Ahojte, zaujímalo by ma ako funguje platenie u vás vo vzťahoch ?
Je to tak že chlapci väčšinou všetko platíte za svoje priateľky keď idete spolu niekam sadnúť ? či je to už reštika, kaviareň, divadlo alebo kino..
alebo to mate nejako rozdelene..
podelt
mno... tak zalezi natom ci priatelka studuje alebo pracuje,
ak studuje tak sa snazim vacsinou ja platit, obcas ked ona pre zmenu zaplati tak mi to nevadi.. avsak neznasam ked kazdy sam za seba plati.
a ak priatelka pracuje, tak vtedy nech to je tak ze raz ja zaplatim raz ona .. na striedacku alebo tak nejak
Jasne ze ked sa ide niekde na dovolenku alebo drahsie vylety, tak by kazdy mal prispiet nejakou ciastkou a nie jeden clovek vsetko platit.
ako kedy, vacsinou ked niekam ideme, plati priatel, ja malokedy. ale zas si casto objednavame jedlo z donaskou a tam sa striedame v plateni.
inak potraviny, veci do domacnosti a najom napoly. myslim ze priatelovi robi dobre, ak za mna vonku moze platit, takze to v tom pripade zbytocne nedramatizujem
no ono ide skôr o to, že ja ako študent nezarábam a on ako pracujúci zarábal a preto ma nikdy nenechal platiť ani keď som chcela. Ale zas keď som chodila so študentom tak sme sa striedali a vôbec mi to nevadilo. Čiže dosť to záleží.
V živote nikdy by som nenehal zaplatiť niečo dievča Už len pri tej predstave ako by mi niečo platila sa cítim trápne ....Ak mi chce niečo kúpiť (Darček) a neviem otom to je niečo iné..Ale inak nie
jj presne tak že keď je jeden na tom finančne lepšie tak pasuje aby väčšinu platil on, hlavne vtedy keď chce jeden ísť niekam kam si to ten druhý nemôže dovoliť a sám od seba by tam nešiel a pod.
a tak, zväčša keď sme obaja boli študenti tak sa platenie riešilo normálne každý za seba príp. na striedačku alebo nejakou dohodou, žiadne také žeby chlap platil furt za mňa nás nikdy ani nenapadlo, zase keď som chodila/šla niekde von s chlapom ktorý pracoval a mal teda jednoznačne viac peniazov jak ja tak som považovala za samozrejmé že zaplatí. a naopak sa mi to ešte nestalo zatiaľ žeby ja som bola solventnejšia teda.....vlastne snúbencovi občas berem pivo keď je na suchu.
kto má peniaze platí, ak obaja tak nastriedačku.. ale zase žiadne striktné vyrovnávanie sa, len tak odhadom - minule si platil ty, tak teraz ja.. nikdy som nechodila s človekom, čo by zarábal dosť na to, aby mi nebolo blbé sa nechať pozývať stále.
nooo kedze som zatial chodila s ITckarmi ktori boli financne v inom vesmire nez ja, tak mi to nie je az tak blbe sa obcas nechat pozvat. v prvom vztahu to ex aj tak chapal a vzdy platil vacsie veci, ja som obcas platila mensie nakupy a kavicky a tak. tomuto druhemu to obcas bolo treba pripominat, lebo jemu take veci ako ze "by sa malo" obcas nic nehovoria, ale staci priamo povedat a nema problem. a tak by to malo byt, povazujem za prirodzene, ze keby som ja bola vo vztahu ta ktora ma viac penazi, podporovala by som zase ja partnera.
tiez mi kedysi vadilo, ze chce niekto za mna zaplatit. potom som sa naucila nechat sa pozvat.
na druhej strane zalezi na co sa nechat pozvat a kolke rande to je... jeden-dva drinky by podla mna mal byt chlap schopny mi zaplatit aspon zo zaciatku a pokial som ja bez penazi a on zaraba, tak aj neskor vo vztahu... ked sa vsak bavime o dakych vacsich sumach, tak by mi bolo fakt blbe sa nechat pozvat. ale nemam rada, ked sa chlap zacne ondit pre dve eura...
kedy ako...
niekedy zaplatí celé on, inokedy ja...
niekedy sa rozdelíme na polovicu a niekedy vysypeme všetky svoje financie dokopy a neriešime, kto zaplatil viac
Väčšinou ma pozýva on na veci typu kofola a aj v potravinách chce platiť on, ale ak robíme väčší nákup tak potom na polovicu. Kino, divadlo sa striedame...A výlety každý za seba
Muž za mňa platí na verejnosti radšej, akoby sme mali platiť oddelene, ja mám zase sklon nenechávať ho, prípadne mu to oplatím tým, že kúpim kvalitné mäso a uvarím z neho večeru, ktorú má rád. Celkovo sme tak 50:50
tak ja nemám moc rada ked za mňa platí chlap, väčšinou platíme osobitne, ale ked ma pozval moj bývalý prvý krát na zmrzlinu a musela som platiť aj za neho, dosť ma to naštvalo...potom som väčšinu vzťahu platila ja ale myslím že najlepšie je to na polovice
Väčšinou platím ja, pretože zarobím viac a ona ešte chodí do školy. Ona tiež platí niekedy a tak.
