Schválne, najhlbšie miesto na Zemi? Teda ak berieme do úvahy aj "diery" vytvorené človekom.
I keď, táto diera sa v učebniciach nespomína.
Keď ja som ešte za oných čias chodil na geografickú olympiádu, tak vždy som pred tým robieval desiatky starších testov. A testy sme často robievali aj spoločne s ostatnými z iných ročníkov.
@mathulo ja som bol na geografickej olympiade 3x, 3x som nespravil ani "Ň" z azimutov a 3x som bol uspesnym riestitelom geografickej olympiady a ako vidis som v pohode
@lesush ja ti povim takto. vyser sa na azimuty, radsej pozri veci ako casove pasma, potom tam aj bolo nieco s prilivmi a odlivmi ak si dobre pamatam, slepe mapy.. a pozri hlavne teoriu
@sitic no ja tu mam starsie olympiady, tie musim vyplnit.... ale mam z toho gulas, ked to mam vsetko takto pred sebou...hoci viem, ze to viem, a ze som sa to ucila
inak, aj ja som chodila na olympiadu bez toho, aby som niekedy vedela, co je azimut raz som ucitelku poprosila, nech mi to vysvetli a nevysvetlila, asi to tiez nevedela
uhol zo severu, v smere hodinových ručičiek, takže ak chceš z BB do KE azimut vypočítať, prilož si stred uhlomeru do stredu BB na mape a od 90 stupnov rátaj v smere hodinový h ručičiek až po úroveň stredu KE .. malo by to byť okolo 90 stupnov, ostatné skús sama
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
@nathalciatko
my sme sa to ucili, aj som to vedela, len som to zabudla
I keď, táto diera sa v učebniciach nespomína.
Keď ja som ešte za oných čias chodil na geografickú olympiádu, tak vždy som pred tým robieval desiatky starších testov. A testy sme často robievali aj spoločne s ostatnými z iných ročníkov.
nauč sa poriadne opisovať môj nick...pomohla by som ti už skôr...
» zimandl-j.wz.cz/programky/azimu...
a nie, zlu znamku nedostanem