@Mezomus I keď neviem, či v tom videu ide o katolíkov, alebo o nejakú sektu, ako sa chovajú depešáci na koncerte depešu alebo fanúšikovia Metallici na jej koncerte? Ja v tom zas taký rozdiel nevidím. V tomto prípade si ale vytrhol niečo z kontextu, čo pôsobí v sobotu ráno fakt dosť smiešne, navyše si podľa mňa mimo tému.
Akékoľvek náboženstvá alebo sekty mi vždy liezli na nervy a ich členovia duplom.O katolíkoch to platí tiež. Spraví hovadinu vyspovedá sa pomodlí sa zdravas a otčenáš a je čistý jak Kristovo ľavô oko.Celé náboženstvo je postavené na hlavu, a tak, aby to vyhovovalo úzkej skupinke ľudí v čiernom.
@Freedomko trochu aj ide o to nabozenstvo. Taki buddhisti su buddhistami z presvedcenia. Krestania su krestanmi zvycajne z donutenia a potom to tak vyzera..
Ale prosim vas do riti s tym spovedanim... Vidno ze neviete o com hovorite, kedze neverite. A s5 k teme- clovek, ktory naozaj veri a 100% sa drzi zasad(taky neexistuje)= dobry clovek ale takisto clovek ktory neveri a drzi sa zasad je dobry clovek. Lenze vacsinou clovek ktory neveri si mysli ze si moze robit co chce, sukat s kym, vrazdit koho chce atd atd... A robi si niekto s veriacich srandu z vas jak si vy furt usierate z nas vy spine?
katolik sa nerovna dobry clovek, ale dobry katolik sa rovna dobry clovek tak isto ako aj dobry ateista (alebo hocijaky iny dobry clovek) sa rovna dobry clovek.
a este by som chcel upozornit vsetkych hlasujucich za prvu moznost ze "v ziadnom pripade" znamena, ze ziadny katolik nemoze byt dobry clovek, co je riadne zaslepene tvrdenie
určite nemôžem vyslovene povedať že všetci katolíci sú dobrí ľudia, to je blbosť, ale čo poznám pár ľudí..tak je v tom niečo..ak sú naozaj katolíci..tak sa snažia aj podľa toho žiť..a sú takí dobrí.....ale inak určite odpovedám nie...
@16 to nie je take jednoznacne, co to znamena otazka je, ci toto vseobecne plati a jedina moznost, ako hlasovat za "nie", je prave ta prva moznost. a len zaslepenec by tvrdil, ze to tvrdenie naozaj vseobecne plati. cize podla mna je ta prva moznost najspravnejsia. (to "v ziadnom pripade" potom treba brat ako "je vylucene, ze by to malo vseobecne platit" a nie ako "neexistuje jednotlivy pripad, pre ktory by to tvrdenie platilo")
krestan= dobry clovek ano, v pripade pokial je krestanom naozaj a nie len oficialne, ale vacsina krestanov aspon tu na Slovensku ma len velke reci a pritom su to uplne bezni ludia casokrat vacsie svine ako ateisti.
A poznam velmi vela ateistov ktori su uplne super ludia a cinia dobro,pomahaju z osobnej protreby, nie preto aby sa dostali do nejakeho raja
Myslím, že nie. Možno ešte v mestách áno, aspon u väčšiny, lebo tam je katolík len ten, kto tomu verí a snaží sa podľa toho žiť, ale na dedinách sú akoby z povinnosti katolíci všetci a väčšina tích, čo chodia do kostola skoro stále a tvária sa ako silno veriaci robia také veci, na ktoré by som nemala žalúdok ani ja :/
Sa tvária ako svätý a pritom ostatným veselo ubližujú. Je mi z takých ľudí na zvracanie...
Hej, človek kľudne môže veriť v to, že jeho rasa je vyvolená a musí pozabíjať všetky ostatné rasy a rovnako všetky rastliny a zvieratá, aby jeho rase nezavadzali, môže túto vieru šíriť ostošesť a napriek tomu môže byť dobrý človek, čistý ako ľalia ...
