Ahoj, decká, hlavne tie zmaturované. Máte nniekto maturitné otázky (slovenčina, biológia a dejepis)? Alebo ste si náhodou zapamätali svoje vlastné. Ak áno, tak prosím, napíšte ich
NOSka - voľby, rozdiely dedina a mesto, mýtus a logos
Anglina - Móda, Idols, a také niečo, bolo tam toho veľa...
Slovina - no to je strašná haluz, lebo ja dodnes neviem, z čoho som to vlastne maturovala...bola to JEDINÁ otázka ktorú som sa neučila...možno...súčasná literatúra? Viem, že som rozoberala Nočné správy od Mitanu a potom ešte Vincenta Šikulu...a viac si nepamätám...
aaaaaaaaa ludia vsak ja si to uz vobec nepamatam, fuha ale chcela by som si...inak ja uz dlho planujem, ze si spisem vsetky otazky co som mala na mature. Ok, tak pokusim sa ale
Slovina - Nejaka slovenska literatura, taka novodobejsia, viem ze som rozoberala napr. Namestie sv. Alzbety a funkcie ciarky v jednoduchej vete. Ciarky som vobec nevedela a doteraz mi z nich sibe a vsade ich pouzivam, ale vobec neviem ci spravne
Anglina - Hlavne formy komunikacie a este vselico mozne dalsie
Biola - Bunka a metabolizmy (katabolizmus, anabolizmus...)
NOS - Tomas Akvinsky a funkcie statu tusim
Mozno sem neskor napisem aj presne znenia Super tema!
slovencina -lyrizačné tendencie v slovenskej medzivojnovej próze
biológia - pohlavná sústava a rozmnožovanie u človeka,ústredná dogma molekulovej biológie - replikácia,transkripcia,proteosyntéza a stavba DNA a RNA,porovnanie jedno-a dvoj-kličnolistových rastlín..
Biológia - nižšie rastliny, Slovenčina - exilová literatúra, NoS - humanistická filozofia, ekonómia/ekonominka, socializácia, Angličtina - communication myslím, že veľmi dobré témy
matika - teoria rovnice nerovnice,priklad otocenie a dokaz aritm.postupnost(ale taky riadne shitny dokaz neviem kto to vymyslel doteraz neviem o co slo )
eko - neoklasicka ek. + neco z marketingu neake kanaly priame a nepriame
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
otázka - americká literatúra po roku ´45 + rozprávací slohový postup.
úžasná téma pre mňa
ty si mala na SJ beatnikov? ODPADNÉÉÉÉÉM, ja som chcela.
Slovenčina - antidráma, antiromán (Čakanie na Godota)
Angličtina - Travell
Matika - Mnohouholníky
Otázky snov
Ekonomika - Bankova sustava
Elektrotechnika - stupnica pristroja, a take chujovinky okolo toho...potom este nieco ale uz si nepametam
Nemcina - Idol, Skolský systém na SK a v GER a porovnat, a este telefonat do cestovky...
- teraz kebyze maturujem tak by som zo sloviny a elektro urcite nespravil.....ekonomiku a nemcinu este asi hej..
NOSka - voľby, rozdiely dedina a mesto, mýtus a logos
Anglina - Móda, Idols, a také niečo, bolo tam toho veľa...
Slovina - no to je strašná haluz, lebo ja dodnes neviem, z čoho som to vlastne maturovala...bola to JEDINÁ otázka ktorú som sa neučila...možno...súčasná literatúra? Viem, že som rozoberala Nočné správy od Mitanu a potom ešte Vincenta Šikulu...a viac si nepamätám...
Slovina - Nejaka slovenska literatura, taka novodobejsia, viem ze som rozoberala napr. Namestie sv. Alzbety a funkcie ciarky v jednoduchej vete. Ciarky som vobec nevedela a doteraz mi z nich sibe a vsade ich pouzivam, ale vobec neviem ci spravne
Anglina - Hlavne formy komunikacie a este vselico mozne dalsie
Biola - Bunka a metabolizmy (katabolizmus, anabolizmus...)
NOS - Tomas Akvinsky a funkcie statu tusim
Mozno sem neskor napisem aj presne znenia Super tema!
V gramatickej opisný slohový postup-vysvetliť a opísať jedného z hrdinov, potom na príkladoch rozdiel medzi umeleckým,odborným a jednoduchým
biológia - pohlavná sústava a rozmnožovanie u človeka,ústredná dogma molekulovej biológie - replikácia,transkripcia,proteosyntéza a stavba DNA a RNA,porovnanie jedno-a dvoj-kličnolistových rastlín..
DJ - Ľudovít XIV., pyramídy, a Slováci v ČSR
NOS - Sofisti, pracovné právo a rodina
Ale inak ti to vôbec nepomôže aké otázky sme mali mi, lebo každá škola (učiteľ) si vytvára otázky sama
Angličtina - životné prostredie alebo nejaka taka picovina + cosi o uceni slovnej zasoby + role play o hokeji a kleopatre
Dejepis - stari slovania + ani neviem ale nejake tie stare dejiny
NOSka - osvietenstvo + ekonomicke a neekonomicke natlakove skupiny + neviem
FJ - Apollinaire (život, dielo, rozbor)
AJ - hobbies, niečo s reklamou a proste aby som drístala
NOS - hm. myslím, že som tam mala niečo s... ja už neviem. bolo mi to jedno, filozofia, sociológia, ľahké veci
anglina - environment
matika - teoria rovnice nerovnice,priklad otocenie a dokaz aritm.postupnost(ale taky riadne shitny dokaz neviem kto to vymyslel doteraz neviem o co slo )
eko - neoklasicka ek. + neco z marketingu neake kanaly priame a nepriame
Anglina: Hobby, Massmedia, Sports
Biola: Rastlinne organy, opelenie a oplodnenie kvetov
Matika: Funkcie
Moc moc vam budem vdacna, urobite dobry skutok