Čo by ste urobili keby k vám prišlo malé dievčatko, mohlo by mať tak 6 rokov a vaši kamoši s ktorými by ste boli vonku sa vás spýtali že koľko peňazí ešte máte a tak by ste vytiahli zvyšok vašich peňazí, môžno tak 45 centov, a vtedy by ich vám to dievčatk
@10 O_o takže cigánske deti môžu za to, akých majú rodičov?
veď predsa tí rodičia vychovávajú deti a nie naopak.
a k téme. keby som poznala to dievča, aj jej rodinu, teda, vedela by som naisto, že jej mama trávi každý deň v krčme a to dievčatko je dobré a tie peniaze by fakt nevyužilo na niečo také... čo ja viem, návykové, alebo proste, využilo by ich rozumne (pretože i v bielych rodinách by sa mohlo stať, že nie), tak áno.
ale keby mi ich z ruky vytrhlo úplne cudzie dieťa, tak to už neviem.
ked ma zastavia tak im vacsinou dam, aspon trosku.. ale je mi to luto, lebo tie deti si za to aj tak nic nekupia pre seba, akurat to daju tym retardovanym rodicom.. tak ma zastavilo jedno dievca na ulici ze nema ani na topanky.. a ja sama vela nemam, dala som jej euro myslim? a aj tak si to nenecha pre seba podla mna..
nedal by som jej ich.. mne kto dal co zadarmo? nikto nic... to, ze ma mamu alkoholicku je sice smutne, ale nie je to moj problem...
minule nejake decko odomna pytalo par centov na mhd.. woot? poslal som ju do riti, ved nech ide peso..ano, bolo to ciganca, ale tak isto by som nedal prachy ani bielemu decku..
Myslím si, že 6 ročné dievčatko ešte nepozná hodnotu peňazí a nevedelo by si vybrať v obchode tovar s rovnakou hodnotou akú drží v ruke. Navyše by mohla svojej mame prispieť k ďalšiemu poháriku... Radšej by som ju vzala za ručičku a šli by sme spolu niečo vybrať
@adsy preco? ty rozdavaj svoje peniaze kde chces a komu chces, ja som si ich tazko a podstivo zarobil. Kazdy ma rovnake moznosti, a pre tych ostatnych tu je stat. To, ze nefunguje a nepomaha nie je moja starost, dane platim a viac robit nemienim. Places na nespravnom hrobe.
@tommyhot Ja rozdávam a dávam, pomáham a tiež som si tie peniaze poctivo zarobil. A mimochodom nauč sa gramatiku. A netrep sprostosti, že každý ma rovnaké možnosti. Asi žiješ v nejakom inom svete a asi v inom štáte, pretože na Slovensku to nikdy neplatilo a platiť ani v dohľadnom čase nebude. A ja neplačem, ale sebci ako ty ma vedia vytočiť do nepríčetnosti.
@adsy vidis mna zas vytacaju socky ako ty, sme si kvit. A co brani chudakovi zo socialne slabsej rodiny najst si nejaku muklovacku, zarobit si nejake peniaze, ist studovat externe, ziskat nejaky ten vseobecny prehlad a mat rovnaku startovaciu poziciu ako ostatni studaci? Mladi ludia maju tolko moznosti, ze ich nevyuzije len hlupak. Taketo alibisticke sracky si nechaj pre inych.
@tommyhot Takéto "sračky" patria takým ako si ty. Proste necitlivým ľuďom bez štipku zmyslu pre pochopenie a pre schopnosť pomáhať. A mnoho z tých, čo pomoc potrebujú nemôže za to v akej rodine sa narodili. Iba mizivé percento sa do tejto situácie dostalo samo a mnoho z nich sa snažilo no nemal im kto pomôcť. Ty nevieš aký je to život na okraji, nevieš nič o týchto ľuďoch a nevieš nič o živote tam vonku. No myslíš si, že vieš všetko. Si chudák
@adsy hej? a na to si ako prisiel, ze neviem nic o zivote tam vonku? Myslis, ze ja som z milionarskej rodiny? Ked sa mama rozviedla, tak sme ostali na ulici, ja viem velmi dobre co je to mat hovno. Ale tak isto viem co je to dostat sa zo sraciek vsetko sa da ked sa chce...
@adsy nekeca tu blbosti. Veľa rodičov tieto deti využíva len na citove vydieranie. @tommyhot má čistú pravdu a vidím to aj v realite. Mám kamaráta čo jeho otec je nezamestnaný a všetko prepije a jeho matka robí ma polovičný úväzok za pár šupov. Okerem toho má ešte 2 súrodencov. Čiže vlastne nemal peniaze na to, aby spravil strednú školu, lebo rodičia mu dávali 20€ na mesiac. Mal na výber z 2 možností
1.) jednoduchá. Na všetko sa vysrať, povedať si že osud je krutý a nechodiť do školy a byť doma
2.) ťažšia. nájsť si brigádu a odmaturovať tak.
Nebol ako urevané decko, brigádu si našiel a úspešne spravil strednú školu. A výška? Tam to má už ľahšie, lebo tam má už nárok aj na sociálne štipendium. Tak tu nehovor o nepriaznivých okolnostiach. Na slovensku, kde máme ešte aj výšku zadara. Kto čo i len trošku chce, výšku spraviť môže. Lenže tou cestou, kde sa neprejavuje sebalutosť, sa vyberie málokto
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
potom by som jej ich dal naspäť
Ked už tak tak by som jej išiel ja niečo kúpit , lebo nemáš istotu či to nešla zaniest maminke
veď predsa tí rodičia vychovávajú deti a nie naopak.
a k téme. keby som poznala to dievča, aj jej rodinu, teda, vedela by som naisto, že jej mama trávi každý deň v krčme a to dievčatko je dobré a tie peniaze by fakt nevyužilo na niečo také... čo ja viem, návykové, alebo proste, využilo by ich rozumne (pretože i v bielych rodinách by sa mohlo stať, že nie), tak áno.
ale keby mi ich z ruky vytrhlo úplne cudzie dieťa, tak to už neviem.
teda, nie som si istá ani jednou možnosťou.
pozretie tohto videa je drahsie ako ten tvoj dar
A hej dala by som aj ked by som vedela že to dieťa z toho nebude mať nič.
Ak by mi vytrhla pár centov, tak nech si ich zobere a dá mi pokoj
minule nejake decko odomna pytalo par centov na mhd.. woot? poslal som ju do riti, ved nech ide peso..ano, bolo to ciganca, ale tak isto by som nedal prachy ani bielemu decku..
a pre @aguri500 poznám aj slušné rómske deti
1.) jednoduchá. Na všetko sa vysrať, povedať si že osud je krutý a nechodiť do školy a byť doma
2.) ťažšia. nájsť si brigádu a odmaturovať tak.
Nebol ako urevané decko, brigádu si našiel a úspešne spravil strednú školu. A výška? Tam to má už ľahšie, lebo tam má už nárok aj na sociálne štipendium. Tak tu nehovor o nepriaznivých okolnostiach. Na slovensku, kde máme ešte aj výšku zadara. Kto čo i len trošku chce, výšku spraviť môže. Lenže tou cestou, kde sa neprejavuje sebalutosť, sa vyberie málokto
@tommyhot nie, častokrát sa nedá všetko ani ak sa veľmi chce