V jakom pomere mam zmiesat vodu a sodu bikarbonu dokopy aby to malo nejaky ucinok aby mi to pomohlo.. a druha otazka mozem skombinovat tu sodu s vodou a potom ze si dam Helicid ?? neviem co mam robit
ked mi bolo zle tak na pohotovosti mi kázali Budiš alebo Fatru-pol pohara a na špičku lyžičky sodu, piť po lyžičkách...
ale čo zaberá aj keby sa to nemalo takto piť keď ti je zle, lebo to strašne dráždi a škodí sliznici žalúdka- klasická coca cola, trochu cukru do toho a pomaly piť
@godeye ja som to bral v kuse, potom som mal od lekara ze to mam vysadit na mesiac a ked to bude ok tak ze netreba brat.. no preslo 2mesice a daco a vratilo sa mi to..
@tomco721 má, ale ten cukor ju trochu "zjemní" a navyše ak je napr človeku zle a vracia---z toho môže byť dehydrovaný a ten cukor mu pomôže naviazať vodu....
@passko jaj tak to potom ber sa nestaraj radšej že čo Ti povedal, alebo že si nebol u neho abo dačo, ber, a keď, tak sa objednaj na kontrolu a mu povedz že si začal zasa brať, bo to neni dobré...fuj problémy so žalúdkom, dobre viem, o čom hovoríš
@passko to ti predpísal obvodný? obvodný je schopný prepísať ti kadečo bez poriadneho vyšetrenia. ak máš pretrvávajúce problémy so žalúdkom, tak nech ťa objedná na gastroskopiu, sono a k chirurgovi.
ja som behala so žalúdkom asi 3 roky po doktoroch, kým mi zistili, že to je helikobakter. pričom k tomu stačilo jedno vyšetrenie. a to som počas tých troch rokov brala rôzne sračky, ktoré mi predpísala obvodná za účelom pokusovania, čo mi zaberie. teraz mám kvôli tomu žalúdok nadobro v riti tak si to nenechaj aj ty.
@grietusha takto nie obvodny.. ale gastrolog.. bol som na gastrologi, aj kolonoskopi.. a to on mi to odporucil. nic poriadne mi nenasli. ale nakonec dali ze zvysena kyselinost v zaludku aj ked nevem. vraj mam nabeh na ulceroznu kolitidu, ze sa to casom ukaze. neviem.
@godeye sak ked to bude uplne ze klinicky tak tam za nim skocim. ale nevem ci sa to tyka zaludka abo criev
@nathalicatko Načo miešaš ocot zo sódou. Sóda bikarbóna je zásaditá a ocot kyslý navzájom sa neutralizujú. Sóda sa užíva preto aby trochu neutralizovala žalúdočnú kyselinu a potom ťa tak nepáli záha. Keď to miešaš s octom tak stráca účinok.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
ale čo zaberá aj keby sa to nemalo takto piť keď ti je zle, lebo to strašne dráždi a škodí sliznici žalúdka- klasická coca cola, trochu cukru do toho a pomaly piť
a skombinovať môžeš, ale nerobila by som to hneď....trochu si daj časový rozostup
A aj fatra je fest dobrá na žalúdok
@nathalicatko dakujem a preco ocot??
@denca91 bystrinku nepoznam
a inak, ak máš veľa kyseliny, tak zjedz taký ten pšeničný chlieb, čo sa nazýva "polystyrén", ono to sťahuje kyselinu...(
@nathalicatko jaj chapem dakujem.. idem exerimentovat..
ja som behala so žalúdkom asi 3 roky po doktoroch, kým mi zistili, že to je helikobakter. pričom k tomu stačilo jedno vyšetrenie. a to som počas tých troch rokov brala rôzne sračky, ktoré mi predpísala obvodná za účelom pokusovania, čo mi zaberie. teraz mám kvôli tomu žalúdok nadobro v riti tak si to nenechaj aj ty.
@godeye sak ked to bude uplne ze klinicky tak tam za nim skocim. ale nevem ci sa to tyka zaludka abo criev