skoda ze uz rowlingova prestala pisat knihy o HP!! :´( boli super ale aspon ze mame super babu na SR (lucku) podla mna najlepsia kniha bola posledna a najsmutnejsia 6 no co uz...
nemala som pocit, že by sa to nejak zhoršovalo... každá kniha skôr bola iná, lebo aj jej hrdinovia boli iní... dej ubiehal rýchlejšie, pretože už nás autorka nepotrebovala toľko zasväcovať do čarodejníckeho sveta a vedela, že pochopíme naliehavosť toho, čo sa tam deje.. aspoň ja som to tak vnímala... nič sa na jej spisovateľských kvalitách nezhoršilo
No ako ta posledna kniha nebola uplne zla, aj ked hrala dost na efekt. A trojka bola aj podla mna najlepsia. V 5ke sa pan H.P. choval ako retard cely cas, co ma strasne sralo...
podla mna bola sedmicka ulpne hrozna... obrovske sklamanie pre mna, ani sa mi nechce precitat si to aj v preklade, priserne to bolo. fanusikom som od 10 rokov, mal som vyrazne "maniacke" HP obdobie, takze nie som nijaky odporca HP knih, no sedmicka bola uplne otrasna. Najlepsia bola pre mna sestka a trojka s dvojkou.
No trojka bola najlepsia asi preto, lebo na konci Harry vynimocne nevyhral nad Voldemortom vdaka nejakej absolutne stastnej nahode, na ktoru on skoro nemal vplyv
aj ja som mala divne pocity zo sestky, akosi mi nesedel styl jej a petka tiez, natahovane ako zuvacka...v sedmicke sa vsak vratila k povodnemu rowling pismu, sedmicka je skvela, az na jednu malu scenu, kde harry na konci umrie a vstane z mrtvych, stretava sa s dumblym, tato scena sa mohla popist inak aj, ale nevadi
a mozno aj ten predlzovany pobyt v lese mohla skratit, no neviem co viac vytknut, sedmicka bola super
5, 2 a 3 boli super, 1. som začala čítať v 11, keď som ju dostala na Vianoce. 6 a 4 sú proste Potterovky a to musí stačiť každému zasvätenému. Moje najlepšie roky sú spojené s Harrym, ale musím povedať, že som sklamaná zo 7. Veľa nevypovedaného a ten epilóg mohol obsahovať viac informácií + boj v Rokforte mohol byť menej smutný a viac akčný, tak by to bolo super. Neviete náhodou kde sa podel v tom zmätku Blesk?
myslim ze knihy nehrali na efekt, na efekt (žiaľ) hrali filmy - hlavne posledný .. čo sa týka sedmičky .. no..trošku viac vysvetľovania by nezaškodilo .. ale bolo vidno ze to uz chce ukoničiť ..
No na efekt 7-cka podla mna hrala urcite, snazila sa tvarit bombasticky, ale pribeh samotny nejaky zazracny nebol... jedine, co to bolo, bolo, ze to bolo ( xD lol ) chytlave.
pravdu povediac ja som si toho pottera este neuzila a to mam doma vsetky casti v originali az po sedmicku ale pretoze ich analyzujem na anglicku frazeologiu tak obsah mi kompletne unika : disappointed: tak dufam ze ked sa dolovim vo frazemach aj si ich konecne precitam s pochopenim
ta sedmicka bola fakt trochu na hlavu (hlavne to posledne a ten suboj bol o nicom!!!) sorry necitala som to vtedy do konca stvorka bola strane napinava to je super ale ta rowlingacka je totalny vrah!!! ale ze harry bol na konci knihy az taky kanec 5 deti!!!to je dost ale aj tak. uznajte ze boli to dobre knihy ktore sa dali citat (podaktore casti ani nie). tak kedze posledna kniha: minuta ticha za zomrelich v subaji a tak
mne sa 1 paci lebo je take nove ze proste to poznavanie a tak, 2 najmenej, 3 je dobra konecne tam nieje ten stereotypny voldemort, 4 az tak nie, 5 sa mi paci, 6 len tie horxruxy su zaujimave a 7 je najhorsia skoro ale vazne ten koniec je trapny
20. Mia15: Harry mal len tri deti (James, Albus Severus a Lily), Rose a Hugo boli deti Hermiony a Rona, Teddy je syn Remusa a Tonksovej, Victoria je dcéra Billa a Fleur a ešte tam bol Scorpius a ten je synom Draca...tak skade si nabrala, že Harry mal 5 detí???
mna strasne nastvalo ked zomrel siriusss a potom dumbledour.......a nechapem preco sa herry nerozpraval s dumbledourom ked zomrel v obraze ved obraz mohol rozpavat
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
a k 7 sa este vyjadrit neviem, lebo ju este len teraz citam
a mozno aj ten predlzovany pobyt v lese mohla skratit, no neviem co viac vytknut, sedmicka bola super
ale sestka sa mi pacila, a samozrejme jednotka, ta nemala chybu
mne sa najmenej páčili 5 a 6, a najviac sa mi páčila 4. tá bola podľa mňa dokonalá.