2./ klip @1 . . . existuju tzv. mladeznicke omse a stretnutia veriacej mladeze, taktiez existuju obdobne akcie pre mladez, ktora bola zavisla na drogach a ktora je aktivne na lieceni. U nas sa taketo nieco da vidiet na mladeznickej omsi, ale je to len slabucky odvar. Mladez v Polsku, Rakusku, alebo v Cechach sa bavi viac (asi ako na v klipe
Saleziani dona Bosca to k nam priniesli z Polska. Inak nechcite vediet ake vypalovaky frcia v USA
@Freedomko jehovizmus nie je nabozenstvo pokial viem a jehovisti su obycajna mafia, ktora laka ludi na hmotne statky a potom ked ludia zistia o co ide, tak zacnu miznut bez stopy. Nechapem ako ich vobec mozes spominat v kontraste s Buddhizmom. To po prve, a po druhe ja k tym nabozenstvom, ktore naozaj ziju podla ucenia priradujem v podstate asi len Buddhizmus (co je na druhej strane tiez len ucenie a nie nabozenstvo).
môže byť katolík, alebo čokoľvek iné, ale to ešte nehovorí aký je to človek..a tiež to neznamená, že môže veriť v boha...akurát sa musí potom pretvarovať, že áno verím, pretože tak to od nás chce náš miestny farárko...
je jedno kto má akú vieru, nemá to vplyv na to, či je dobrý... sú kresťania, ktorí sú naozaj milujúci ale poznám kresťanov, ktorí ohovárajú, bijú deti, smilnia a to nepovažujem za dobrých ľudí...
Prednedávnom som videl video k tomuto. hodil by som aj link le už nepamatam...
Boli tam štatistiky ľudí sediacich vo väzení, koľkí kresťaniai sedia v porovnaní z tým koľko kresťanov je v danom štáte. No chápeme sa hádam.
Zistilo sa tam že náboženstvo vo všeobecnosti nemá absolútne žiadny vplyv na morálku. Dokonca kresťania porazili pobytom vo väzení, výtržnosťami a podob. ateistov na všetkých frontoch....
Ešte by som hodil dva citáty ktoré podľa mna presne vystihujú prečo je to tak
Ľudia hľadajú cestu do neba z jednoduchej príčiny – lebo zablúdili na zemi.
Ľudia môžu robiť dobré aj zlé skutky, ale to aby dobrí ľudia robili zlé skutky, to dokáže jedine náboženstvo.
Opýtať sa treba inak. Zločinec = katolík? V každej spoločnosti, či komunite sa nájde čierna ovca Zovšeobecňovať sa nič nemá. Aj okolo Hitlera, Stalina sa motali aj slušní ľudia a napriek tomu nikto fašizmus slušným nenazve. Tu uploadnuté video nereprezentuje katolíkov na Slovensku ani náhodou a ide o hrubú manipuláciu.
Nemýl si štatistiku odsúdených za náboženské presvedčenie a štatistiku za zločiny Ak sem dáš takú štatistiku v ktorej dokážeš, že zločinnosť katolíkov prevyšuje zločinnosť neveriacich , tak som veľmi zvedavý kde ju zoženieš. Inak tvoj príspevok je treba považovať za tliachanie
tie dve veci nejdu vobec k sebe. uz len z principu, ved samotna cirkev delii ludii na "dobrich"( poslusne ovecki, ktore ovlada a manipuluje) a na tzv. "neveriecich"(unich zlych, v skutocnosti ale vela krat lepsich ) ja ako si myslim, ze dobri clovek katolik ani neexistuje. ved ani papez nieje dobrii clovek.
@nikeboy cirkev tak vobec ludi nedeli, precitaj si dake oficialne dokumenty KKC alebo tak a zistis, ze to tak nie je. to, ze niektori (alebo mnohi) clenovia cirkvi tak ludi delia, to je ich chyba a ich hriech.
@majuska ak to tak deli len KKC, tak je niekde chyba - v ludoch. je dost ludi, ktori sa stotoznuju s ucenim cirkvi do takej miery, ze ficia aj na tomto chapani - teda, ze netvrdia, ze niekto neveriaci musi byt automaticky zly a niekto veriaci (katolik) automaticky dobry. ked niekto zije inak ako uci cirkev a pritom tvrdi, ze je jej clenom, tak je to zneuzivanie jej mena a robi to velku skodu, pretoze ludia potom zavrhuju celu cirkev. samozrejme, pravda je aj to, ze hriechy pacha kazdy...ale otazka je, ci sa niekto snazi bojovat proti vlastnym predsudkom, alebo si mysli, ze taky nazor (plny predsudkov) je v poriadku..
