Isto ste už všetci počuli o počítaní ovečiek... ....Skúšali ste to niekedy ? pomohlo vám to zaspať ? lebo men to príde ako dosť veľká blbosť, aj som to už skúšala, ale nepomohlo ...
No a ďalšia otázka je, či nepoznáte nejaký "ľudový" recep
nepomáha to na 100% teda aspoň mne nie ... a tak moja možnosť na zaspanie je kladivo a narkóza ... alebo nejaké lieky ... a keď to nie tak muziku do uší ulahnúť zavrieť oči a do 10 min spím
kup si lampicku na citanie a ako hovoril @rabbitko9 citaj si odbornu literaturu (vcera ma to uspalo po dvoch strankach ) a supni sa pod paplon kde dufaj, ze ta mama neuvidi svietit (i ked to co je za mamu co nedovoli si citat? kebyze sedis na nete alebo robis nejake ine... zle (???) veci)
@e12 ak sa ráta, že zaspím okolo tretej ráno a potom vyspávam do neviem kedy, tak spím cez deň ....ale inak, že by som si len tak ľahla že idem spať, to nie...aj tak by som nezaspala....
Práveže ma to udržiava bdelú, lebo sa sústredím na ďalšie číslo
Podľa mňa je dôležité ľahnúť si v správnej polohe, niekedy ti je aj pohodlne, ale nemôžeš tak spať..postupne úplne uvoľňuj všetky svaly, určite nemaj vystreté lakte, zovreté päste, nedrž si hlavu na vyvýšenom vankúši krčným svalstvom, (jednu nohu na druhej podobne)..
tak ja neviem. počula som, že sú dobré je pred spaním si poobehať na čerstvom vzduchu, následne kúpeľ a potom šup do postele. alebo teplé mlieko s medom a k tomu nejakú dobrú knižku
skúšal som ich rátať, dostal som sa na 1456 a potom som si uvedomil že som oveľa viac prebratý ako keď som šiel spať... viac mi pomáha hovoriť desatiné miesta pí
Raz som napočítala do 400 ale strašne som sa sekala...A vzhľadom na to,že nemám rada nevykonanú prácu som sa stále opravovala až som nakoniec nevedela zaspať ešte viac ...
ale ako výborný zdroj prírodných cukrov a poťažmo energie neviem či je to zrovna dáky liek na nespavosť, skôr je dobrý na diametrálne odlišné činnosti ako spánok
ovečky nepomáhajú ale taký "recept" na zaspanie - vezmeš si nejakú utierku (vreckovku,šatku..), ktorú namočíš do teplej vody, priložíš si ju na žalúdok, na vrch môžeš dať suchú utierku a čakáš žalúdok reaguje na teplo, bude si "myslieť", že si sa najedla, tým pádom dá mozgu signál, ten pošle krv na spracovanie "potravy" do žalúdka, takže sa odkrví a ty sa cítiš ospalo.. vyskúšaj a daj vedieť či pomohlo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
aa zevraj mlieko, banan .. viac neviem
vedela by som o dačom čo pomáha, ale je to nelegálne v tejto krajine
@jaro1991 čo už no
Podľa mňa je dôležité ľahnúť si v správnej polohe, niekedy ti je aj pohodlne, ale nemôžeš tak spať..postupne úplne uvoľňuj všetky svaly, určite nemaj vystreté lakte, zovreté päste, nedrž si hlavu na vyvýšenom vankúši krčným svalstvom, (jednu nohu na druhej podobne)..
tak ja neviem. počula som, že sú dobré je pred spaním si poobehať na čerstvom vzduchu, následne kúpeľ a potom šup do postele. alebo teplé mlieko s medom a k tomu nejakú dobrú knižku
ale zaspať mi pomohlo horúce kakauko, muller, bulvár a stranícke systémy. a trvalo to len tri hodiny!
Ale inak suhlasím s @27 to s tym behaním atd ..
pamätám si že to bolo viac ako 180 a ďalej si nepamätám
nič nepomáhalo, tak som ovečky počítala
ale ako výborný zdroj prírodných cukrov a poťažmo energie neviem či je to zrovna dáky liek na nespavosť, skôr je dobrý na diametrálne odlišné činnosti ako spánok
Ale vraj pomáha predstavovať si vodopád.