Ahojte, mám taký problém..... cez leto som dosť schudla a teraz sa snažím o vytvarovanie postavy, chodím behať takmer každý deň, cvičím podľa Jillian 30 day shred aj kickbox, no ešte stále som nie tak "vo forme" .Viete mi poradiť, čo by som mala zmeniť al
V dnešnej dobe je skôr moderné byť nie veľmi pevná, takže si IN.... no a keď chceš spevniť postavu odporúčam zostaviť si pravidelný jedálniček, jesť aspoň 5krát denne a menej piť tekutiny...
podľa toho čo chceš spevniť, ale vo všeobecnosti cvičenie s menšou záťažou a vyššou frekvenciou tvaruje postavu.
Na zadok a nohy je dobré behať do schodov po špičkách
@normalguy1990
menej pit tekutiny a to uz preco ? ak sa bavime o vode
ententikidvaspaliki
neviem co je jilian 30 day shred ale ak je to nejaky plan na 30 za kt. budes mat super postavu tak je to kravina ale staci ti cvicit behat a pojde to len treba vydrzat
treba spravne cvicit, najlepsie silovo a necakat, ze to pirjde za mesiac.
Tak v dnesnej dobe skor su vsetci mrandlavy, pripadne tlsty, tak budu hovorit, ze nejak lepsie vyzerat a venovat sa svojmu telu je fuj ale to len preto, aby sa oni sami nemuseli a znizovali naroky.
Mne osobne to vadi, ak by som chcel s tou zenou nieco mat
No pretože príliš veľa tekutín spôsobuje zrýchlenie metabolizmu...napr. niektorí chudí ľudia ešte aj popri jedení dosť veľa zapíjajú čo sa im neodporúča práve z tohto dôvodu.
@normalguy1990
hej stym suhlasim najlepsie pri jedeni vobec nepit a este chvilu potom ja inak ked som bol mensi som sa nevedel bez pitia vobec najest stale som musel zapijat ale odvykol som si
@sapphirizing , @bress nevadí mi čakať niekoľko rokov, len proste by som už chcela vidieť aspoň nejaké výsledky @normalguy1990 vidíš, možno v tom bude ten problém, ja zapíjam každé jedlo, po obede aj dva poháre, za deň vypijem aj 3l ..... (samozrejme čistej vody )
možno ak stále opakuješ tie isté cvičenia už to nemá na teba taký účinok, skús to poobmieňať, resp. ak už sa ti vôbec nestáva že by si mala svalovicu alebo že by ťa pri cvičení pálili svaly (všetko v zdravej miere), skús to trošku zmeniť za niečo nové alebo daj dve série ak už to tak máš že necvičíš furt to isté a máš občas aj svalovicu a aj si niekedy siahneš na dno síl, chce to len čas A rozhodne nie je nič zlé na tom keď si chudá, zdravá ale "mľandravá", horšie by bolo keby si bola chorá, tučná a jedla len zlé jedlo
Čo najviac pi a stravuj sa vyvážene, samozrejme musíš prijímať do tela aj nejaké tuky, takže aj mäso, ale s kombináciou zeleniny. Veľmi pomáha na spevnenie plávanie, behanie alebo skákanie na trampolíne, prípadne cviky na spevnenie celého tela, ale to musíš vedieť, koľko čoho a ako máš správne dýchať, aké cviky... ja to tiež neviem, tak chodím cvičiť a tam cvičím podľa trénerky A potom by sa ti mal po dlhšom čase zrýchliť aj metabolizmus a vyrysovať nejaké svaly, ale trvá to dosť dlho, hlavne ak nič neberieš na podporu rastu svalov, ale to by som nebrala osobne
za niekolko rokov, hlavne na zenu je vela. Tak asi niekde robis chybu.