este k tomu "ked niekto zije inak ako uci cirkev a pritom tvrdi, ze je jej clenom, tak je to zneuzivanie jej mena a robi to velku skodu, pretoze ludia potom zavrhuju celu cirkev." - jasne, ze kazdy jej clen zije inak, ako cirkev uci, lebo kazdy je hriesny..myslel som to tak, ze niekto zije inak ako uci a pritom mu je to jedno, nesnazi sa byt dobry
@pubertslatinocelny dobre, v podstate máš pravdu. Ale sám si to napísal, chyba je potom v ľuďoch, ktorí tvoria tú cirkev a teda zle meno si odnesie cirkev celkovo. Preto sa niet čo čudovať, že toľko neveriach ňou opovrhuje.
clovek moze byt katolik ale vobec sa tak nemusi spravat.
ja som veriaca, som katolicka a snazim sa byt dobrym clovekom..alebo aspon mam tu snahu..no myslim ze taky clovek nexistuje co by bol bezchybny a neomylny...chyby su sucastou kazdeho...aj krestana..stale je to len clovek
A zas bola taka abstraktna otazka polozena. Co je dobry, co je zlý? Kazdy to moze chapat inak. V spolocenských zasadach, kto neporusuje zakon, je dobry. A potom sa to moze delit este individualne. Do kostola nechodim, ale v Boha verim, preco nie.
Jedno kážu iné robia čo vám poviem aj tak sa čudujem načo chodia do kostola keď kradnú ani nehovorím veď ak sú veriaci čo by mali byť keď sa modlia o 106 tak by mali vedieť že na každého čaká posledný súd a tam sa nedá oblbovať každy dostane to čo si zaslúži si myslim ako veriaci
Keď na niekoho reaguješ aj prosím napíš na koho... Pekne zavináč (alt + 64) a za ním nick. Skoro som prehiladol že si k môjmu príspevku niečo napísal...
Katolici su sektarske naivky a s dnesnou dobou nemaju nic spolocne...dovidenia, preberte sa...verit v boha sa da aj bez tych smiesnych ritualov a sovinistickych postojov
@52 no nechcel som bit konkretny, ze co mam na mysly. ale...vysvetlim ti to na konkretnej veci...ked chcem zit zo svojim priatelom, myslis ze od cirkvi dostanem pozehnanie? no tomu pri vsetkej ucte neverim. ved cirkev bi nas najradsej upalila zaziva. takze cirkev ludii delii, bo dokonca aj horsie. preto ja z cirkvou nikdy nebudem zadobre. ako respektovat ich respektujem, nech si maju svoju vieru. ale do mna, a do mojho zivota ziadnej cirkvi ani nabozenstvu nikdy nedovolim zasahovat. ved otom je sloboda kazdeho cloveka. (ved predsa nechceme aby jedna totalita(tzv. krestanstvo a viera.), nahradila tu predoslu co tu bola pred rokom 90)
No na Power Pointe spracované kvázi štatistiky ma nepresvedčia Daj sem originál odkazy a nie toto. To že je niekto ako dieťa pokrstený a v dospelosti spácha zločin je automaticky priradený k veriacim katolíkom. Ani som to nečítal, keďže to pokladám za manipuláciu. Stačí sa vo svojej dedine rozhliadnuť kto je kto a ako sa správa a kam patrí Netreba ti takúto pochybnú "štatistiku". Pekný večer.
Citujem ťa: "To že je niekto ako dieťa pokrstený a v dospelosti spácha zločin je automaticky priradený k veriacim katolíkom. Ani som to nečítal, keďže to pokladám za manipuláciu"
Nič také tam nebolo! O čom to táreš? Ty si niečo vymyslíš a potom mi to tu prezentuješ ako fakt a argument. Si super!
Chceš priamy zdroj. No keby si na to videjko klikol tak by si tam tých zdrojov mal niekoľko! Spomínajú sa tam mená, autori štúdií a dokonca tam máš spomenutú aj celú knihu.
Čo odo mna ešte chceš? Poviem ti že mám dôkaz, odmietneš ho. Tak ti ho donesiem na tácke, strčím ti ho podnos, napchám ti do neho čumák ale ty radšej budeš pozerať iným smerom a mlieť si svoje.
