Posledna tema ktoru som cital ma prinutila uvazovat, ale aj tak neviem najst spravnu odpoved. Preto sa pytam: co si predstavujete pod pojmom, aby ma muz zabezpecil? Popr, zabezpeceny muz a pod frazy.
stabilná práca, stabilný a dostatočný príjem, vlastné bývanie a auto, žiadne dlhy. to zvykne byť taká tá najvšeobecnejšia definícia.
potom tie abstraktnosti o psychickej opore a nehe a sexe, ale to zvyknú niektoré radiť pod samostatnú kategóriu; najoficiálnejší a najbežnejší význam čo poznám je ten hore..
nemyslela som to tak, aby mi kupoval oblecenie a blbosti. myslela som tym chlapa, ktory je schopny zabezpecit seba + domacnost (svoje oblecenie, spolocne jedlo, a proste veci potrebne na chod domacnosti).
a ja chcem byt zas schopna zabezpecit seba + domacnost.
rada by som mala nieco viac, ako je priemer. nechcela by som, aby moje (potencialne) deti vyrastali v podpriemernych podmienkach, v takom pripade by ani ziadne neboli. nechcela som, aby bol moj chlap smetiar alebo co, proste by mal byt v tom platobnom rebricku kusok vyssie, ako je slovensky priemer. a hovorim - nie preto, ze by som bola zlatokopka. studujem elektrotechniku, idem na pocitacove systemy a planujem vysku, tak hadam nieco budem schopna zbuchat aj ja. len proste nechcem niekoho neschopneho.
Cely zivot pracujem na tom,aby som sa vedela zabezpečit sama,aby som vedela robit vsetko okolo domu,riadit auto a pod...preto nepotrebujem chlapa. Na nic :p
Ja nechcem byť veľmi závislá od chlapa, zabezpečila by som sa aj sama(počas MD by som asi uvítala zabezpečenie z jeho strany)inak by som skorej brala to, aby som jeho nemusela zabezpečovať ja, takže by bolo fajn, keby mal stabilnejšiu prácu a dokázal sa o seba postarať aj sám(v rámci medze).
Aj, keď je už "moderná doba" a ženy sú samostatnejšie a veľakrát majú lepšie platenú prácu ako muži, im sa to nepozdáva a od takej ženy sa držia bokom.. Veľa chalanov je toho názoru, že majú proste zarábať viac, že je to na ich pleciach, aby uživili celú rodinu a žena má byť tá, ktorá dá domu lásku, výchovu a jedlo .. Každopádne nemalo by to byť tak, že zarába len muž, lebo sa môže raz spakovať a nechá ženu s deťmi len tak no.. a tá si už ťažko nájde nejakého chlapíka, čo ju bude živiť aj s jej deťmi...
@uggla ja som vzdy bola zatazena na informatikov. moji rodicia su, ja chcem byt a pacilo by sa mi, keby bol aj moj chlap. je to na slovensku aspon relativne dobre platena praca.
Takze v podstate som neschopny, lebo nemam vysoku skolu, tym padom ak neberem do uvahy podnikanie, zarobim priemer-podpriemer a nedokazem zenu zabezpecit.
@14 co neznamena, ze je to jedina akceptovatelna praca podla mna. nemam v ton prilis prehlad, ani v tom, ake su platy. ale pokial je niekto dobry v niecom a bavi ho to, tak si myslim, ze sa v tom bude schopny uchytit.
@thevanderdark vyska nie je vzdy vsetko. ja tiez do toho nejdem s tym, ze ju na sto percent spravim, bolo by to hlupe. a ani nie si nejaky stary este, nic nie je stratene. mozno sa ti bude v podnikani darit a mozno budes mat zenu, ktora bude ochotna financovat ta. nemusia mat vsetky take preferencie, ako mam ja, ja som narocna. aj ked zeny vacsinou maju este mensi plat ako muzi
dnes je doba, keď sa skoro všetky okolo 30r. vydali a majú deti. usudzujem z toho, že sa im nechce riešiť stres v zamestnaní. Je náročná doba a žena po 30-tke ťažko zvláda zamestnanie, dopravu, deti upratovanie, varenie, záhradu, zvieratá a tak. Potrebuje muža, schopného spoločníka. Nie všetky veci si žena dokáže urobiť sama. Vo veľa situáciách je odkázaná na chlapa. Viem, že mladým babám sa to zle počúva, chcú byť sebestačné a pod. Ale ťažko je byť sebestačnou s dvomi malými deťmi a gazdovstvom napríklad. Teda nejde len o peniaze, skôr o to, aby bol muž OCHOTNÝ a SCHOPNÝ riešiť veci okolo rodiny.
