Prosím pomožete mi určiť aký je Aristotelov oblúk v diele Hamlet.
Expozícia- Kráľom sa stal Claudius, brat predchádzajúceho kráľa -Hamletov otec
Kolízia, Zápletka – Duch Hamletovho otca prezradí Hamletovi , že ho otrávil jeho brat Claudius
Kríza-
Peri
Tazko povedat, ak si budes vediet obhajit ze preco si vybrala ktoru cast, spravis to dobre - neexistuje imho uplne exaktna odpoved.
Sam by som ako krizu dal situaciu, ked Hamlet po Pasci na mysi odhali, ze Claudius je vrah a vaha, co robit dalej, pripadne Hamletovo zufalstvo, ked sa rozprava s Gertrudou a nevie ju prehovorit, aby opustila Claudia.
Peripetia by bola bud zabitie Polonia, poslanie Hamleta do anglicka, alebo Ofeliino prepadnutie sialenstvu.
presne ako napísal @4 , vždy je viac možností, ja by som dal do krízy zabitie Polonia a následná smrť Ofélie, no a peripetiu by som vynechal, tam nenastáva žiadny prerod postavy, ani hlavnej ani vedľajšej
@dannyd14@fragile ďakujem pekne za pomoc- presne som mala ten problém, že mi tam sedelo viac udalostí a nevedela som či len ja som takú tupá, že nedokážem nájsť tu správnu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
Sam by som ako krizu dal situaciu, ked Hamlet po Pasci na mysi odhali, ze Claudius je vrah a vaha, co robit dalej, pripadne Hamletovo zufalstvo, ked sa rozprava s Gertrudou a nevie ju prehovorit, aby opustila Claudia.
Peripetia by bola bud zabitie Polonia, poslanie Hamleta do anglicka, alebo Ofeliino prepadnutie sialenstvu.