všimla som si, že každý používa čaj inak, tak preto sa pýtam dlho som počula, že sypané treba lúhovať viac krát a potom zase niekto povedal opak, že práveže sáčkové treba tak som z toho jeleň
doviezol som si biely, zelený čaj a masalu nedávno z Ázie, ten biely sa môže zalievať aj 3-4 krát...masalu si mama zaliala dva krát a aj druhé zaliatie bolo fajn, dokonca čo sa týka sypaných čajov, sú často lepšie práve na druhý krát...tento biely čaj sa zalieva vodou zohriatou len na 70 - 80 stupňov Celzia...do masaly sa zvykne dávať mlieko a koreniny napríklad, ale príprava je vždy individuálna, v niektorých častiach Indie pridávajú aj trošku soli...
ja mam take pravidlo, ze jedno vrecko si luhujem tolkokrat, kolko je v krabicke kusov. Väcsinou to vychadza tak 20 - 25 x Blba odpoved asi preto, ze caj sa luhuje vyhradne 1krat. To uz musite byt aki zufali, ked si niekto jedno vrecko vyluhuje viackrat.
@openmindedfreak to znie zaujímavo a ako vieš koľko stupňov má práve voda? Máš na to taký dobrý teplomer?
A inak je pravda, že biely čaj pomáha na premýšľanie? Zelený čaj ževraj povzbudzuje telo a biely myseľ čo je na tom pravdy? nevieš?
nemám teplomer, jednoducho nedám vodu zovrieť a ešte chvíľu počkám, kým trošku ochladne...ťažko povedať ktorý čaj je na čo dobrý, treba ísť do čajovne, tam ti k nemu napíšu aj navyše... ale najviac si aj tak cením kávu, ktorú som si doniesol...kávu normálne nepijem, túto som si dal bez mlieka a cukru, len tak, ako bola...a chutí skvele...
to sa nedá povedať všeobecne že čaje sa majú lúhovať tak a tak a použiť toľko a toľko krát. každý čaj je iný, niektoré sa dajú použiť na jeden, iné aj na dva, na tri nálevy. niektoré sa zalievajú 70 stupňovou, iné 100 stupňovou vodou, každý z nich potrebuje inú dobu na lúhovanie, to závisí aj od toho, či chceš silný alebo nie...
v každom prípade, "sáčkové čaje" majú od čaju (so všetkými jeho účinkami) tak ďaleko ako "ice tea" a podobné výrobky.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
A inak je pravda, že biely čaj pomáha na premýšľanie? Zelený čaj ževraj povzbudzuje telo a biely myseľ čo je na tom pravdy? nevieš?
v každom prípade, "sáčkové čaje" majú od čaju (so všetkými jeho účinkami) tak ďaleko ako "ice tea" a podobné výrobky.
čierne len raz, zelené toľko, koľko stihnem počas dňa
sackove jeden krat