A to s tou vodou nepocuvaj, neviem zkade taku picovinu vobec nabral. Voda je zaklad pre telo a este pri sporte o to viac. @dandybrendy urcite myslis, ze podporu na rast svalov protein, najvacsie zlo na svete
@bress Vieš čo, môžem ti povedať, že asi vieš o tom celom veľké hovno ty, pretože vidím, že keď svalnatý muž ide cvičiť s nami, tak nevládze ani toľko, čo 50 ročná žena Dobre, určite sú aj nejaké výnimky, ale nejde o to, aké veľké máš svaly, ale aký si silný... A ležať a dvíhať činku nie je to isté ako dvíhať činku a byť stále v pohybe... nevravím, že som odborníčka, ale ty asi tiež nie, pretože toto som už odpozorovala.... nie sú svaly ako svaly
@dandybrendy jj nic neviem, len asi o tyzden budem mat trenersku licensiu, studujem medicinu a sportu sa venujem 4-5 rokov, mozno v buducnosti sutazne.
A urcite si vykonejsia jak ja, sak zdvihnut napr na 250kg je nic...A takisto lezat a robit bench napr. so 130kg je nic oproti inemu pohybu
A nie su svaly ako svaly, ked niekto trenuje kondicne asi bude mat viac zameranie na kondiciu a ked nekto trenuje silovo asi na tom kondicne tak dobre nebude ale bude mat dobre kratkodobe vykony.....
@bress to, že budeš mať trénerskú licenciu, nemusí ešte hovoriť nič o tvojich skutočných vedomostiach o tele a cvičení podľa mňa. Lebo celé toto fitkovanie a posilkovanie je niekedy len veľké mínus. Ľudia si myslia, že ako super, keď si pobežia na páse, pritom majú lacnejšie ísť behať vonku, kde sa v dôsledku nerovnomerného terénu a slnku aj viac spotia a ponamáhajú, samozrejme hovorím o období, kedy sa dá behať aj vonku, aj keď tu u nás máme troch športovcov, ktorí chodia behať aj cez zimu. A tiež tieto rôzne činky a lavice a neviem čo- ľudia s tým posilujú, ale radšej keby cvičili so svojou vlastnou váhou najprv, veď by aj dosť ušetrili
A nehovorím, že JA konkrétne som najvýkonnejšia na svete, to asi ťažko, keďže mám zdravotné problémy a začala som s tým v podstate nedávno.
To s tými svalmi áno, ale ako je možné, že niekto, kto nič nešportuje a má nadváhu, je niekedy silnejší ako ten, čo chodí makať do posilňovne? Aj keď, toto by mal byť skôr taký konkrétnejší príklad s presnejšími údajmi... :/
@dandybrendy dobre sak ma nepocuvaj mne je to jedno
A ani ta medicina nehovori o vedomostiach o tele a moja forma nehovori o vedomostiach o cviceni....
To, ze nekto chodi behat do posilovne ja nechapem ale je to ich vec a neviem vobec naco to vytahujes.
A porovnavat cvicenie s vlastnou vahou a so zavazim. TO SU ODLISNE SPORTY. To iste jak porovnat beh na 10km s behom na 100m.
Ja som vzivote nevidel cloveka s nadavhou, co nesportuje ani nepracuje tazko manualne aby bol vykonnejsi ako clovek, co SPRAVNE cvici. To, ze velka cast ludi si chodi do gymu pisat na mobile a rozpravat sa, to sa nerata za sport.
Neviem, co si chces dokazat. Viac ti odpisovat nebudem, ja to nemam za potreby. Chcete si brat napicu radu, mne to je jedno ale potom nech nikto neplace, ze sportuje uz dlhsiu dobu a vyzera napicu, alebo sa citi napicu alebo ho bolia klby, je tlsty atd.
Proste clovek, co povie, ze z proteinu su umele svaly VIE VELKE HOVNO o celom tom, lebo ci je to protein zo shejku alebo protein z masa telo v tom nevidi ziaden rozdiel v konecnom dosledku ale nato by si najprv mozno bolo dobre neco precitat a ne pisat len nejake svoje domnienky na vsetko
@bress Okej, vypusťme teda všetky reči o správnom cvičení a o druhoch cvičenia, lebo každý z nás preferuje niečo iné, okej.
