Vyznáš sa v operátoroch na SR?
Aktuálne som u pomaranča. Paušal, kt. mám teraz bol prekvalifikovaný do triedy kreditových paušálov bez internetu.
Ide mi hlavne o ten mobilný internet a roaming. Volávam pomerne málo cca 3 min týždenne priemerne.
Hľadám niečo do max. 25€/mesačne to je cena, na kt. som zvyknutá.
Potrebujem:
- min. 300 MB mobilného internetu
- roaming alebo zvýhodnené volania do ČR/ z ČR a príjmanie hovorov z EÚ krajín.
- nejaké to volanie v dobrej cene max. 100 min mesačne.
ja momentalne odchadzam od orangeu a idem do 4ky, lebo ziaden pausal nedokaze splnit moje poziadavky.
dufam, ze o rok, ked skonci eu roaming sa uvedmia, lebo momentalne je to s mobilnymi datami uplne v pici
ale ak by niekto vedel o dobrom pausali do 10 eur s pribl. 1gb dat, max. 15 volnych minut, a pribl. 50 sms, dajte mi vediet
@piter09 papierovo tie nove pausaly pojebali. to je pravda. pocul som uz par obhajob z ich strany nieco v zmysle ze kazdy dostane to naco bol doteraz zvyknuty. neviem ci sa tam da nieco priskladat alebo ako to mysleli ale nejak som to neriesil. mal som pantera 40 a teraz mam max 40 coz je v postate to iste akurat mam o 1gb menej dat (aj tak som tolko nikdy neminul) a miesto toho mozem volat po celej eu, usa a kanady. takze ja sa nemam preco stazovat..
@kosmiklove neviem, ja som mal za 8,50 delfina, 500mb dat z 4g, co som vzdy minul, potom som mal spomalene, zadarmo sms a nejake minuty volania, co som nikdy ani z polovice neminul.
nerozumiem, kde vy, ludia stale volate kks
teraz by som taky pausal mal asi za 25 eur, mozem ich jebat, idem radsej do 4ky a dufam, ze ked o rok skonci roaming, slovenski operatori zlacneju
@kosmiklove a nerozumiem ako moze niekto platit 40 eur za pausal, to akoze si nonstop na internete a pretelefonujes kazdy den hodinu? s kym? preco? a hlavne kvoli comu?
riadne sa dojebávajú tí operátori ja som odišla z O2 ale už dávnejšie, do tmobilu a mám za 18,50 eur neobmedzené volania do všetkých sietí, internet neviem koľko, len sa spomalí keď prečerpám nejaké dáta, ale nejak to ani nevnímam to spomalenie a smsky síce nemám free, ale ani ich nemám potrebu posielať takže fajnotka. okolo 21 eur platím keď sa rozšupnem so správami.
@8 ja tomu tiež nerozumiem ako môže niekto toľko volať a s kým a kam a načo.
by som radšej zomrela ako platila 40€ za paušál, aj @9 mi príde veľa a nevýhodne.
Mám najnižší O2 paušál (Modrý paušál) a platím zaň 15 €:
• 100 minút do všetkých sietí,
• neobmedzené SMSky
• 300 MB dát (po prečerpaní spomalenie rýchlosti)
Predtým, keď som mala kredit, tak som mala mesačné poplatky cca o polovicu nižšie, stačilo raz dobiť za cca 6-8 €, odkedy som prešla na paušál, nedoplácala som ani cent navyše, takže mi úplne vyhovuje (až na ten internet, väčšinu mesiaca fičím na prečerpanom, ale to by som aj pri väčšom balíku).
Ja mám zlatý paušál v O2, platím 30 eur mesačne. Sú tam neobmedzené volania vrámci SR/ČR a do EU do všetkých sietí, neobmedzené SMS a 2GB dát. Som s ním veľmi spokojná, dokonca prvé mesiace som platila len 25 mesačne.
