ahojte pls ceknite moj albac a povedzte mi co si myslite, zacal som fotit kamosov a nejako ma to chatilo tak cem vediet - mam fotit?... ako ci to ma zmysel s mojimi fotkami...a prepacte ze to nesu originali ale spadol mi hdd ...dalsia otazka aky fotak
no tak zrkadlovku do 10 000 nezozenies...akurat tak len telo bez objektivu a nic insie sa neoplati ked chces robit dobre fotky...a na azete si to moze kazdy stiahnut...zakazat to nemozes
Budúcnosť ale snáď máš ... len sa zameraj na to aby si ich stále nedával do stredu fotky.
Keď chceš fotiť " rýchlo " ako si napísal tak by bolo najlepšie zrkadlo aj keď do 10 000 to bude problém. Možno na začiatok niečo na inzerát alebo v bazári.
V obchodoch by si sa okolo 10 000 možno 12 000 mohol dostať k Sony A200 so seťákom alebo k Nikonu D40X do seťákom čo by na začiatok stačilo ( aj keď ten setový objektív nie je bohviečo ) ... teoreticky sa pozri po Olympusoch zrkadlovkách síce majú o niečo menší čip ale na začiatok ...
Pokiaľ ti to na zrkadlo nevíde tak sa pozri po Fuji alebo po rade FZ od Panasonic-u tie sú podstatne lacnejšie.
pravda, zrkadlo do 10 litrov nezozenies, skus sa obziriet po ultrazoomoch, cize aparatoch DSLR-like, maju vlastnosti zrkadlovky, ale pracuju na prncipe kompaktu. Mas tam rezimy, co najdes na zrkadlovke - clona, cas, manual, ale aj scenicke rezimy. Niektore sa daju do 10 zohnat, ale oplati sa trosku investovat, ked chces kvalitnejsi fotacik
no a u tvojich fotiek asi photoshop uradoval ? skus sa najprv sustredit na zaklady fotenia - kompozicia, farby, vyvazenie bielej...to vela spravi na fotkek...
diky moc... ano mate pravdu je to photoshop ... iked ten wallright je lightroom... sry len originali zmyzli z hdd ... a jop prave som pozeral na sony A200k je sice za nejakych 12000 ale do leta to dozeniem.... teraz fotim na sestrinom sony DSC-W5 a chcem nieco silnejsie.... a ak kupim tu falosnu zrkadlovku ci co to je bude to velky rozdiel??.. diky setkym
tak na falosnej zrkadlovke cize vacsinou nejaky ten UZ ( ultrazoom ) mas mensi cip tym padom vacsi problem so sumom na fotkach plus pravdaze rychlost fotaku je mensia
sony a200 je dobry fotak sam nim fotim .. nemozes to samozrejme porovnavat s 900-vkou ale na zaciatok myslim, ze staci velmi
Potom setak od sony dost aberuje na 18 mm ohnisku tak bacha na to .. casom budes musiet dokupit nejaky lepsi objektiv
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
a na azet nedavaj nic co by si chcel dalej posuvat ako autor...
Budúcnosť ale snáď máš ... len sa zameraj na to aby si ich stále nedával do stredu fotky.
Keď chceš fotiť " rýchlo " ako si napísal tak by bolo najlepšie zrkadlo aj keď do 10 000 to bude problém. Možno na začiatok niečo na inzerát alebo v bazári.
V obchodoch by si sa okolo 10 000 možno 12 000 mohol dostať k Sony A200 so seťákom alebo k Nikonu D40X do seťákom čo by na začiatok stačilo ( aj keď ten setový objektív nie je bohviečo ) ... teoreticky sa pozri po Olympusoch zrkadlovkách síce majú o niečo menší čip ale na začiatok ...
Pokiaľ ti to na zrkadlo nevíde tak sa pozri po Fuji alebo po rade FZ od Panasonic-u tie sú podstatne lacnejšie.
Veľa šťastia s hľadaním ... garf.
no a u tvojich fotiek asi photoshop uradoval ? skus sa najprv sustredit na zaklady fotenia - kompozicia, farby, vyvazenie bielej...to vela spravi na fotkek...
sony a200 je dobry fotak sam nim fotim .. nemozes to samozrejme porovnavat s 900-vkou ale na zaciatok myslim, ze staci velmi
Potom setak od sony dost aberuje na 18 mm ohnisku tak bacha na to .. casom budes musiet dokupit nejaky lepsi objektiv