Ako prosím mám prehovoriť rodičov aby mi kúpili psa ? Ja by som s ním chodil von, staral by som sa onho. Oni by nič nemuseli robit. Moji rodičia sú strašne tvrdohlavý a nikdy sme nemali psa. Prosím
Pes nie je len chodenie na prechádzky a hladkanie.
Mať psa znamená dať kopu peňazí na kvalitnú stravu, očkovania, daň, starostlivosť o srsť, hračky, búdu/voliéru/ležadlo, musíš vedieť, čo s ním bude, keď pôjdete napr. na dovolenku, etc. Takže nemôžeš povedať, že tvoji rodičia s tým nebudú mať nič.
Mne sa to v mladšom veku tiež nikdy nepodarilo. Teraz možno ti to príde nespravodlivé, ale oni vedia čo robia. So psom sú len starosti, a keď pôjdeš na výšku alebo tak, ostane ten pes na starosť im.
sestra strasne chcela psa a mama jej to splnila, a teraz je to same zhananie opatery, ked chcu niekam ist spolu, kvalitna strava je mega draha a ma to proste kopec zodpovednosti okolo
Ako píšete ako keby ten pws mal žrať neviem čo. S tej kvalitnej stravy skôr zdochne. Mám cavalierku žere obyčajne granule ,ryzu a cestoviny občas celu rybu bez vnutornosti. A vlastne hocičo. Ale žiadne 50€ granule a neviem Jake ultra mega jedla.A má už 13 rokov a stále je ako šteňa akurát trochu viac šedivá Keď niekto chová psa že ho oblieka a dáva mu pit minerálku alebo čo a potom sa ochladí alebo sa napiije dažďovej vody a hneď zdochne tak nech sa nečuduje.
Ak máš naozaj 17 tak by si už tereticky mal byť na to dosť zodpovedný, ale tvoji rodičia si to o tebe zjavne nemyslia (možno kôli predchádzajúcim skúsenstiam). Skús si ho nekde zohnať, doviesť ho domov a preniesť sa cez ich úvodné kecy. A potom sa o neho aj staraj. Nie že ťa to po mesiaci prestane baviť a starostlivosť o neho hodíš na rodičov/súrodencov.
@tarassaco to zase nemusí tak prehánať, hlavne ak nebývajú niekde v meste. Ako hovorí @6 pez zožerie hocičo, stačí mu obojok ak bude vnútri tak pelech, prechádzky a ak vonku reťaz, búda a vybehá sa aj po dvore. Očkovanie staćí proti besnote raz za rok a to stojí asi 3€.
@marjy77 pes je ako ďalšie malé decko, tak si to treba poriadne rozmyslieť. A určite nie len tak doniesť psa bez povolenia rodičov - čo ak psy nemajú radi? Stále býva s nimi, takže s vecami ako chov psa musia súhlasiť všetci členovia domácnosti.
A k tomu chovu - hej, aj človeku stačí zjesť denne desať bielych rožkov s maslom a pohyb len 200 metrov do práce a späť a prežije. Otázne je, aká je to úroveň života a aké to je pre jeho zdravie.
@tarassaco áno je to ťažké, ale nie nezvládnuteľné. Aj o decko je veľmi ťažké starať sa predsa má väčšina ľudí deti, lebo ho chcú mať a sú ochotný riešiť problémy, ktoré to prináša.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Mať psa znamená dať kopu peňazí na kvalitnú stravu, očkovania, daň, starostlivosť o srsť, hračky, búdu/voliéru/ležadlo, musíš vedieť, čo s ním bude, keď pôjdete napr. na dovolenku, etc. Takže nemôžeš povedať, že tvoji rodičia s tým nebudú mať nič.
sestra strasne chcela psa a mama jej to splnila, a teraz je to same zhananie opatery, ked chcu niekam ist spolu, kvalitna strava je mega draha a ma to proste kopec zodpovednosti okolo
A k tomu chovu - hej, aj človeku stačí zjesť denne desať bielych rožkov s maslom a pohyb len 200 metrov do práce a späť a prežije. Otázne je, aká je to úroveň života a aké to je pre jeho zdravie.