Ahojte, nezvyknem pisat na fora ale zaujima ma nazor, hlavne zien. S priatelkou sme boli spolu rok (ja 29,ona 25). Koli nej/nam som sa prestahoval do Ostravy, nasiel si tu pracu a vsetko bolo super, ved poznate tie zaciatky. Chcela aby sme spolu byvali,
tak sme si nasli podnajom a prve mesiace bolo vsetko stale super. Posledny mesiac som citil, ze nejako ochladla..poznate to, to clovek vyciti z konverzacie, spravania atd.. Ked som sa chcel porozpravat ako dospely clovek, tak sa mi dostalo odpovedi ze co riesim, preco mi nieco vadi... Proste no comment. Tak som to chvilu nechal tak a snazil sa dalej fungovat, ale nedalo sa to, nieco sa proste dialo...aj co sa tyka sexu, nemala sa vobec k cinu. Zacala sa podozrivo hrat s mobilom, ale nic nepriznala, aj ked ked som sa jej do oci spytal, ci niekoho ma.. Ze nech mi to povie narovinu a nemusime sa hrat ako 15-rocny. Prisahala ze nema. No kazdopadne dni plynuly a ziadna pozitivna zmena, tak mi to asi 2 tyzdne dozadu nedalo a vylozil kart na stol. Jasne jej povedal ako to vnimam, co ocakavam a a co ocakavam od nej. Bola ako obarena, nevedala co povedat a plakala.. Ked som sa na rovinu opytal, ci sa chce snazit a urobit nieco pre vztah, tak povedala ze nevie co citi, ze je to pre nu velka zmena a nevie co bude napr za par tyzdnov (cely zivot byvala s rodicmi). Uplne ma to odrovnalo a skoncilo to tak, ze som radsej odisiel,kedze sa nedalo s nou nijak komunikovat a nevedela co chce, ani sa vyjadrit ci vlastne chce byt so mnou a vlastne sme rozideni, za dramatickych okolnosti, placu atd... Su to nejake 2 tyzdne, stale ju lubim ale myslim/citim ze v tom bol niekto treti. Nastastie nerobim blbosti a nevyvolavam, nepisem, absolutne ziadny kontakt. Snazim sa tak nejak zaradit do Ostravskeho zivota (stale bez kamosov kedze vsetci boli spolocny znamy/jej rodina), ale je to tazke, prevratil som svoj zivot hore nohami tym ze som odisiel zo SR (tym nechcem povedat,ze preto ma proste musi lubit). Kazdy den vam hovori ako Vas lubi, pekne gesta, odkazy, zazitky atd...a potom pride toto. Viem neboli sme spolu 10 rokov, ale aj tak. Co si o tom zeny myslite?
@antifunebracka hm asi mas pravdu.. len som si myslel/veril ze je dost dospela na to, ze clovek si uvedomi, ze to ''zalubenie'' vzdy raz skonci a uvedomi si aj ine hodnoty toho vztahu, ze sa bude pozerat do buducnosti a nehladat to vzrusenie zase niekde inde..
Picovina od teba hned na zaciatku robit take velke zmeny ako stahovat sa a tak. Pokial tam nie je nieco silne od zaciatku vybudovane lahko sa to zosype...
Treba ist do vztahu racionalne a dalsia vec je, ze lasku si nevynutis
suhlas s @5 a @6
ako uz bolo spomenute.. zeny nevedia co chcu a ty si bol mozno aj trosku naivny, myslel si si, ze je zalubena tak to bude ok. zial si sa trosku preratal, nie je to tvoja chyba
Tak tak, bývanie rýchlo spojí alebo rozdelí " zaľúbencov "
Máš šťastie, že si sa presťahoval tak rýchlo, že si to zistil tak rýchlo. Ja zastávam túto politiku Mám frajera/frajerku rýchlo sa pakujem s ňou do spoločného bývania a rýchlo zistím, či je to magor alebo nie. TIe ťahaničky za ručičky víkendové vôbec neodhalia rôzne úskalia. Vidieť sa v piatok po práci naladiť sa na pozitívnu nôtu a pretvarovať sa je ľahké...
