najprv som mal z tabletiek, at o bolo kazda noc ten istý sen nejaký ksotol a ja som niekoho za ním pochovaval, zohavene telá a pdoobné ... no vzhladom an to ze som mierne halucinoval tak mi ansadili druhe (nie psychiater) a ako bvadit by mi to envadilo lebo aztial to nie je taký extrém ako prvýkrát(rozumej mám IBA nočné mory)
Vychádzam z mojej izby a za dverami je iba tma, a zrazu cítim že tam neičo ej a pozerá sa na mňa a ja sa bojím a tak sa snažím uticť spať ale ako aztváram dvere tak tma niečo uvidím a proste tie dvere nejdú zavrieť a ono to ide bližšie ku mne .. a už sa zobudím... a je to dosť nepríjemné ke_ď s ami to stane o štvrtej ráno lebo už sa ťažko zaspáva...
@3mm ja som bol malý a tiež som sa bával. Ale vyrástol som. Už sa nebojím skoro vôbec a práve preto si myslím že sa mi zlé sny už nesnívajú. Vždy sa ti totiž sníva to čo ti vadí, to čo nechceš čiže prestať sa báť a uvedomiť si že je to len sen, že si v izbe a že zombie a podobné blbosti niesu prestane to
@deproprex a to ej môj problém, tmy sa nebojím, bolesť ignorujem, strach zo smrti nemám, emócie, no moja súčasná psychická pohoda sa zakladá an ich potláčaní ale di emi to dobre...
Moja kamaratka mi raz povedala, ze su viacere typy snov -napr. vizionarske, alebo - to, coho sa najviac bojime alebo to, co najviac chceme.
Vies, ja som mavala kedysi taktiez nocne mory, a kamaratka mi vysvetlila, ze to, co cez den potlacas sa ti vracia v snoch. cize to, na co som nechcela mysliet a na co chcela zabudnut, sa mi javilo v snoch.
Tabletky na spanie určite nie, ešte viac ti pokazia spánkový režim, tie sú len na krajné situácie, keď nedokážeš veľmi dlho zaspať.
Pomáha (vraj) nepozerať pred spaním telku, ale radšej si čítať, počítač vypnúť dve hodinky pred spaním, nemyslieť pri zaspávaní na veci, ktoré ti dvíhajú tlak, nejesť dve hodiny pred spaním a už vôbec nie ťažké jedlá, a hlavne celkovo sa nestresovať.
@sanduleak no eln aj rped spaním musím brať tabelktu ktorá s amá brať s nejakým jedlom, ale s jedením repd spaním som problémy nikdy nemal... nestresovať sa je asi dobrý nápad .. ale nikto mi napísal, že to rpejde samo tka ja paár dní vy&držím...
@3mm áno, ten stres je určite jedna z hlavných príčin, skús nejaké relaxačné cvičenia, autogénny tréning...
Nočné mory sa dá naučiť aj ovládať, ale treba na tom pracovať dlhšie. Keď sa naučíš uvedomiť si, že je to len sen, a postaviť sa tej nočnej more bez strachu, tak to zmizne.
Alebo treba nájsť príčinu nočných mor, tie väčšinou upozorňujú na to, že máš v reálnom živote nejaký problém, a keď ho vyriešiš, aj tieto sny prestanú.
@loveistheanswer niekedy áno, väčšinou ma prenasleduje nejaké zviera alebo sa mi sníva o hnusných veľkých pavúkoch, to vrieskam ešte aj zo sna
ja som mávala asi pred pol rokom nočné mory (kričala som zo sna behala som po byte a....) chodila som k doktorom psychológom ... a oni mi povedali že ak som mala emocionálno náročný deň tak si mám dať harmančekový čaj a naozaj mi to pomohlo teraz už nočné mory nemám
dnes sa mi snovalo ze so odpadla koli bolesti brucha a ked som sa zobudila povedali mi ze mi vyoperovali zaludocne krce a ked som sa pozrela na svoje brucho tak som tam mala vela jaziev..potom som sa zobudila
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
Vychádzam z mojej izby a za dverami je iba tma, a zrazu cítim že tam neičo ej a pozerá sa na mňa a ja sa bojím a tak sa snažím uticť spať ale ako aztváram dvere tak tma niečo uvidím a proste tie dvere nejdú zavrieť a ono to ide bližšie ku mne .. a už sa zobudím... a je to dosť nepríjemné ke_ď s ami to stane o štvrtej ráno lebo už sa ťažko zaspáva...
Vies, ja som mavala kedysi taktiez nocne mory, a kamaratka mi vysvetlila, ze to, co cez den potlacas sa ti vracia v snoch. cize to, na co som nechcela mysliet a na co chcela zabudnut, sa mi javilo v snoch.
» www.astro-tabor.estranky.cz/clanky/sny/typy...
Pomáha (vraj) nepozerať pred spaním telku, ale radšej si čítať, počítač vypnúť dve hodinky pred spaním, nemyslieť pri zaspávaní na veci, ktoré ti dvíhajú tlak, nejesť dve hodiny pred spaním a už vôbec nie ťažké jedlá, a hlavne celkovo sa nestresovať.
Mne ale nepomáha nič.
Nočné mory sa dá naučiť aj ovládať, ale treba na tom pracovať dlhšie. Keď sa naučíš uvedomiť si, že je to len sen, a postaviť sa tej nočnej more bez strachu, tak to zmizne.
Alebo treba nájsť príčinu nočných mor, tie väčšinou upozorňujú na to, že máš v reálnom živote nejaký problém, a keď ho vyriešiš, aj tieto sny prestanú.
@loveistheanswer niekedy áno, väčšinou ma prenasleduje nejaké zviera alebo sa mi sníva o hnusných veľkých pavúkoch, to vrieskam ešte aj zo sna
rada:nezer mastne pred spanim
od choroby bývajú nočné mory