Hlavnou témou sú teda tie proteíny, čo teda nechápem, ako môžeš tvrdiť niečo takéto, keď ani medicína a veda nevie povedať, či to ľuďom škodí alebo nie. Takže aj to tvoje je len dohad. Prečítaj si niečo o nanotechnológii.
@dandybrendy bez proteinu zit nebudes takze ako ani medicina a veda nevie povedat, ci to skodi alebo nie....A to ci ho doplnis z napr. hovadzieho masa alebo proteinu vytvorene z hovadzieho masa tak je to jedno. Co to ma spolocne s nanotechnologiami....
A pri cviceni nie je o preferencii hovorit, ze jeden sport je lepsi ako druhy, lebo to je len zaslepenost. Kazdeho bavi nieco ine, tak naco nutit niekoho aby robil to ak ho to nebavi.....
@dandybrendy yup, lebo strava, co kupis v obchode je naturalna. Narozdiel od toho toto je len vyextrahovany protein, co sme robili aj nieco podobne na labakoch a je to dost jednoduche. Ale to, ze v strave mas hromadu pre telo zavadnej chemie, ktorej sa nevyhnes uz je vpode.
A oni nie su umelo vyrobene, oni su extrahovane. To je obrovsky rozdiel.....
daj si spraviť program niekým kto sa do toho vyzná nájdi si odborníka v športe ktorí ťa baví... na čo tu vypisovať kadejaké rady.. keď každý ma niečo svoje podľa čoho sa radí to čo robia iní, ešte nemusí znamenať že to pomôže každému alebo tebe
preto odborník za menšiu finančnú kompenzáciu ti zostaví jedálniček a cvičenia podľa dňa ver, že na konci uvidíš potrebný rozdiel a získaš pravdaže aj kadejaké informácie. sama sa potom budeš rozhodovať
@ententikidvaspaliki ja som na tom tiež tak cvičila som vyše 3 roky, z toho rok aj so zmenenou stravou a nebolo mi stále vidno tehličky a po pol roku drepovania som mala stále rovnaký zadok
@hovado po špičkách? mne v posilke povedali že práveže mám na stepri stúpať na päty
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
podľa toho čo chceš spevniť, ale vo všeobecnosti cvičenie s menšou záťažou a vyššou frekvenciou tvaruje postavu.
Na zadok a nohy je dobré behať do schodov po špičkách
menej pit tekutiny a to uz preco ? ak sa bavime o vode
ententikidvaspaliki
neviem co je jilian 30 day shred ale ak je to nejaky plan na 30 za kt. budes mat super postavu tak je to kravina ale staci ti cvicit behat a pojde to len treba vydrzat
Tak v dnesnej dobe skor su vsetci mrandlavy, pripadne tlsty, tak budu hovorit, ze nejak lepsie vyzerat a venovat sa svojmu telu je fuj ale to len preto, aby sa oni sami nemuseli a znizovali naroky.
Mne osobne to vadi, ak by som chcel s tou zenou nieco mat
No pretože príliš veľa tekutín spôsobuje zrýchlenie metabolizmu...napr. niektorí chudí ľudia ešte aj popri jedení dosť veľa zapíjajú čo sa im neodporúča práve z tohto dôvodu.
no to ano a co si predstavujes pod tym menej este by ma zaujimalo lebo ja napriklad by som nesiel aspon pod tie dva litre za den
Hej určite to netreba nejak preháňať ale stačí sa kontrolovať napr. pri obede nezapíjať každé sústo s vodou...
hej stym suhlasim najlepsie pri jedeni vobec nepit a este chvilu potom ja inak ked som bol mensi som sa nevedel bez pitia vobec najest stale som musel zapijat ale odvykol som si
@normalguy1990 ale vsak zrychleny metabolizmus je v jej pripade lepsi, ked je rada, ze schudla nie? takto riskuje menej ze pribere naspat ci?
