Otázka pre pracujúcich Ked ste skoncili sš a nepokracovali ste dalej na výške,ako ste si hladali pracu ? Teda lepšie povedané by ma zaujímalo kde ste si tú prácu našli.. či ste len sledovali rôzne ponuky na nete alebo ste aktívne roznášali žiadosti
dnes je viac menej jedno akú školu skončíš, doba je zlá, mladý človek si fakt ťažko zháňa prácu, keďže všade vyžadujú tú smiešnu prax, ktorú samozrejme nemôžeš nadobudnúť lebo ťa nechcú...a je blbá doba, inak si človek po SŠ našiel prácu pred tzv. krízou v r. 2008 ako teraz...
Ja asi takto.. vyštudoval som na strednej IT, potom som šiel na VŠ, tú som nechal, poslal som hádam 500 CV na profesií, ozvali sa, spravil som pohovor a dostal prácu. Easy... a najlepšie je, že pracujem práve v tom, čo som aj vyštudoval ^_^.
JA som šiel na rok na výšku a pomedzi to som si hľadal prácu. Dostal som prácu po akej som sníval a tak pracujem a výšku si radšej spravím externe.Fakt si neviem predstaviť chodiť ďalšie 4 roky do školy
Podľa mňa skúšať všetko. Aj brigády môžeš ( cez agentúry ) aj v novinách, na nete hľadaj pracovné ponuky v oblasti, kde niečo vieš robiť. Môžeš ísť pracovať do zahraničia, na to sú myslím tiež agentúry, ale ja hľadám zatiaľ hlavne v mieste bydliska cez všetky možné aj nemožné kanály a postupne vyčerpávam svoje nápady o mojom uplatnení na pracovnom trhu. Hej a neviem, či počúvaš fun rádio » www.funradio.sk/milion-roboty/n... tu som hľadala a nechci podrobnejšie info ( plány si nechám pre seba ) pretože sa predsa nebudem kradnúť o prácu , ktorú ešte nemám zatiaľ som mala len brigády cez študentský servis a viem aj o dvoch ďalších agentúrach trenkwalder a workservice. Do Figara v Blave berú pracovať za pás pokiaľ viem a akože mc donalds funguje pre každého musíš predsa aj mať v oku nejaké ehm... Inzeráty typu papiere na dverách akože príjememe predavačku, čašníčku atď keď ideš o meste, to je predsa všade....pýtaj sa rodiny, známych či nevedia o práci a hlavne počúvaj, kde práve potrebujú a nechoď naslepo nikam, lebo budeš čakať ( alebo choď pripravený že sa ti ozvú keď už to skoro ani potrebovať nebudeš lebo tak to chodí ) ja nechápem ako môžu ľudia nenájsť prácu... Veď práca je všade, stačí proste sa odvážiť ísť za niekým a pýtať sa a strápňovať sa a nespoliehať sa na čestne odpovedajúcich personalistov...a musíš vedieť svoje šance a hlavne nebyť optimista lebo to je úplne najhorší postoj, s tým budeš skoro v depke. Rozhodne nedúfaj, že ti dajú prácu, ale skús to , ber to ako vynesenie odpadu. Proste jedna z nutností a keď to máš za sebou, tak je to plus. A podľa mňa vieš robiť aj niečo iné ako to čo vie každý ( smetiar) . No asi som nijak nepomohla ale momentálne sa týmto tiež zaoberám tak mi nedalo neodpovedať.
Mal som účet na profesii a ešte nejakom pracovnom portáli, ale prácu som si nakoniec našiel cez inzerát v Topoľčiansku, čiže inzertné regionálne noviny
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
Ja asi takto.. vyštudoval som na strednej IT, potom som šiel na VŠ, tú som nechal, poslal som hádam 500 CV na profesií, ozvali sa, spravil som pohovor a dostal prácu. Easy... a najlepšie je, že pracujem práve v tom, čo som aj vyštudoval ^_^.