toho kolkatky máš, ja mám dosť pokazené oči a mne viacej vyhovujú šošovky vidím s nimi ostrejšie a nemusím sa báať, že sa mi brýle zlomia.. mám 12 hodinové takže si ich ráno dám a večer vyberiem
mám okuliare, využívam ich tak v škole a na telku, hoci by som ich mala aj normálne vonku, ale nejak som si už zvykla bez nich. Šosovky som nikdy neskúšala ale príde mi to, neviem prečo, nepríjemné už len ked si na to pomyslim .
Ach tie názory "oko si vypichnem".. no nevypichneš ..
je to na tebe v čom sa cítiš pohodlnejšie, ale ak budeš nosiť šošovky mala by si mať aj okuliare, nie je to povinnosť ja mám napríklad dvojtýždňové šošovky, ktoré môžem nosiť celé dva týždne a vôbec nevyberať, ale niekedy si tie oči potrebujú oddýchnuť a trochu si oddýchnuť a ak máš nejaké väčšie dioptrie tak okuliare budeš musieť mať tak či tak. Aj v prípade, že nejako ochorieš, zapáli sa ti oko alebo niečo takže vybrať si čisto šošovky nie je rozumný nápad.
Mňa ale napríklad od 14tich v okuliaroch verejnosť nevidela, niekomu to príde štýlové alebo čo no mne sa to nepáči a pocit v zime keď sa ti nezarosia .. uuu milujem šošovky!
okuliare mam vecer na cestu z kupelne do postele rano na cestu z postele do kupelne a maximalne na vikend kedy vacsie cesty ako do chladnicky nepodnikam
len treba zainvestovat trosku aby ti nedrazdili nevysusovali oci osobne odporucam znacku swiss premier predtym som mala clear blue a bola to katastrofa
Ako, keď si človek ako ja, dokázal nasadiť šošovky, tak to už musí zvládnuť každý .
Inak, je to len na tebe, skús si vyskúšať nosenie šošoviek, očná by ti mala dať skúšobný pár a uvidíš a to doslovne... V okuliaroch by som vyzeral ako dilinko a zas nemám nejaké vysoké dioptrie a vidím aj bez šošoviek, na bezpečnú vzdialenosť, takže ja mám čisto len šošovky . Inak, ak športuješ, tak nie je čo riešiť . Akurát sú drahšie, keďže do okuliarov investuješ len raz, ale do šošoviek viackrát
To je podla mna subjektívne, ja by som si šošovku do oka nedal a pokiaľ pod vodou neotvoríš oči, tak by si mohla mať problém aj so šošovkou, ale na všetko sa dá zvyknúť. Ale šošovky idú viac do peňazí
okuliare sa mi nehodia nosim sosovky ani ich necitim Ked ich mam . nemenila by som. chod si skusit do optiky vacsinou daju za daku cenu Jeden skusobny par a uvidis jake ti budu vela ludom nesedia . ja by som si na brile is nezvykla a je blbost ze si na to treba zvyknut a podobne chumajiny bud ti proste sadnu alebo nie
nosim sosovky... ale tak teraz cez prazdniny ked som doma tak vacsinou mam okuliare.. a velmi dobre si pamatam ako som sa bala, ze si ich nebudem vediet dat. ale nie je to az take zle ked som to ja uplny dement zvladla
@rothschild chcem len poradit pretoze neviem ci som schopna aku tu niektory vravia kazdy mesiac investovat do šošoviek mamku by asi porazilo a nie mne okuliare nesedia tak že či šošovky ale uvidím ešte
Inak dakujem ostatnym zajtra idem zase k ocnej takze asi skusim tie okuliare ale iba doma ich budem nosit inak vyzeram jak niaka pipka danke
@marge2 aleeeee kazdemu sedia dajake okuliare, len sadni do optiky a nechaj sa obskakovat tetou optickou az kym si nevyberies, drzim palec ... alebo jak pises, len ti ostava pripravit mamu na zvysene vydavky
Ja si myslím, že najlepšie je kombinovať oboje. Ja rada nosím okuliare do spoločnosti a pozerám s nimi na televíziu, a šošovky všetok voľný čas. Ak sa rozhodneš pre šošovky, kúp si rovnaké dioptrie ako u okuliarov. Ja treba nakupujem tu -> » www.vasesosovky.sk/kontaktne-sosov... . Cena šošoviek zase nie je tak vysoká, stačí vychytať dobrý eshop a objednať viac šošoviek naraz.
skus si pozriet tuto stranku » www.optikasiloe.eu/sk/... najdes tam vela zaujimavych produktov,ktore su aj vysvetlene a objasni ti pre a proti, cize sa lahsie rozhodnes
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
a teraz k veci : podla toho kolkatky máš, ja mám dosť pokazené oči a mne viacej vyhovujú šošovky vidím s nimi ostrejšie a nemusím sa báať, že sa mi brýle zlomia.. mám 12 hodinové takže si ich ráno dám a večer vyberiem
je to na tebe v čom sa cítiš pohodlnejšie, ale ak budeš nosiť šošovky mala by si mať aj okuliare, nie je to povinnosť ja mám napríklad dvojtýždňové šošovky, ktoré môžem nosiť celé dva týždne a vôbec nevyberať, ale niekedy si tie oči potrebujú oddýchnuť a trochu si oddýchnuť a ak máš nejaké väčšie dioptrie tak okuliare budeš musieť mať tak či tak. Aj v prípade, že nejako ochorieš, zapáli sa ti oko alebo niečo takže vybrať si čisto šošovky nie je rozumný nápad.
Mňa ale napríklad od 14tich v okuliaroch verejnosť nevidela, niekomu to príde štýlové alebo čo no mne sa to nepáči a pocit v zime keď sa ti nezarosia .. uuu milujem šošovky!
okuliare mam vecer na cestu z kupelne do postele rano na cestu z postele do kupelne a maximalne na vikend kedy vacsie cesty ako do chladnicky nepodnikam
len treba zainvestovat trosku aby ti nedrazdili nevysusovali oci osobne odporucam znacku swiss premier predtym som mala clear blue a bola to katastrofa
Inak, je to len na tebe, skús si vyskúšať nosenie šošoviek, očná by ti mala dať skúšobný pár a uvidíš a to doslovne... V okuliaroch by som vyzeral ako dilinko a zas nemám nejaké vysoké dioptrie a vidím aj bez šošoviek, na bezpečnú vzdialenosť, takže ja mám čisto len šošovky . Inak, ak športuješ, tak nie je čo riešiť . Akurát sú drahšie, keďže do okuliarov investuješ len raz, ale do šošoviek viackrát
Inak dakujem ostatnym zajtra idem zase k ocnej takze asi skusim tie okuliare ale iba doma ich budem nosit inak vyzeram jak niaka pipka danke