Mám taký pocit, že veľa ľudí akosi nemusí akurát slovenskú literatúru, všeobecne. Radšej si prečítate Matkina, alebo Coelha . Tiež si prečítam zahraničnú literatúru, no nie viac, ako slovenskú.
@sturmer usudzuješ podla toho že väčšina nemá rada Kukučína, hej?...m omentálne mám z knižnice Pratcheta, Dušeka a Mitanu ... čiže slováci 2 vs. zahraničák...
Takže to že človek nemá rád Kukučína neznamená, že odmieta celú svk lit.
@mefistofel inak, ja sa nedokážem ani referát/obsah o Dome v stráni prečítať vnímajúc to! ale mohla by som konečne...a aj kapitánovú dcéru...
od Kukučína mám radšej jeho krátke poviedky, Dom v stráni mi veľmi nesadol. ono, ja celkovo slovenský realizmus veľmi nemusím, z tých autorov mi sadla jedine Timrava.
na druhú stranu ale je nutno poznamenať, že som to čítala tak 8 rokov dozadu, možno to teraz budem vnímať inak. no vrátim sa k tomu, aaž ke´d dočítam všetky tie veci, čo mám nachystané u seba v knižnici.
@jerometoucanrainbow jeden chlapík mi vravel, že je to vraj jeho teta a prekecla sa na rodinnej dovolenke a nik jej najprv nechcel uveriť, lebo vraj je už staršieho veku.
A je mi to v podstate jedno, nemám názor na to, akého je pohlavia.
Neviem, nepáčilo sa mi asi všetko.. a páčilo.. nič? Prečítal som kúsok z toho, lebo to bolo povinné čítanie.. ale celkovo, neviem čo môže kniha o luďoch na ostrove Brač v 19. stor. (či kedy) ponúknuť človeku v súčasnosti (okrem nudy)
čítala som to dielo..hmm..asi pred 4 rokmi...dočítala som to celé, hoc ledva ledva ..tiež ma to dáko moc nebavilo..veľa postáv (ak ma pamäť neklame ..tie vzťahy medzi nimi...strácala som sa miestami
Podľa mňa to až tak strašné nebolo. Podľa mňa sú v povinné lit. aj horšie diela. Druhýkrát by som to asi nečítala, ale myšlienka a všetko bolo celkom v pohode.
Práve ho čítam, prekvapilo ma, že sa odohráva mimo Slovenska. Kukučín je jediné meno ešte možno s dvoma, čo znám, a bolo by pekné, aby som viac čítala slovenskú literatúru, lenže zahraničie nepustí... bohužiaľ, sú tu svetové pecky a klasiky, z ktorých by mal radosť aj násťročný človek, Dom v stráni rozhodne tu nepatrí, pretože štýlovo je v očiach teenagera "out", pokiaľ sa o literatúru nezaujíma, nemá šancu zaujať táto kniha, iba ak má vytvorený cit a je sčítaný, Dom v stráni je hodnotný výklad zo života težakov (sedliakov) z juhu.. po obsahovej stránke je to atraktívnejšie, láska, žiarlivosť, starosti o majetky, klebety, ale zase proti dielu hrá autorov štýl, ktorý v skutočnosti nie je nijakou chybou, tak aby sa chápalo... ja dám knižke možno aj štyri z piatich hviezdičiek na databazeknih, a ináč, musím ešte dodať, že Kukučína mám rada, o to viac, že ma oslovil ako decko a to dáva silu na pamäť a istú blízkosť k autorovi, jeho Neprebudený ma dostatočne emočne naladil... ja od neho prečítam asi všetko nakoniec
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
a nepáči sa mi tam všetko! Kukučína ale vážne nemusím
Szlováci ste. Pozerajte hokej
a ked vidim, tak skoro kazdy to iste pise... tak si najdi volaky uz hotovy referat na nete a prepis ho inymi slovami a mas to jednoduchsie
Takže to že človek nemá rád Kukučína neznamená, že odmieta celú svk lit.
@mefistofel inak, ja sa nedokážem ani referát/obsah o Dome v stráni prečítať vnímajúc to! ale mohla by som konečne...a aj kapitánovú dcéru...
na druhú stranu ale je nutno poznamenať, že som to čítala tak 8 rokov dozadu, možno to teraz budem vnímať inak. no vrátim sa k tomu, aaž ke´d dočítam všetky tie veci, čo mám nachystané u seba v knižnici.
A je mi to v podstate jedno, nemám názor na to, akého je pohlavia.
a lepšie čítať cudzie ako nečítať vôbec!