Ako vnímate slová typu páčiť sa, mať rád, ľúbiť a milovať? V akom poradí by boli zoradené u vás v závislosti od veľkosti lásky (od najmenšej po najväčšiu)? Myslíte si, že človek sa naučí milovať až počas niekoľkých dlhých prežitých rokov, alebo vie milova
vnimam to ako preukazanie lasky ci naklonnosti .. do velkosti lasky ? 1. milovat/lubit 2.mat rad 3. pacit sa ... naucit sa milovat po nejakom case ? podla mna ano co sa tyka milovat niekoho ako partnera.. kazdy si raz musi vyskusat ake to je bezhavo sa zalubit/zamilovat (vecsinou to po prvy krat je len kvoli vyzoru v dalsich vztahoch to uz vecsinou byva vaznejsie) .. lubim ta a milujem ta .. hmm podla mna nie
Milovať môže povedať podľa mňa len človek, ktorý je napr. dlhé, dlhé roky šťastný v manželstve. Ľúbiť, ľúbim priateľku 3 roky ale stále to neni to najhlbšie, aj keď dnes si to hovorí väčšina po pár mesiacoch vo vztahu.
Ja neviem...páčiť sa ti môže niekto z pohľadu akože je pekný alebo tak, máš rád svojich kamarátov, pomáháš ich, máš rád rodinu a podobne. Ľúbiš podľa mňa jednu osobu, ale miluješ, to je podľa mňa prehnaté to môžeš povedať až neskôr. Inak pre mňa by bolo určite ľahšie povedať I love you ako Milujem ťa alebo Ľúbim ťa Neviem, prečo
páčiť sa.. keď sa mi páči niekoho výzor.. alebo nejaká vec.. mať rád.. zmrzlinu, čokoládu, svojho plyšáka.. kamarátov.. ľúbiť.. podľa mňa len pár naj.. ľudí.. rodinu.. milovať.. len jedného človeka
Páčiť sa mi páči herec, počasie, nový mobil, sused alebo nohavice, čiže hocičo, čo zaujme môj pohľad. Mám rada vtedy, ak mám k veci, osobe alebo nejakej udalosti vyvinutý citový vzťah na základe niečoho smiley:. Mať rada môžem mať rodičov, priateľov, môjho kocúra, film, alebo lyžiarske stredisko vo Vysokých Tatrách. A ľúbiť a milovať? Milovať je podľa mňa silnejšie, povedať niekomu "milujem ťa" je na mňa ešte veľa, na niečo také by mal byť podľa mňa človek zrelý, zažiť už niečo a povedať to len vtedy, ak si je tým skutočne istý a vie, že pre dotyčnú osobu by urobil čokoľvek. Asi toľko
Niekedy poviem ze niekto sa mi paci.. a vsetci uz hned na mna vyvaluju oci.. ze: "ty sa nezdaas, ved ho ani nepoznas" ale ja tym myslim ze pacit sa cisto vyzorovo bohuzial skoro vsetci moji rovesnici to pochopia hned zle..
milovat a lubit je to iste. Mat rad je menej nez lubit. Pacit sa je menej ako mat rad- Jednoduche jak facka Ale konecne lepsia tema aj troska na zamyslenie sa.
Radšej mám ľudí rada, milovať je okázalé a zdá sa mi to preromantizované, že dnešní ľudia pomaly ani nevedia, čo znamená milovať. Mať rád, je tak pekné a úprimné a človek hneď cíti, že má niekoho rád, a záleží mu na ňom...
pacit sa mi moze nejaky chlapec ,myslim vyzorovo napr na ulici alebo tak ....mam rada vsetkych ludi ,co poznam /teda na vynimky/ ,lubit je nizsi stupen milovat cize asi tak
paci sa mi niekdo ked ma niecim zaujme. mam rada niekoho kto je priatelsky a mane si co povedat. lubit niekoho koho mam rada a paci sa mi. alebo aj loobit a to je vsetko co sa mi paci je priatelske a tak. loobim svoje kamosky, loobim pekne veci a td. a milovat fuu to je fakt silny cit!
pacit - sa mi moze hocikto sympaticky, ci ho uz poznam dlho allebo len kratko, nemusim poznat meno, povahu, ale staci len ze ma na nom nieco zaujme..
mat niekoho rad - to je ked niekoho dobre poznas a aj napriek tomu sa ti paci zalezi ti, mrzelo by ta keby si mu ublizil, tesis sa s nim , smutis s nim, chces aby bol stastny a je ti s tym clovekom dobre.. tu ide hlavne i priatelstvo myslim
lubit=milovat - mat velmi velmi velmi rad, strasne moc, lubit mozem aj mamu a milovat mozem aj svojho hava..
