Ahojte potrebovala by som poradiť ako mám začať robiť prieskum na tému neverbálne správanie učiteľa. Ak sa tu niekto taký nájde, ktorý ma aspoň troška na kopne ďalej budem nesmierne rada už som totálne zúfala.
Tak pozoruj tvojich učiteľov na hodinách (ak teda ešte chodíš do školy) - najprv si urči, čo budeš pozorovať - dokonca môžeš aj provokovať (predniesť nejakú vetu provokatívneho typu viacerým učiteľom a sledovať ich rôzne - neverbálne reakcie); a potom by som možno dala obehnúť nejaký dotazník po nejakej triede... kdežto by som to urobila dvakrát a porovnala to - totiž prvýkrát by boli otázkami možno prekvapení, no druhýkrát už by si začali po prečítaní prvého dotazníku všímať veci.
no ja by som to chcela urobiť tak, žeby som skúmala konkrétneho učiteľa a triedy v ktorých vyučuje a tam by som dala vyplniť ten dotazník žiakom, aby som zistila ako si všímajú učiteľa. No mňa trápia skôr hypotézy a výskumné otázky prieskumu ako ich podať?
vraj otázky do dotazníka sa ťažko zostavujú ( teda to mi povedala vedúca, keď som plánovala mať v práci tiež niečo také), lebo že to musí mať nejakú formu či čo, tak si daj na to radšej pozor
nejaké video ti veru ťažko nejaký učiteľ dovolí si natočiť...to už možno skôr keby sa popýtaš či by si nemohla prísť osobne na nejakú hodinu, že by si si niekam bokom sadla a sledovala dianie na hodine....to by podľa mňa šlo....skús sa popýtať na školách, ktoré si sama navštevovala....inak...sem tam nejaké video z hodiny sa dá vygoogliť i na youtube ( teda zväčša asi len také, kde učiteľovi praskajú nervy a žiaci majú z toho úžasnú radosť, ale...aj to by ti možno v niečom pomohlo)
@litzy neviem akú máš vedúcu/ vedúceho, ale s týmto by si sa mala naňho obrátiť....predsa len, bola by zbytočnosť dať do terénu dotazník, ktorý ti potom stiahnu, lebo nebude dobrý....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
vraj otázky do dotazníka sa ťažko zostavujú ( teda to mi povedala vedúca, keď som plánovala mať v práci tiež niečo také), lebo že to musí mať nejakú formu či čo, tak si daj na to radšej pozor
nejaké video ti veru ťažko nejaký učiteľ dovolí si natočiť...to už možno skôr keby sa popýtaš či by si nemohla prísť osobne na nejakú hodinu, že by si si niekam bokom sadla a sledovala dianie na hodine....to by podľa mňa šlo....skús sa popýtať na školách, ktoré si sama navštevovala....inak...sem tam nejaké video z hodiny sa dá vygoogliť i na youtube ( teda zväčša asi len také, kde učiteľovi praskajú nervy a žiaci majú z toho úžasnú radosť, ale...aj to by ti možno v niečom pomohlo)