Ja sa môžem aj roztrhať, keď ty sa zatneš a neprímaš nič čo ti poviem...
+ Z tou dedinou a ich občanmi. Naozaj by som strašne rád chcel vidieť tú dedinu kde sa kresťania správajú lepšie ako ateisti. Čo môžem povedať o mojom mestečku (hovorím o ľuďoch v mojom veku, iné skupiny posúdiť neviem) máme tu možno zo 10 mladých, ktorí sa naozaj riadia božími prikázaniami, nepijú, nafajčia,nerobia výtržnosti, zúčastnujú sa rôznych akcíí, pomáhajú. Pred nimi klobúk dolu. Zvyšok či sú to kreťania či ateisti alebo neviem čo ešte, okrem chodenia do kostola nie je medzi nimi žiadny rozdiel. Pijú rovnako, fajčia rovnako, výtržnosti robia rovnako. Dodnes nezabudnem ako 13-ročný miništrant vyšiel z kostola, zapálil si a o kúsok ďaľej načarbal niečo na stenu budovy. O ďaľšom ktorý pravidelne chodí do kostola a ja ho pravidelne v piatok zdvýham ožratého z kríkov keď idem okolo ani nehovoriac...
No teoreticky by ste mali byť aj tak 10 ľudí v pluse. Prakticky to však vôbec nie je pravda keďže u ateistov taktiež nájdem zopár ľudí ktorí sú dobráci od kosti...
ten kto založil tuto temu sa mi zda veeelmi neinteligentní človek, neviem sice kto si, ale ako sa môze niekto pýtať takúto otazku????uplne primitívna....
ved predsa človek je kazdý iný,,,,,keby všetci čo su krestania sa automaticky stávali dobrými, tak to by znamenalo, že krestania objavili spôsob ako zaručene zmeniť aj zlého človeka ked sa stane krestanom na dobrého....
krestan by mal byť dobrý človek, ale aj človek z rôznej viery by mal byť dobrý, a skutočne je?
predsa krestanstvo je skupina, spoločenstvo ludí a tá mnohopočetnosť pováh je obrovská.
A predsa kto je krestanom a po čase sa stane neveriacim je v podstate podla krestanskej viery stále krestanom, lenze neveriacim,,,je uz zlý???nie, nie je....
a je človek, ktorý sa chce stať krestanom ale nie je zlý???
su to len moje uvahy,,,na ktoré mam svoj názor,,,ale jednoznačne je to otazka, ktorá je VELMI ZLE POLOZENA...kto zaklada fora mal by si najskôr premyslieť otazku...a az potom písať.....
nejako si sa do toho vložil...ale zbytočne si sa nadrel. Najskôr tu splietaš o zločincoch, ktorý sú odsúdení za zločiny a keď máš uviesť konkrétne štatistiky, tak to otočíš na mladých a fajčenie a pitie, za to sa tuším ešte nezatvára.A čo ked je tam kniha a štúdie... To sú len znášky názorov zaujatých zopár ludí, verí im len ten kto ich napísal a žiadne seriózne inštitúcie ich neberú vážne. Také štatistiky, ktoré by boli seriózne jednoducho nie sú. Potom by muselo automaticky platiť, praktizujúci katolík=zločinec Už len reagovať na teba je stratou času čo aj ďalej nemienim.
na základe tvrdení Matus33, ktorý tvrdí v "nepriestrelných" "štatistikách", ktoré však sám na Power Pointe spracoval, že je dokázané "drvivá väčšina odsúdených a trestaných ludí prináleží ku katolíkom.To znamená, že zločinnosť priamo koreluje s praktizovaním katolíckej viery. Súhlasí s takým tvrdením súdny človek, ja nesúhlasím.
Ja som tú jeho " štúdiu" čítal aspon 30 sekúnd, ty ani tolko, takže preto nevieš, že z toho čo tam je napísané to jasne vypýva. Finito, nemám chuť sa zahadzovať s hlúposťami
čisto náboženstvo može byť dobré ale pokial je človek sfanatizovaný týmto tak to neni dobre leobčlovek je uplne iný , poznám takých a hlavne katolíci to je také nevm ako to povedať že všetko dávaju zadara aby si nachytali lahko ludí atých čo si nachytajú navedú na ich vieru .
