Ahojte všetci ! Dúfam , že mi pomôžete. Mám taký disť veľký problém. Neviem či zdravotka ( zdravotnícky laborant) alebo bilingválne gymo. Teda ja som skôr, že zdravotka. Pretože si myslím , že z gympľa mám veľké prd. No všetky učiteľky mi to nevedia odpus
Ja studujem farmaceutickeho laboranta(co je omnoho lepsi odbor ako zdravotnicky-kedze sa uplatnis po skonceni ZL na niektorom z vybraných pracovísk klinická biochémia,hematológia a transfuziológia, histológia, imunológia, genetika, toxikológia, mikrobiológia a epidemiológia, hygiena...
Lenze farmaceuticky laborant pracuje s liecivami,a uplatnuje sa v lekarni a vo vyskume..
@kikka255 Tak ak chceš medicínu gymnázium je lepšie a ak pokračovať v laborantovi zdravotná, no keď máš výsledky na gympel tak choď na gympel, veď možno o pár rokov bude tvoj názor úplne iný. A zdravotná škola tak vo všeobecnosti je veľmi dobrá škola Všetko je len na tvojom rozhodnutí GL
Záleži samozrejme od konkertneho gymplu na čo je zamerany, pristup učitelov ale samozrejme aj tvoj k učeniu a samoštudiu možno, atd.. A myslim že gympel ťa na to viac pripraví a maš aj viac času na rozhodovanie
@kikka255 Ja som uvažovala medzi gmykom a zdravotkou... vždy som chcela íst na medinu tak som šla na gympel... na medinu ma nevzali v rukách nič nemám, možem ísť tak vykladať jogurty do kauflandu... keby som vedela že sa medicíny tka rýchlo vzdám šla by som 100% na zdravotnu ale za zdravotného asistenta... lebo po zdravotke máš neičo v rukách nie len maturitné vysvedčenie... avšak zo zdravotnej nemáš veľkú šancu sa dostať mžono som dosť v tomto kritická ale ľudia zo zdarvotnej ak nie sú super mozgy a nechodia na doučovanie nemaju medzi ľudmi z gymnázia na prijímačkách na medicínu šancu.... i keď záleží od človeka.... a ten kto sa dostane na medinu a studoval zdravotku má moj veľký obdiv...
jednoducho je to tak, že z gymnázia máš väčšiu šancu dostať sa na medecínu, lebo tam sa učí normálna biológia + všeobecne ostatné predmety a to ti treba na dostanie sa na medinu viac, ako odborné zameranie na strednej. Avšak zase, bilingválny gympel je rozdielny od normálneho, tam je viac jazyka, odborné predmety v jazyku (aj bio) a tak dále, čo nemusí byť na škodu, ale je samorejme ťažšie učiť sa niečo v cudzom jazyku
Toť vsio odo mňa.
Ak by si chcela ísť na medicínu tak určite gymko. Zo zdravotky by si musela veľa dní presedieť nad knihami a samoštúdiom sa pripravovať na prijímačky lebo tam nie je učivo v takom rozsahu ako na gymku. Aj tak sa za 4 roky tvoj názor zmení ešte 5 krát
Ja by som tiez sla na laboranta keby ho otvaraju vtedy ked som nastupovala na ss.. mozes ist hned pracovat a laborant nezarobi zle. Lebo musis myslet podla mna aj na to ze ked pojdes na gympel a nahodou sa nieco stane tak z teba nic nie je. A zas na druhej strane ak by si bola na 100% presvedcena ze ides na medicinu tak urcite chod na gympel..
@biancadetolle .. vyvediem ta z omylu na zdravotnej mas uplny minimum z toho co sa ucia na medicine.. my co sa naucime za cele styri roky oni mqju na jeden semester ...
zalezi aky bilingvalny gympel.. napriklad z francuzskeho sa na medinu dostava tazko... francuzi totiz maju rozum a neucia ziadne hluposti ako system a pod. ale bohuzial presne to chcu na primackach na medicinu... takze na primacky sa mozes aj zblaznit ale ked uz sa na skolu dostanes budesrada ze si z bilingvalneho gympla
ja kedtiporadím ked chceš ísť na zdravotkukludne chod mas tam aj predmety,ktore aj neskor využiješ na medine napr.biochémia,analytická chémia,chémia,patologia,anatomia,vybrane laboratorne metody,histologiu atd... tieto predmety sa mi zdá,že ti pomozu dosť v štúdiu,kedže budeš mať základy a to je výhoda oproti gymplákom ktorí nebudú mať také vedomosti ako zdavoťáci čo sa týka ze cheš pokračovať na medinu bude dosť ťažké musíš si nakupiť testy,modelové otázky,knihy (učebnice)... sem tam na nejaké doučko..ale to isté musia splniť aj gympláci ale budu to mať ľahšie kedze na príjmačkach je gymnaziálna chémia a biologia.. ale oni po skončenéí nemaju nič nemozu robiť nič. a tebe keby to nevyšlo kludne sa zamestnas niekde v nemocnici ako laborantka i ja by som chcel velmi ist ne medinu no uvidím ako sa to vydarí
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Lenze farmaceuticky laborant pracuje s liecivami,a uplatnuje sa v lekarni a vo vyskume..
Toť vsio odo mňa.
@lelinna anglický biling