@normalguy1990 vidíš, možno v tom bude ten problém, ja zapíjam každé jedlo, po obede aj dva poháre, za deň vypijem aj 3l ..... (samozrejme čistej vody )
A to s tou vodou nepocuvaj, neviem zkade taku picovinu vobec nabral. Voda je zaklad pre telo a este pri sporte o to viac.
@dandybrendy urcite myslis, ze podporu na rast svalov protein, najvacsie zlo na svete
A urcite si vykonejsia jak ja, sak zdvihnut napr na 250kg je nic...A takisto lezat a robit bench napr. so 130kg je nic oproti inemu pohybu
A nie su svaly ako svaly, ked niekto trenuje kondicne asi bude mat viac zameranie na kondiciu a ked nekto trenuje silovo asi na tom kondicne tak dobre nebude ale bude mat dobre kratkodobe vykony.....
A nehovorím, že JA konkrétne som najvýkonnejšia na svete, to asi ťažko, keďže mám zdravotné problémy a začala som s tým v podstate nedávno.
To s tými svalmi áno, ale ako je možné, že niekto, kto nič nešportuje a má nadváhu, je niekedy silnejší ako ten, čo chodí makať do posilňovne? Aj keď, toto by mal byť skôr taký konkrétnejší príklad s presnejšími údajmi... :/
A ani ta medicina nehovori o vedomostiach o tele a moja forma nehovori o vedomostiach o cviceni....
To, ze nekto chodi behat do posilovne ja nechapem ale je to ich vec a neviem vobec naco to vytahujes.
A porovnavat cvicenie s vlastnou vahou a so zavazim. TO SU ODLISNE SPORTY. To iste jak porovnat beh na 10km s behom na 100m.
Ja som vzivote nevidel cloveka s nadavhou, co nesportuje ani nepracuje tazko manualne aby bol vykonnejsi ako clovek, co SPRAVNE cvici. To, ze velka cast ludi si chodi do gymu pisat na mobile a rozpravat sa, to sa nerata za sport.
Neviem, co si chces dokazat. Viac ti odpisovat nebudem, ja to nemam za potreby. Chcete si brat napicu radu, mne to je jedno ale potom nech nikto neplace, ze sportuje uz dlhsiu dobu a vyzera napicu, alebo sa citi napicu alebo ho bolia klby, je tlsty atd.
Proste clovek, co povie, ze z proteinu su umele svaly VIE VELKE HOVNO o celom tom, lebo ci je to protein zo shejku alebo protein z masa telo v tom nevidi ziaden rozdiel v konecnom dosledku ale nato by si najprv mozno bolo dobre neco precitat a ne pisat len nejake svoje domnienky na vsetko
Hlavnou témou sú teda tie proteíny, čo teda nechápem, ako môžeš tvrdiť niečo takéto, keď ani medicína a veda nevie povedať, či to ľuďom škodí alebo nie. Takže aj to tvoje je len dohad. Prečítaj si niečo o nanotechnológii.
A pri cviceni nie je o preferencii hovorit, ze jeden sport je lepsi ako druhy, lebo to je len zaslepenost. Kazdeho bavi nieco ine, tak naco nutit niekoho aby robil to ak ho to nebavi.....
No veď práve to, a hlavne každý má na niečo iné...
A oni nie su umelo vyrobene, oni su extrahovane. To je obrovsky rozdiel.....
preto odborník za menšiu finančnú kompenzáciu ti zostaví jedálniček a cvičenia podľa dňa ver, že na konci uvidíš potrebný rozdiel a získaš pravdaže aj kadejaké informácie. sama sa potom budeš rozhodovať
@hovado po špičkách? mne v posilke povedali že práveže mám na stepri stúpať na päty
každopádne od svojich 6-tich rokov chodím po špičkách a nemám zadok. (plne vážne, na mojej prdeli je gram mäsa a je malá a tvrdá )