moj partner musí mať podobný životný štýl ako ja...silno pochybujem že moje podmienky by spĺňal nejaký veriaci človek,jednoducho by som takého určite nechcela...podľa mňa v manželstve napríklad by spolu dlho nevydržali veriaci s neveriacim
samozrejme...takych manzelstiev je velmi vela. ved teraz uz skoro ziadny mlady clovek nie je taky hlboko veriaci a konzerativny aby mu to robilo problem. jedine ze by robili natlak rodicia
A takýchto kresťanov je bohužiaľ kopa .... A nie a nie pochopiť, že by to proste bolo jednoduchšie bez toho ... Ach jaj ... Ale toto si zapamätám, to je krása
..jaa,si tiez myslim.ze by to bol,problem..aspon,u mna teda myslim,si ze ano...predsa,sa to neda,donekonecna,v urcitych veciach ignorovat...napr..ako sú,teraz Vianoce..ako,by to sláávil potom,ten veriaci,človek s never..jaa,osobne,som neveriaca..
moji krstný rodičia tak fungujú. ona je silne veriaca katolíčka, on je ateista. Ked boli ich deti menšie, tak sa dohodli na tom že on nebude tak silno dávať najavo svoje stanoviská, aby z toho neboli dopletené (no dohodli... žena aj tak vždy dosiahne svoje . Chodil aj do kostola, aj na všielaké tie stretnutia atd.). Teraz, ked už sú ich deti staršie, a chápu prečo on do kostola nechodí, tak to už nerobí. Vždy vravieval že je mu zle z tých pokryteckých svíň ktoré tam každú nedeľu vídal, tváriac sa akí sú oni dobrí a milujúci kresťania, ale sám ich poznal v "akosi inom" svetle.
@17 pokrytcom by bol, ak by napriek svojim stanoviskám navšetvoval kostol pre spoločenské výhody z toho plynúce v danej komunite. Ak by sa aj napriek svojmu presvedčeniu, svojej podstate, tváril ako kresťan. Lenže jemu niečo ako, či boh je alebo nie, je absolútne ukradnuté. Kostol bol u neho budova, kde jeho deti trávili radi čas. Odstál si tam svoje, lebo jeho deti boli štastné ked spievali v zbore, ked sa hrali v komunitnom centre. Ano, v tom sa môže javiť ako pokrytec. Pokrytec ktorý obetoval tých pár hodín pre svoje deti. A vzhladom na to kam to dotiahli, musím povedať že urobil dobre.
@18 je rozdiel nútiť, a urobiť to dobrovolne pre deti. Ale každý sme iný. Ja by som to tak isto nedokázal.
No ako chodiť pravidelne do kostola v rámci "rodinnej nezávadnosti" pre mňa pokrytectvo rozhodne je ...
Ak tam chodil len pozrieť ako deti spievajú v nejakej prdeli tak by som to tak vlastne nenazval, ale ak tam chodil každú nedeľu "len tak" tak to veru áno
ja som absolutne proti krestanstvu a cirkvi, a kebyze je moj partner skutocne veriaci, zalezalo by to od toho, ci by sa to u mna snazil zmenit... ako nahle by zacal "musis aj ty verit..Boh je cesta... bla bla bla( podobne "duchaplne" tvrdenia) skoncila by som to..pretoze by som sa s nim asi hadala kazdy den, vzhladom na to, ze moj "vierovyznanie" je absolutne ine.. ale ak by to nechal tak a respektoval, respektovala by som aj ja jeho..
@21 nie to nie, ked jeho deti nespievali, alebo nemali nejaký program, nikam nechodil. Akurát že jeho deti tam boli skoro stále Majú po matke hudobné nadanie, a v zbore to začali rozvíjať.
a chodiť do kostala v rámci takej pretvárky rodinnej jednoty pokrytectvo je, kedže problémy bublajú pod povrchom, jeden partner si tak neustále získava postupne dominanciu a zneužíva aj deti k dosiahnutiu toho svojho. A jedného dňa puk a z usporiadanej rodinky sú rozvedení ludia, vzájomne sa neznášajúc. Teda, s tým čo si povedal súhlasím.
@25 zase neprehanaj..to asi asi taka ista kravina co si povedal, ako : "boze som veriaci, hod mi zlatu tehlu"
no tak moja mama je veriaca a otec nieje..ja nie som ani pokrestena, nemam ani birmovku ani prijmanie to si mozem spravit hocikedy, ak sa obratim na inu stranu
takze mam pocit, ze taky vztah byt moze..avsak nie ak su obaja extremisti...
Moji rodičia tak fungujú oco je neveriaci a mama... ani neviem starký bol silne veriaci tak aj mama bola ak vychovávaná ale žeby sa jej viera nejak prejavovala nemôžem povedať
Tatak. ak to nie je žiadny fanatik, tak je to v poriadku. A nemal by byť príliš upätý konzervatívny a odmietať experimenty a nútiť decká k náboženským úkonom a podobne Ako hovorím, žiadny fanatik
Myslím, že takýto vzťah môže bez problémov fungovať, ak je medzi tými dotyčnými tolerancia. Ja osobne si neviem predstaviť, že by bol môj partner bez vyznania alebo iného vyznania, pretože mi záleží na tom, aby moje deti boli vychovávané v našej viere a aby mali vo svojich rodičoch príklad. Tiež by mi nestačilo, ak by bol môj manžel veriaci a naše náboženstvo by nepraktikoval. Nehovorím, že by to bol dôvod mať niekoho menej rád, ale pre mňa je viera a jej praktikovanie dôležité.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
aj taky manzelsky parik poznam a tiez poho
Brutáááálne pokrytectvo
A takýchto kresťanov je bohužiaľ kopa .... A nie a nie pochopiť, že by to proste bolo jednoduchšie bez toho ... Ach jaj ... Ale toto si zapamätám, to je krása
No tie by bolo celkom zaujímavé, ale to by sa štát musel spamätať, prestať obletovať cirkev, uvaliť daň na odpustky a fičíme
A sám skončil ako najväčší pokrytec ...
@18 je rozdiel nútiť, a urobiť to dobrovolne pre deti. Ale každý sme iný. Ja by som to tak isto nedokázal.
No ako chodiť pravidelne do kostola v rámci "rodinnej nezávadnosti" pre mňa pokrytectvo rozhodne je ...
Ak tam chodil len pozrieť ako deti spievajú v nejakej prdeli tak by som to tak vlastne nenazval, ale ak tam chodil každú nedeľu "len tak" tak to veru áno
a chodiť do kostala v rámci takej pretvárky rodinnej jednoty pokrytectvo je, kedže problémy bublajú pod povrchom, jeden partner si tak neustále získava postupne dominanciu a zneužíva aj deti k dosiahnutiu toho svojho. A jedného dňa puk a z usporiadanej rodinky sú rozvedení ludia, vzájomne sa neznášajúc. Teda, s tým čo si povedal súhlasím.
Preco ju potom boh neochranil?
a reci ako pisala @deraina "Boh je cesta" a pod neznasam...
To je o com cele? Ze modlit sa pred obedom... nemame sa modlit aj pred sexom?
no tak moja mama je veriaca a otec nieje..ja nie som ani pokrestena, nemam ani birmovku ani prijmanie to si mozem spravit hocikedy, ak sa obratim na inu stranu
takze mam pocit, ze taky vztah byt moze..avsak nie ak su obaja extremisti...