Ak si ochotná platiť tých 25 za mesiac, myslím si, že tých 5 eur už toľko nerozhoduje a budeš mať všetko neobmedzené, dokonca aj do zahraničia a z ČR (čo sa mne oplatilo veľmi, keďže som bývala v ČR). Predtým som mala celý život eurotel/T-mobile/T-com a nikdy som nebola tak spokojná.
ja vlastne ani netelefonujem resp. telefonujem fakt tak ze 10 minut do mesiaca + smsky to uz dnes je pomaly prezitok. secko je cez internet (fb, whatsapp, chats a secko mozne). odporucania? dakujem D
@laurikaaa Lenže 4-ka nemá vôbec pokrytie ani v malých ani vo väčších mestách takže aj keď by sa to oplatilo tak by ma ten operátor len rozčuľoval svojou neschopnosťou pokryť miesta kde práve ja potrebujem net.
@kosmiklove Máš skusenosti alebo nejaké referencie o nových Flex paušáloch kde je možné pri ISIC karte získať 500MB každý mesiac free? Len neviem či riešiť roaming dátovými balíčkami alebo neviem. Lebo roaming skutočne potrebujem.
@kikusqa205 ten O2 má vždy rovnaké ceny ako na svk aj v ČR a do EU a pri tom striebornom paušály by si asi mala až 1 GB dát, ak nevyužiješ bonus na telefón. Pretože ja som nevyužila a mám miesto 1 GB až 2 GB. A 150 min v cene mesačne.
@azizi Mne ide najmä o to môcť prijmať hovory keď som na SR a volá mi priateľ z ČR.
Pri zmene operátora však musím rátať aj s nejakými min volaní do iných sieti, lebo celá rodina má pomaranča.
+ by mi už nemohla volať sestra free zo sukromného lebo ona má tiež pomaranča.
Neviem prečo nečítaš to čo som písala, že chcem platiť 25€ a menej. Už tých 25€ je dosť popri iných výdavkoch ako je nájom, energie a pod. A moja brigáda je obmedzená preto viac ako 25€ určite nie. Aj keby tam bolo 5GB. Skôr by som chcela znížiť paušál na 20€.
Je tak zložité nájsť niečo čo mám teraz za rovnakú cenu.
- neobmedzene volania v sieti pomaranč, (moc netelefonujem ale čo keď budem v rámci vybavovania školských vecí telefonovať viac? )
- 100 predplatených min do všetkých sieti,
- aktivovaný roaming,
- 500 MB dát, po prečerpaní spomalenie,
- 50 predplatených SMS/MMS (nevyužívam).
Asi ideál neexistuje. Chcem približne to isté čo mám teraz.
@kikusqa205 Ale veď som ti poradila O2 strieborný paušál, którý to všetko spĺňa, tak v čom je problém?
- cena 20 eur mesačne
- 150 min. mesačne vrámci paušálu
- neobmedzené SMS
- ceny v ČR a SR rovnaké do všetkých sietí (150 min. dokonca vrámci paušálu)
- 500 MB dát (ak si nevyberieš bonus tak asi aj 2x toľko)
Ja stále nerozumiem, v čom je problém, podľa mňa som si tvoje požiadavky prečítala veľmi pozorne
@kikusqa205 netuším ak nájdem papiere od toho tak ti napíšem, ale to bola ponuka ešte spred roka a pol cca, neviem či to nebol paušál happy L alebo happy XL. ofišl cena paušálu bola asi 22 eur a keď som odporučila niekoho, tak mi sťahovali eurá dole (asi 2,50 eur za jedného). ale ako pozerám ponuku tmobile, tak riadne zdraželi... asi by som to riešila tak, že by som normálne pochodila po predajniach, vyvalila požiadavky, a či vedia niečo ponúknuť. a s ponukami by som potom ešte pobehala jedenkrát, s tým že tam a tam mám takú cenu a či sa dá niekde nejaká zľava, niečo lepšie.
@azizi Áno, pardón už som si to všimla.
A aké pokrytie má O2? Myslím v rámci maličkých dediniek a pod.
Stále váham či si vziať orange flex kde je teraz akcia 1GB na polroka free ale o ten strieborný kde teda netuším ako to je.
Tých 150 min sú do všetkých sietí.