ale jedno tu chyba podla mna a to byt zamilovany/byt zalubeny... to je ked sa ti niekto paci, mas ho rad, ba ho az milujes plus este nieco navyse, proste citis nieco co pri nikom inom, neda sa to vysvetlit, proste to vies
mať rád- ludi s ktorymi som kazdy den (skola, praca )
ľúbiť - rodicov, pratelov,
milovať- len jednu osobu.. ja viem ze aj tu najskor samozrejme sa nam iba paci. postupom casu zacneme mat radi... o nieco neskor lubit no a nakoniec milovat
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
Mať rád - Priateľov
ľúbiť - Len jednu osobu
Milovať - Expresívnejšie povedané "ľúbiť"
Mať rada - všetkých dôležitých ľudí v mojom živote
Ľúbiť- len pár osôb
Milovať- len jednu osobu
Mať rád - buď priateľov, alebo ďalšie štádium páčiť sa, kedy sa počet uchádzačov výrazne zmenší
Ľúbiť- jednu osobu (dá sa ľúbiť samozrejme aj viac ľudí, podľa mňa však nie paralerne
Milovať- jednoducho stav, kedy by som pre človeka ktorého ľúbim urobila proste čokoľvek...
Toť môj názor
Mat rad - prechovavat pozitivne pocity
Lubit = Milovat
Páčiť sa - to sa mi môže hocikto
Mať rád - Priateľov
ľúbiť = Milovať - Len jednu osobu
zaujimave je ze vecsinov dievcata vydia rozdiel v slovach lubit a milovat aj ked nechapem preco kedze vyjadruju ten isty stav
Mat rad to je vyssi stupen pacit sa
Lubit mozes iba tebe blizke veci alebo ludi
Milovat mozes iba skutocne skvosty
Súhlas
mit rad..tak muzes mit rad cokoliv a lidi kolem sebe
a milovat muzes jen jednu."
V skratke Milovať môžeš len raz, ľúbiť viackrát.
Ja by som to zoradila presne opacnym smerom
Milovať
Ľúbiť
Mať rád
Páčiť sa
Niekedy poviem ze niekto sa mi paci.. a vsetci uz hned na mna vyvaluju oci.. ze: "ty sa nezdaas, ved ho ani nepoznas" ale ja tym myslim ze pacit sa cisto vyzorovo bohuzial skoro vsetci moji rovesnici to pochopia hned zle..
ľúbiť
mať rád
páčiť sa
Mať rád - ... (ja neviem)
Ľúbiť - Ja lúbim absolútne všetkých !!
Milovať- nemilovala som,nemilujem ,takže to zatiaľ pre mňa nič neznamená
mať rád- veľa ľudí,kamošov, rodinu...
ľúbiť- ľúbiť podľa mňa môžeš aj viac osôb,.....je to nejaký vzťah,viac ako priateľstvo
milovať- len jednu osobu
v podstate každého koho aspoň trochu poznám môžem mať rada ...
lúbim kruh najbližších priateľov
milujem jedného chlapca
ľúbiť - niečo ako mať rád.. je tam už nejaký ten cit(ak hovoríme o opačnom pohalví nie o rodine) ale stále to neberiem ako lásku
milovať - so všetkými nedostatkami, či zlými vlastnosťami..
podľa mňa len málokto dokáže v živote takto milovať, nevyčítať druhému jeho vlastnú osobnosť..
mať rád - kamarátsky keď je nám niekto sympatický
ľúbiť - či už partnerská láska, rodičovská etc., niečo silnejšie
milovať - niečo viac ako ľúbiť.. väčšinou len jednu osobu
pacit - sa mi moze hocikto sympaticky, ci ho uz poznam dlho allebo len kratko, nemusim poznat meno, povahu, ale staci len ze ma na nom nieco zaujme..
mat niekoho rad - to je ked niekoho dobre poznas a aj napriek tomu sa ti paci zalezi ti, mrzelo by ta keby si mu ublizil, tesis sa s nim , smutis s nim, chces aby bol stastny a je ti s tym clovekom dobre.. tu ide hlavne i priatelstvo myslim
lubit=milovat - mat velmi velmi velmi rad, strasne moc, lubit mozem aj mamu a milovat mozem aj svojho hava..
ale jedno tu chyba podla mna a to byt zamilovany/byt zalubeny... to je ked sa ti niekto paci, mas ho rad, ba ho az milujes plus este nieco navyse, proste citis nieco co pri nikom inom, neda sa to vysvetlit, proste to vies
mat rad - mentalna naklonnost
lubit - silna mentalna naklonnost
milovat - silna fyzicka a silna mentalna naklonnost
mať rád- ludi s ktorymi som kazdy den (skola, praca )
ľúbiť - rodicov, pratelov,
milovať- len jednu osobu.. ja viem ze aj tu najskor samozrejme sa nam iba paci. postupom casu zacneme mat radi... o nieco neskor lubit no a nakoniec milovat