treba zlomeninu narovnať urobiť z niečoho dlahu (varecha,konár..) a obviazať lej to riadne..a daj jej paralen 500 od bolesti násilím do úst až do krku.. a ku doktorovi
zabudla som dodať k @3..ak nemáš znalosti typu prvá pomoc..nič nenaprávaj..len obviaž a znehybni a daj jej to od bolesti násilím... neboj..ona to pochopí... a šup k doktorovi
a co bolo take dolezite??? boze uz si tam mala davno byt!!! ziadne nebol cas sa vyjebem na skolu na robotu na vsetko.. zajtra uz je stvrtok! chcela by si mat styri dni zlomenu nohu len tak??
mas 15 urcite nepojdes ty mhd s mackou... takze vyhovorky a ked si myslis ze to ma zlomene... ked ty padnes a mas pocit ze to moze byt zlomene necakas 5dni ci to prestane boliet alebo ne...
teba tak nechať tri dni so zlomenou nohou! grr >: ( nič už nerob, ak si nerobila doteraz, len to pokazíš. a okamžite k veterinárovi a žiadne výhovorky, že nemraučí, zvieratá zvyknú skôr ticho trpieť.
čítal som a aj veterinár mi potvrdil že mačka má takú "schopnosť" čo sa týka zlomenín že kosť sa jej zrastie aj bez dlahy, narovnávania a podobných vecí je síce pravda že je to bolestivé a aj to že sa jej to nezrastie riadne ale za určitý čas sa to dokáže napraviť tak že aj na rengene je ťažké rozpoznať že to bolo niekedy zlomené
Ze sa ti macka nebude stale stazovat, nariekat, vykrikovak a otravovat (ako clovek) neznamena ze neciti bolest. Ani sa jej toho nechytaj a masrs k veterinarovi.
@herecka29 A akú radu si preboha chcela počuť?! Chirurgicky postup pri operácií? Radu Ti má dať veterinár! A vôbec, čo tu ešte stále sedíš a už nie si na vyšetrení?
Že nebol čas... sranduješ??? Keby ty si si zlomila kosť a len tak tri dni sedela, bez akejkoľvek zdravotníckej pomoci, ako myslíš, že by ti bolo?? Vieš, mačku ti niekto dal preto, aby si mala nejaké domáce zviera, ako spoločníka, o ktorého by si sa aj patrične mala postarať, aby mala všetko, čo potrebuje. Bola by som zvedavá, kto ti niečo také zveril.
inak k téme, niekde tu zaznelo narvať do nej paralen 500, čojaviem, to je dávka pre 70 kg vážiaceho človeka, mačka má cca 35 krát menej takže neviem ako by zniesla takú dávku, každopádne čím skorej utekať k veterinárovi
Pamätám si, keď moja mačička spadla z ani nie metrovej výšky (z držiaku na uteráky v kúpeľni) tak blbo, začala hlasno mňaukať a nehýbala sa, ja som v tom momente vyskočil z vane a už sa staral, čo jej je a chcel ísť s ňou na pohotovosť hneď!... A ty si od pondelka nevieš nájsť čas na svoju mačičku a potom len tak ľahkovážne skomentuješ, že "len" vážne poranenú labku mala? Chudák ona Takým ľuďom ako ty by som lámal ruky a nohy a nechal ich tak chodiť pár dní bez ošetrenia, nech si skúsia, čo je to... Potom by si možno mala väčší rešpekt k tej mačičke a nebrala by si ju len ako vec. Hanbi sa!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
také trápne otázky ako či to je neskoro a ako sa jej to zrastie - na to sa vykašli a bež k veterinárovi.
omg, omg, omg!!!
friško, k veterinárovi, a žiadne výhovorky!
a si si vobec ista ze to ma zlomene?
A potom sa nad sebou zamysli (ach)
Mimochodom toto hranici s tiranim zvierat.
inak... zelam ti zlomenu nohu a rovnako zodpovednych rodicov ako si ty
tak to je uz totalne zvratene
raz mama nasla na poli zajaca s rozdupanymi zadnymi labkami, hned som ho zobral k veterinarovy ale bolo uz neskoro, nohy mal doslova mrtve...
Ale akonahle si zadovazim domace zviera, som moralne aj pravne zodpovedny za to, aby o neho bolo postarane.
Keby tuto diskusiu zalozilo 10 rocne dieta este by som to chapal ale 18 rocna ? Ta macka nema co robit u tak nezodpovedneho pana podla mna......
Milujem takýchto bezohľadných ľudí...
bohuzial, toto by som cakal skor od mojej 9 rocnej sesternice nez od 15 rocnej ..