Mám Orange, 2.6GB internet, 100 voľných minút(všade), neobmedzené sms-ky a volania na 3 orange čísla zadarmo, + môžeem si vytvoriť tú skupinu, kde si dám štyroch. Dokopy 21,99€
@kikusqa205 V pohode Áno, tých 150 min. je do všetkých sietí (aj z ČR a do všetkých krajín EÚ). Pravdepodobne by to bolo 1 GB, ak by si si nevzala ten bonus na telefón, môžeš si to ešte u nich radšej overiť. Ako je to s pokrytím neviem, ale teraz je to už určite lepšie ako v minulosti. Osobne som ešte nemala žiaden problém.
o2 je riadne odveci sestra naň teraz prešla a síce ma neviem koľko netu v plnej rýchlosti ale v živote ho neminie. nie preto, že by ho nepoužívala ale preto, že sa naň nikde nepripojí nakoľko nikde nie je poriadny signál....
ako paušály nie sú cenovo zlé ale ten signál je fakt nanič
Internet:
Keď som v dosahu WiFi-ny a potrebujem len
- niekedy, tak jednodňový u Tesco Mobile,
tam mi to vyjde 25 centov/1 deň, 250MB dát,
po novom to majú asi 40 centov/deň a 200MB
- na celý mesiac má 4ka vo svojej sieti 1GB za 1 euro
alebo za 4 eurá vo všetkých sietiach
A na volania predsa 4ka, oni majú všetko za 4 centy,
aj volania do takmer celej EÚ, dokonca aj keď si v EÚ
a voláš buď na Slovensko alebo do nejakej ďalšej
krajiny v rámci EÚ, tak sú to stále len tie 4 centy.
Takže či mám alebo nemám k dispozícii WiFi "zadarmo",
tak musím vliezť pod 10 eur, vykecávať hodiny sa môžem
naživo a veľa dát tiež len na wifine s neobmedzenými dátami.
Ako je to s netom u 4ky, máš ten za 1 euro alebo
za 4? Ten jednoeurový musíš mať dáta len z ich
siete, nevyhadzuje ťa mimo sieť a nemáš potom
hrozne drahé dáta?
@vymyslinick mam za 1e 1GB - to mas LTE (4G) internet od nich...ja som v KE a tu je plne pokrytie, ak idem do lesa, alebo niekam mimo mesta, kde nieje pokrytie, v nastaveniach si aktivujem datovy roaming, vtedy sa pripojim na 2G/edge od T-mobile a uctuju sa 4centy za 1mb dat, ale ked som v lese len sem-tam ked nieco surne potrebujem, inac kaslem na to, pre mna je 4ka uplne top a keby mi nechytilo ani T-mobile, mam dual sim a mam tam aj Orange, ktory som maval predtym, ale to je len ako poistka, vobec ho uz nepouzivam. Ale niekomu, kto nema casto dobre pokrytie to nemusi vyhovovat. Ja sa do tych 5e vacsinou vojdem komplet aj s netom, este mam aj 40 volnych minut mesacne zadarmo cez VOIP telefon a aj z mobilu cez apku. Platit 20e+ faktury za tie bludne pausaly mi pride weird, ale tiez som taky niekedy bol no
Čo som sa dopočul od známeho čo robí v pomaranči tak na školení im bolo povedané že aj keby 40€ paušál stál 4€ tak stále budú v zisku. To len tak pre zaujímavosť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
Potrebujem:
- min. 300 MB mobilného internetu
- roaming alebo zvýhodnené volania do ČR/ z ČR a príjmanie hovorov z EÚ krajín.
- nejaké to volanie v dobrej cene max. 100 min mesačne.
dufam, ze o rok, ked skonci eu roaming sa uvedmia, lebo momentalne je to s mobilnymi datami uplne v pici
ale ak by niekto vedel o dobrom pausali do 10 eur s pribl. 1gb dat, max. 15 volnych minut, a pribl. 50 sms, dajte mi vediet
nerozumiem, kde vy, ludia stale volate kks
teraz by som taky pausal mal asi za 25 eur, mozem ich jebat, idem radsej do 4ky a dufam, ze ked o rok skonci roaming, slovenski operatori zlacneju
by som radšej zomrela ako platila 40€ za paušál, aj @9 mi príde veľa a nevýhodne.