Baby tu spomínajú že chcú veľa peňazí, nechcú, aby ich deti žili podpriemerne... takto im sprosté médiá vkuse masírujú hlavy. Mladé baby na nič iné ako peniaze nemyslia. To je chyba. Ak je chlapík schopný a ochotný, spolu to poriešia. Peniaze sú ako voda, kolujú v prírode, raz sú a raz nie sú... dôležité je však, či si dvaja ľudia rozumejú , či dokážu spolu komunikovať, robiť si plány a a sú pripravení na dlhúúúúúú cestu. Lebo vzťah je ako maratón... najdôležitejšie je nezastať.
@20 nasla som v tom narazku na mna - ja som nikdy povedala, ze partneri si nemaju rozumiet a podporovat sa, to je zaklad. lenze toto je forum o financnom zabezpeceni, nie o vsetkych aspektoch vo vztahu.
podľa mna to nie je len o finančnom zabezpečení, ale aj o tom, či nie je emocionálne nevyspelé decko, ktoré sa nebude starať o rodinu a že je zrelý sa aj oženiť a mať deti, nie len si užívať...čo sa týka finančného zabezpečenia, dobre ked niečo aj má, ale moc závislá na nom nechcem byť
v @1 je to vystihnuté presne. a hlavný dôvod na to je len ten, že počas materskej sa o mňa a dieťa bude starať len chlap. a to sa postará jedine ak bude dobre zabezpečený. potom už samozrejme nechcem byť od neho finančne závislá ale počas materskej sa tomu vyhnúť nedá
inak to mozu akurat chudery povedat, nesamostatne, co sa o seba nevedia postarat... do tridisiatky visia rodicom na krku a potom sa hodia na krk frajerovi a vsetko nechavaju bud na rodicov a potom na frajerovi... sami nic neriesia.... a takych je vela :/
Tzv. zabezpečeného si hľadajú tie, ktoré sú zvyknuté na pohodlie od tatinka a nechce sa im celý život makať na seba a svoju rodinu. Čo tým myslím?
Jasné, že všetky dospievajúce devy sršia emancipáciou a predstavami vlastnej úspešnosti, tie sa však rozplynú po skončení vysokej školy (čítaj ničnerobenia). Pád do tvrdej reality, kde je každý piaty človek nezamestnaný a polovica má čistý príjem pod 500 eur je našťastie znova zachránený rodičmi a tak slečna čaká, kým ju príde onen zabezpečený princ vyslobodiť z domova.
Ženy, ktoré si vážim ja si hľadajú muža, ktorý je samostatný a vie sa o seba postarať... Inak povedané, je viac-menej zrelý v aspektoch života dospelého človeka.
to ze zena je zlatokopka akoze nepoviem nic ze pocas materskej nejake 2 roky aby muz dokazal uzivit rodinu ako tak ale hladat si takeho co je vyslovene prachaty tak to su proste zlatokopky
@hoperpohroma takze by ti vadilo keby tvoj partner mal robit napriklad nejakeho instalatera , murara alebo neviem aku spinavsiu robotu ok ....ale aj keby mal plat aj 2000 € ? lebo taky ludia ked su sikovny su vzdy o vela bohatsi ako nejaky informatici
Zabezpečil ma? Predstavujem si pod tým,že by som sa na neho vedela spoľahnúť a keby máme dieťa tak viem,že sa o neho bude môcť postarať aj po finančnej stránke.