@laurikaaa no to hej, vtedy spoznas cloveka a nie pocas ''vlacenia'' sa po veceroch.. Na druhej strane, u nas bola v novom byvani vsetko ok, vsetko fungovalo (domace prace, spolocny program atd..), az sa u nej nieco zmenilo a vsetko sa vytracalo pomaly
@albatross21 Nebolo nič v poriadku už od začiatku, ver tomu no nič, ber to tak že si ušetril rok a možno aj dva vďaka tomu spoločnému bývaniu a môžeš sa sústrediť na niečo iné/niekoho iného, život ide ďalej
tak a nie je to jedno ci mala niekoho ineho ci nie?
nie su v tom len zeny vinne, ja mam presne taku skusenost s chlapom, ano, byvat spolu, ok, ale ked uz to zacalo byt ako klasicky zivot paru, eeeej to uz bol problem. dnes bohuzial vela ludi uprednostnuje nezavazne vztahy, ludia sa boja akychkolvek citovych zavazkov.
ako ti tu uz napisali, usetril si mozno roky zivota, sustred sa na seba a zi dalej. a mas poucenie, ze kvoli nikomu nikdy neobracaj svoj zivot naruby, nestoji to za to.
Rozumiem. V taky cas, ked je nerozhodna, jej treba trochu povolit retaz z kuchyne, nech ma trochu vacsi vybeh. Vacsinou staci na weekend, vyskace sa a bude posluchat.
@condition to je život @motorbreath , no.. nie celkom ľahký, ale stále lepšie ako roky a roky behať za niekým, kto sa ani nesnaží udržať vzťah, ktorý má
Podľa mňa v tomto mohol byť aj niekto treti. Presne takéto klamstvá a ťahanie za nos žena spraví... a nakoniec povie, že nevie čo cíti a podobne výhovorky.
A možno si len nechce niečo s tebou skúšať. Myslím to spoločné bývanie, sex a tak.
Ja si myslím, že je lepšie sa definitívne rozhodnúť, uzavrieť manželstvo. A nie si niečo skúšať. To akoby si jej hovoril, že však keď city pominú tak sa vždy môžme rozísť. Akurát, že ti to asi "povedala" ona ak už nič necíti...
ak ste sa mali radi, nájdete si k sebe cestu, no či zase budete budovať vzťah je vec druhá, možno si obaja nájdete už konečne nových partnerov a ona bola možno psychicky labilná v novom prostredí, stres z práce, zrútili sa jej sny, keď nemohla robiť čo chcela, alebo proste stratila záujem o vzťah? No ten by bola stratila iba s iným, plakala... no to znamená, že bola to skôr pre ňu rana pod pás a nebola pripravená na spoločné bývanie, mala by ísť k rodičom na čas a premýšľať. Každý svojou cestou, venujte sa chvíľu sebe a dosiahnutiu rovnováhy vo svojich osobných životoch, neviem na dlhú trať by ste sa zas pohádali a mohla by sa uzavrieť do seba, myslím, že ti nedôverovala. @albatross21
dalsia trubka, ktora chcela mat vztah podla sablony, a ked neprisli tie spravne pocity, tak bola zmetena, ze co sa deje....len pre info, je to ceska alebo slovenka?
@willbebetter nahodou ja vzdy vytvaram citove vztahy, ale potom vidim, ako ludia "utekaju" odo mna, lebo mat niekoho rad je v dnesnej dobe strasne velky zavazok pre mnohych ludi, a mnoho ludi si slovo vztah predstavi prave ako mat niekoho isteho na sex, vikendove vyletiky a tym to konci.