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
79 komentov
hnus (blee)
moze verit aj na budhu moze byt aj jehovista a moze byt vrah a zlodej
nejde o vieru ide o cloveka samotneho jednotlivca
a este by som chcel upozornit vsetkych hlasujucich za prvu moznost ze "v ziadnom pripade" znamena, ze ziadny katolik nemoze byt dobry clovek, co je riadne zaslepene tvrdenie
A tí v @1 , čistá sekta, pokiaľ sú toto katolíci tak nevidím jeden rozdiel medzi katolíkmi, alebo sektarinou.
Čudná je, že v USA sú takéto koncerty (so všetkým čo k tomu patrí) na dennom poriadku, viď. Borat...
A poznam velmi vela ateistov ktori su uplne super ludia a cinia dobro,pomahaju z osobnej protreby, nie preto aby sa dostali do nejakeho raja
@tenario ma pravdu viac menej
to uz jaky fajnovy koncert... =D
Sa tvária ako svätý a pritom ostatným veselo ubližujú. Je mi z takých ľudí na zvracanie...
Veď predsa vôbec nejde o to, v čo verí ...
2./ klip @1 . . . existuju tzv. mladeznicke omse a stretnutia veriacej mladeze, taktiez existuju obdobne akcie pre mladez, ktora bola zavisla na drogach a ktora je aktivne na lieceni. U nas sa taketo nieco da vidiet na mladeznickej omsi, ale je to len slabucky odvar. Mladez v Polsku, Rakusku, alebo v Cechach sa bavi viac (asi ako na v klipe
Saleziani dona Bosca to k nam priniesli z Polska. Inak nechcite vediet ake vypalovaky frcia v USA
Boli tam štatistiky ľudí sediacich vo väzení, koľkí kresťaniai sedia v porovnaní z tým koľko kresťanov je v danom štáte. No chápeme sa hádam.
Zistilo sa tam že náboženstvo vo všeobecnosti nemá absolútne žiadny vplyv na morálku. Dokonca kresťania porazili pobytom vo väzení, výtržnosťami a podob. ateistov na všetkých frontoch....
Ešte by som hodil dva citáty ktoré podľa mna presne vystihujú prečo je to tak
Ľudia hľadajú cestu do neba z jednoduchej príčiny – lebo zablúdili na zemi.
Ľudia môžu robiť dobré aj zlé skutky, ale to aby dobrí ľudia robili zlé skutky, to dokáže jedine náboženstvo.
clovek moze byt katolik ale vobec sa tak nemusi spravat.
ja som veriaca, som katolicka a snazim sa byt dobrym clovekom..alebo aspon mam tu snahu..no myslim ze taky clovek nexistuje co by bol bezchybny a neomylny...chyby su sucastou kazdeho...aj krestana..stale je to len clovek
Keď na niekoho reaguješ aj prosím napíš na koho... Pekne zavináč (alt + 64) a za ním nick. Skoro som prehiladol že si k môjmu príspevku niečo napísal...
Tu to máš pekne zhrnuté...
Kto do toho preboha zakomponoval hentakú hudbu? ... Niekomu muselo pekne piecť na mozog ...
No na Power Pointe spracované kvázi štatistiky ma nepresvedčia Daj sem originál odkazy a nie toto. To že je niekto ako dieťa pokrstený a v dospelosti spácha zločin je automaticky priradený k veriacim katolíkom. Ani som to nečítal, keďže to pokladám za manipuláciu. Stačí sa vo svojej dedine rozhliadnuť kto je kto a ako sa správa a kam patrí Netreba ti takúto pochybnú "štatistiku". Pekný večer.
Keby si si to najprv pozrel !
Citujem ťa: "To že je niekto ako dieťa pokrstený a v dospelosti spácha zločin je automaticky priradený k veriacim katolíkom. Ani som to nečítal, keďže to pokladám za manipuláciu"
Nič také tam nebolo! O čom to táreš? Ty si niečo vymyslíš a potom mi to tu prezentuješ ako fakt a argument. Si super!
Chceš priamy zdroj. No keby si na to videjko klikol tak by si tam tých zdrojov mal niekoľko! Spomínajú sa tam mená, autori štúdií a dokonca tam máš spomenutú aj celú knihu.
Čo odo mna ešte chceš? Poviem ti že mám dôkaz, odmietneš ho. Tak ti ho donesiem na tácke, strčím ti ho podnos, napchám ti do neho čumák ale ty radšej budeš pozerať iným smerom a mlieť si svoje.