Ja mám Panter od Orange... Teraz jak to pomenili tak sa Orange vobec nsoplati
• 100 minút do všetkých sietí,
• neobmedzené SMSky
• 300 MB dát (po prečerpaní spomalenie rýchlosti)
Predtým, keď som mala kredit, tak som mala mesačné poplatky cca o polovicu nižšie, stačilo raz dobiť za cca 6-8 €, odkedy som prešla na paušál, nedoplácala som ani cent navyše, takže mi úplne vyhovuje (až na ten internet, väčšinu mesiaca fičím na prečerpanom, ale to by som aj pri väčšom balíku).
Ak si ochotná platiť tých 25 za mesiac, myslím si, že tých 5 eur už toľko nerozhoduje a budeš mať všetko neobmedzené, dokonca aj do zahraničia a z ČR (čo sa mne oplatilo veľmi, keďže som bývala v ČR). Predtým som mala celý život eurotel/T-mobile/T-com a nikdy som nebola tak spokojná.
» www.o2.sk/internet...
Pri zmene operátora však musím rátať aj s nejakými min volaní do iných sieti, lebo celá rodina má pomaranča.
+ by mi už nemohla volať sestra free zo sukromného lebo ona má tiež pomaranča.
Neviem prečo nečítaš to čo som písala, že chcem platiť 25€ a menej. Už tých 25€ je dosť popri iných výdavkoch ako je nájom, energie a pod. A moja brigáda je obmedzená preto viac ako 25€ určite nie. Aj keby tam bolo 5GB. Skôr by som chcela znížiť paušál na 20€.
- neobmedzene volania v sieti pomaranč, (moc netelefonujem ale čo keď budem v rámci vybavovania školských vecí telefonovať viac? )
- 100 predplatených min do všetkých sieti,
- aktivovaný roaming,
- 500 MB dát, po prečerpaní spomalenie,
- 50 predplatených SMS/MMS (nevyužívam).
Asi ideál neexistuje. Chcem približne to isté čo mám teraz.
- cena 20 eur mesačne
- 150 min. mesačne vrámci paušálu
- neobmedzené SMS
- ceny v ČR a SR rovnaké do všetkých sietí (150 min. dokonca vrámci paušálu)
- 500 MB dát (ak si nevyberieš bonus tak asi aj 2x toľko)
Ja stále nerozumiem, v čom je problém, podľa mňa som si tvoje požiadavky prečítala veľmi pozorne
A aké pokrytie má O2? Myslím v rámci maličkých dediniek a pod.
Stále váham či si vziať orange flex kde je teraz akcia 1GB na polroka free ale o ten strieborný kde teda netuším ako to je.
Tých 150 min sú do všetkých sietí.
"1 GB
zadarmo
alebo
168 € bonus
na zariadenie"
Treba rozkliknúť detailnéporovnanie.
ako paušály nie sú cenovo zlé ale ten signál je fakt nanič
Keď som v dosahu WiFi-ny a potrebujem len
- niekedy, tak jednodňový u Tesco Mobile,
tam mi to vyjde 25 centov/1 deň, 250MB dát,
po novom to majú asi 40 centov/deň a 200MB
- na celý mesiac má 4ka vo svojej sieti 1GB za 1 euro
alebo za 4 eurá vo všetkých sietiach
A na volania predsa 4ka, oni majú všetko za 4 centy,
aj volania do takmer celej EÚ, dokonca aj keď si v EÚ
a voláš buď na Slovensko alebo do nejakej ďalšej
krajiny v rámci EÚ, tak sú to stále len tie 4 centy.
Takže či mám alebo nemám k dispozícii WiFi "zadarmo",
tak musím vliezť pod 10 eur, vykecávať hodiny sa môžem
naživo a veľa dát tiež len na wifine s neobmedzenými dátami.
@method @41
Ako je to s netom u 4ky, máš ten za 1 euro alebo
za 4? Ten jednoeurový musíš mať dáta len z ich
siete, nevyhadzuje ťa mimo sieť a nemáš potom
hrozne drahé dáta?