1 rok je dosť skoro...keď sa teraz ohliadnem späť,žijem v 6 ročnom vzťahu a bývať sme začali spolu skoro po troch, tak po jednom roku vzťahu sme skoro nič o sebe nevedeli, ďalšia vec, bývanie je veľký krok a odrazu musíš s človekom , s ktorým si bol len tak, že ste šli do kina atď, riešiť financie a byť s ním 24hodín denne, to každý nezvládne...po takej krátkej dobe môže vyprchať pobláznenie...ja napríklad aj keď som v robote, tak si poviem, že bože ako mi chýba, teším sa keď máme voľno a čas len na seba a tak by to malo byť
Diky za prispevky.. inak bola slovenka, a co clovek necakal, zacala sa mi posledne dni ozvyvat, ze jej chybam a podobne.. K tomu videla moje auto a hned volala kde byvam, s s kym a tak.. nasiel som si spolubyvajucu(doslova) a z toho ju islo rozdrapit. Kazdopadne, veci sa maju tak, ze stale je to cerstve, snazim sa zit dalej ale zaroven ju mam stale rad, len si drzim teraz trosku odstup a tak nejak uvidim,co sa bude diat. Mozno nic, mozno zacne aj ona bojovat a uvedomi si nieco, to sa ukaze.. Pravda je taka, ze ja osobne nechapem tomu, ako niekto nemoze vediet co chce, u mna je to jasne, bud o niekoho stojim a zabojujem o neho, alebo nie a bodka. Nerozumiem ako tam moze byt tretia moznost, mozno potom chyba vo mne hmm..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
Tiež neviem,čo chcem.
To väčšina žien a ďakuj Bohu za nejaké svetlé výnimky.
Držím však palce.
Treba ist do vztahu racionalne a dalsia vec je, ze lasku si nevynutis
ako uz bolo spomenute.. zeny nevedia co chcu a ty si bol mozno aj trosku naivny, myslel si si, ze je zalubena tak to bude ok. zial si sa trosku preratal, nie je to tvoja chyba
Máš šťastie, že si sa presťahoval tak rýchlo, že si to zistil tak rýchlo. Ja zastávam túto politiku Mám frajera/frajerku rýchlo sa pakujem s ňou do spoločného bývania a rýchlo zistím, či je to magor alebo nie. TIe ťahaničky za ručičky víkendové vôbec neodhalia rôzne úskalia. Vidieť sa v piatok po práci naladiť sa na pozitívnu nôtu a pretvarovať sa je ľahké...
2. ak nevie, čo cíti kašli na ňu
easy life
nie su v tom len zeny vinne, ja mam presne taku skusenost s chlapom, ano, byvat spolu, ok, ale ked uz to zacalo byt ako klasicky zivot paru, eeeej to uz bol problem. dnes bohuzial vela ludi uprednostnuje nezavazne vztahy, ludia sa boja akychkolvek citovych zavazkov.
ako ti tu uz napisali, usetril si mozno roky zivota, sustred sa na seba a zi dalej. a mas poucenie, ze kvoli nikomu nikdy neobracaj svoj zivot naruby, nestoji to za to.
bud ale rad, nauc sa pomaly zit bez nej a bude lepsie
zivot ide vzdy dalej.
Nic moj, dobre si urobil, hladas partnerku na zivot, hladaj dalej. Ked raz nevie, tak nechce : ) ; ]
@motorbreath , no.. nie celkom ľahký, ale stále lepšie ako roky a roky behať za niekým, kto sa ani nesnaží udržať vzťah, ktorý má
Ja si myslím, že je lepšie sa definitívne rozhodnúť, uzavrieť manželstvo. A nie si niečo skúšať. To akoby si jej hovoril, že však keď city pominú tak sa vždy môžme rozísť. Akurát, že ti to asi "povedala" ona ak už nič necíti...
@willbebetter nahodou ja vzdy vytvaram citove vztahy, ale potom vidim, ako ludia "utekaju" odo mna, lebo mat niekoho rad je v dnesnej dobe strasne velky zavazok pre mnohych ludi, a mnoho ludi si slovo vztah predstavi prave ako mat niekoho isteho na sex, vikendove vyletiky a tym to konci.