Ale napr. ak by som nemal peniaze, tak v pohode zaplatí ona
@proud2bslovakgirl keď som vedel že peniaze nemá a chcel som ju potešiť tak som zaplatil ale inak som sa snažil aby sme vždy išli rovným dielom, nie pretože som lakomec (čo nie som) ale videl som reálne čo to robí s ľudmi keď dievčatám neustále platí chalan čokolvek a kdekolvek, po dosť vážnej diskusii ešte niekedy na začiatku vzťahu sme sa preto zhodli s bývalou priatelkou že bude ok keď pôjdeme vždy narovnako ... za toto som rád že bola tiež dosť vnímavá a mala na vec zdravý názor
(príklad: mám jedného kamaráta ktorý na začiatku platil všetko svojej priatelke a dnes sú spolu už 2 roky a keď s nimi občas behnem von, sama určuje kolko mu vyberie z účtu a neustále mu diktuje v obchodoch čo jej má kupiť a on ako idiot na to nepovie ani slovo už, nuž zvyk je sviňa, pozor na to ) ... a žial takýchto prípadov poznám viac ...
tak my keďže sme dve baby tak je to trochu zvláštne v tomto smere napríklad ked ideme do kina tak drahá platí lístky a ja popcorn a colu . keď ideme na džúš alebo ice'n'go tak platí ona, v reštikách to bolo väčšinou napoly. čo sa domácnosti týka tak to berieme všetko napoly samozrejme
zalezi o tom kto je na tom ako finnacne...
divadlo ci kino by som si nenchala zaplatiti keby to co ja viem nieje darcek k sviatku..
ked mam narodeniny kludne sa necham pozvat
a take drobne veci to sa necham poozvat ale zas an oplatku niekedy pozvem ja...nakupy v obchode sme vzdy platili striktne kazdy za seba
priatel sa vacsinou snazi platit, ale casto ho nenecham lebo viem ze si to nemoze uplne dovolit a potom by tyzden hladoval len preto ze ma pozval niekam...
a aj tak som vacsinou ja ta co ho taha von tak je mi blbe donutit ho ist so mnou niekam kde je draho a ze by za to este platil...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
ak studuje tak sa snazim vacsinou ja platit, obcas ked ona pre zmenu zaplati tak mi to nevadi.. avsak neznasam ked kazdy sam za seba plati.
a ak priatelka pracuje, tak vtedy nech to je tak ze raz ja zaplatim raz ona .. na striedacku alebo tak nejak
Jasne ze ked sa ide niekde na dovolenku alebo drahsie vylety, tak by kazdy mal prispiet nejakou ciastkou a nie jeden clovek vsetko platit.
inak potraviny, veci do domacnosti a najom napoly. myslim ze priatelovi robi dobre, ak za mna vonku moze platit, takze to v tom pripade zbytocne nedramatizujem
a tak, zväčša keď sme obaja boli študenti tak sa platenie riešilo normálne každý za seba príp. na striedačku alebo nejakou dohodou, žiadne také žeby chlap platil furt za mňa nás nikdy ani nenapadlo, zase keď som chodila/šla niekde von s chlapom ktorý pracoval a mal teda jednoznačne viac peniazov jak ja tak som považovala za samozrejmé že zaplatí. a naopak sa mi to ešte nestalo zatiaľ žeby ja som bola solventnejšia teda.....vlastne snúbencovi občas berem pivo keď je na suchu.
na druhej strane zalezi na co sa nechat pozvat a kolke rande to je... jeden-dva drinky by podla mna mal byt chlap schopny mi zaplatit aspon zo zaciatku a pokial som ja bez penazi a on zaraba, tak aj neskor vo vztahu... ked sa vsak bavime o dakych vacsich sumach, tak by mi bolo fakt blbe sa nechat pozvat. ale nemam rada, ked sa chlap zacne ondit pre dve eura...
niekedy zaplatí celé on, inokedy ja...
niekedy sa rozdelíme na polovicu a niekedy vysypeme všetky svoje financie dokopy a neriešime, kto zaplatil viac
Väčšinou ma pozýva on na veci typu kofola a aj v potravinách chce platiť on, ale ak robíme väčší nákup tak potom na polovicu. Kino, divadlo sa striedame...A výlety každý za seba
Ale napr. ak by som nemal peniaze, tak v pohode zaplatí ona
(príklad: mám jedného kamaráta ktorý na začiatku platil všetko svojej priatelke a dnes sú spolu už 2 roky a keď s nimi občas behnem von, sama určuje kolko mu vyberie z účtu a neustále mu diktuje v obchodoch čo jej má kupiť a on ako idiot na to nepovie ani slovo už, nuž zvyk je sviňa, pozor na to ) ... a žial takýchto prípadov poznám viac ...
divadlo ci kino by som si nenchala zaplatiti keby to co ja viem nieje darcek k sviatku..
ked mam narodeniny kludne sa necham pozvat
a take drobne veci to sa necham poozvat ale zas an oplatku niekedy pozvem ja...nakupy v obchode sme vzdy platili striktne kazdy za seba
a aj tak som vacsinou ja ta co ho taha von tak je mi blbe donutit ho ist so mnou niekam kde je draho a ze by za to este platil...