"aby ma muž zabezpečil" znamená podľa pňa peňáze, aby bol schopný uživiť rodinu, keď budem ja na materskej s 3-5 deťmi...
ale pre mňa osobne je oveľa dôležitejšia emočná a morálna podpora z jeho strany, vedomie, že ma ochraňuje, že sa môžem na neho naozaj spoľahnúť... že je to môj muž a ja som jeho žena
(to nič, to mi len drbe z týchto rodinných záležitostí posledné dni)
@thevanderdark no pre mna to znamena financnu stranku chlapa. Takze aby ma zabezpecil ( tym padom aj nase dieta) takze aby mal dostatok penazi pre seba, ale aj na mna, takze nerobi mu problem byvat sam a potom teda aj sniekym inym, nieco kupovat a podobne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
56 komentov
stabilná práca, stabilný a dostatočný príjem, vlastné bývanie a auto, žiadne dlhy. to zvykne byť taká tá najvšeobecnejšia definícia.
potom tie abstraktnosti o psychickej opore a nehe a sexe, ale to zvyknú niektoré radiť pod samostatnú kategóriu; najoficiálnejší a najbežnejší význam čo poznám je ten hore..
a ja chcem byt zas schopna zabezpecit seba + domacnost.
rada by som mala nieco viac, ako je priemer. nechcela by som, aby moje (potencialne) deti vyrastali v podpriemernych podmienkach, v takom pripade by ani ziadne neboli. nechcela som, aby bol moj chlap smetiar alebo co, proste by mal byt v tom platobnom rebricku kusok vyssie, ako je slovensky priemer. a hovorim - nie preto, ze by som bola zlatokopka. studujem elektrotechniku, idem na pocitacove systemy a planujem vysku, tak hadam nieco budem schopna zbuchat aj ja. len proste nechcem niekoho neschopneho.
Inak @2
dnes je doba, keď sa skoro všetky okolo 30r. vydali a majú deti. usudzujem z toho, že sa im nechce riešiť stres v zamestnaní. Je náročná doba a žena po 30-tke ťažko zvláda zamestnanie, dopravu, deti upratovanie, varenie, záhradu, zvieratá a tak. Potrebuje muža, schopného spoločníka. Nie všetky veci si žena dokáže urobiť sama. Vo veľa situáciách je odkázaná na chlapa. Viem, že mladým babám sa to zle počúva, chcú byť sebestačné a pod. Ale ťažko je byť sebestačnou s dvomi malými deťmi a gazdovstvom napríklad. Teda nejde len o peniaze, skôr o to, aby bol muž OCHOTNÝ a SCHOPNÝ riešiť veci okolo rodiny.
Baby tu spomínajú že chcú veľa peňazí, nechcú, aby ich deti žili podpriemerne... takto im sprosté médiá vkuse masírujú hlavy. Mladé baby na nič iné ako peniaze nemyslia. To je chyba. Ak je chlapík schopný a ochotný, spolu to poriešia. Peniaze sú ako voda, kolujú v prírode, raz sú a raz nie sú... dôležité je však, či si dvaja ľudia rozumejú , či dokážu spolu komunikovať, robiť si plány a a sú pripravení na dlhúúúúúú cestu. Lebo vzťah je ako maratón... najdôležitejšie je nezastať.
Jasné, že všetky dospievajúce devy sršia emancipáciou a predstavami vlastnej úspešnosti, tie sa však rozplynú po skončení vysokej školy (čítaj ničnerobenia). Pád do tvrdej reality, kde je každý piaty človek nezamestnaný a polovica má čistý príjem pod 500 eur je našťastie znova zachránený rodičmi a tak slečna čaká, kým ju príde onen zabezpečený princ vyslobodiť z domova.
Ženy, ktoré si vážim ja si hľadajú muža, ktorý je samostatný a vie sa o seba postarať... Inak povedané, je viac-menej zrelý v aspektoch života dospelého človeka.
Takže asi takto nejako si to predstavujem.
ale pre mňa osobne je oveľa dôležitejšia emočná a morálna podpora z jeho strany, vedomie, že ma ochraňuje, že sa môžem na neho naozaj spoľahnúť... že je to môj muž a ja som jeho žena
(to nič, to mi len drbe z týchto rodinných záležitostí posledné dni)
by som si pozrel tú vašu finančnú sebestačnosť keď vás po vš alebo sš vyfacká zamestnávateľ 400-600€ výplatou a preberiete sa do reality
Mne by vôbec nevadilo, keby mám oveľa vyšší plat ako muž, proste k čomu to je dobré? to ste ženy neschopné alebo čo?