Ja sa môžem aj roztrhať, keď ty sa zatneš a neprímaš nič čo ti poviem...
+ Z tou dedinou a ich občanmi. Naozaj by som strašne rád chcel vidieť tú dedinu kde sa kresťania správajú lepšie ako ateisti. Čo môžem povedať o mojom mestečku (hovorím o ľuďoch v mojom veku, iné skupiny posúdiť neviem) máme tu možno zo 10 mladých, ktorí sa naozaj riadia božími prikázaniami, nepijú, nafajčia,nerobia výtržnosti, zúčastnujú sa rôznych akcíí, pomáhajú. Pred nimi klobúk dolu. Zvyšok či sú to kreťania či ateisti alebo neviem čo ešte, okrem chodenia do kostola nie je medzi nimi žiadny rozdiel. Pijú rovnako, fajčia rovnako, výtržnosti robia rovnako. Dodnes nezabudnem ako 13-ročný miništrant vyšiel z kostola, zapálil si a o kúsok ďaľej načarbal niečo na stenu budovy. O ďaľšom ktorý pravidelne chodí do kostola a ja ho pravidelne v piatok zdvýham ožratého z kríkov keď idem okolo ani nehovoriac...
No teoreticky by ste mali byť aj tak 10 ľudí v pluse. Prakticky to však vôbec nie je pravda keďže u ateistov taktiež nájdem zopár ľudí ktorí sú dobráci od kosti...
ved predsa človek je kazdý iný,,,,,keby všetci čo su krestania sa automaticky stávali dobrými, tak to by znamenalo, že krestania objavili spôsob ako zaručene zmeniť aj zlého človeka ked sa stane krestanom na dobrého....
krestan by mal byť dobrý človek, ale aj človek z rôznej viery by mal byť dobrý, a skutočne je?
predsa krestanstvo je skupina, spoločenstvo ludí a tá mnohopočetnosť pováh je obrovská.
A predsa kto je krestanom a po čase sa stane neveriacim je v podstate podla krestanskej viery stále krestanom, lenze neveriacim,,,je uz zlý???nie, nie je....
a je človek, ktorý sa chce stať krestanom ale nie je zlý???
su to len moje uvahy,,,na ktoré mam svoj názor,,,ale jednoznačne je to otazka, ktorá je VELMI ZLE POLOZENA...kto zaklada fora mal by si najskôr premyslieť otazku...a az potom písať.....
nejako si sa do toho vložil...ale zbytočne si sa nadrel. Najskôr tu splietaš o zločincoch, ktorý sú odsúdení za zločiny a keď máš uviesť konkrétne štatistiky, tak to otočíš na mladých a fajčenie a pitie, za to sa tuším ešte nezatvára.A čo ked je tam kniha a štúdie... To sú len znášky názorov zaujatých zopár ludí, verí im len ten kto ich napísal a žiadne seriózne inštitúcie ich neberú vážne. Také štatistiky, ktoré by boli seriózne jednoducho nie sú. Potom by muselo automaticky platiť, praktizujúci katolík=zločinec Už len reagovať na teba je stratou času čo aj ďalej nemienim.
Na základe čoho by akože niečo také v takom prípade muselo platiť?
na základe tvrdení Matus33, ktorý tvrdí v "nepriestrelných" "štatistikách", ktoré však sám na Power Pointe spracoval, že je dokázané "drvivá väčšina odsúdených a trestaných ludí prináleží ku katolíkom.To znamená, že zločinnosť priamo koreluje s praktizovaním katolíckej viery. Súhlasí s takým tvrdením súdny človek, ja nesúhlasím.
A kde tam vidíš "praktizujúci katolík = zločinec" ?
Ja som tú jeho " štúdiu" čítal aspon 30 sekúnd, ty ani tolko, takže preto nevieš, že z toho čo tam je napísané to jasne vypýva. Finito, nemám chuť sa zahadzovať s hlúposťami
Nečítal som štúdiu, neskúmal som uvedené zdroje, no pozeral som to video a nič také z toho nevyplývalo ... Kde to vidíš?
Neviem, nakoľko sú uvedené údaje dôveryhodné, ale ak by mal každý človek odpísať každý zdroj asi takto ako ty, tak to by už len bolo ...