ahoj zaujimalo by ma co vravite na toto, ked hlada niekto napriklad pracu kazda firma skoro chce aby mal clovek v tom prax ale kde ju ma ziskat myslite ze mladych nikde nechu okrem hadzania lopaty a tak ?
hej, je to strašne nefér... akože prácu majú mať stále len tí, čo už ju majú a kto ju nemá, tak ten ju nemá mať? niekde pochopím, že ide o veľa, ale niekde nemôže byť taký problém zaučiť... a najlepšie je, že chcú prax, ale nechcú, aby ten človek bol napríklad v strednom veku.
ale keď som naposledy pozerala profesiu, tak som povinnú prax našla pri oveľa menej ponukách, tak ma to trochu potešilo.
@anzu@k1rk je to hlavne o tom, že v súčastnosti je veľa nezamestnaných a málo pracovných ponúk a absolventi bez praxe nie sú jedinou znevýhodnenou skupinou, dnes má problém nájsť prácu skoro každý človek. lebo napríklad ak zverejnia voľné miesto, tak na to voľné miesto im príde 200 životopisov, potom to väčšinou skončí tak, že ťažKO objektívne vybrať z tých 200 ľudí niekoho, ak všetci splňajú podmienky, takže väčšinou zoberú niekoho za koho sa niekto prihovorí.
a to nehovorím o prípadoch, kedy je výberové konanie len "naoko" a už vopred je vybraný človek, koho zamestnajú.
@anzu vieš ako to poriešil bratranec ? šiel robiť do anglicka mal tam síce plat niečo okolo 1000 libier a vacsinu minul na to zit tam, ale ked sa po dvoch rokoch rvatil mal prax a zobrali ho do blavy robit, takze... Kym pretrvava globalizácia tka sa to dá,
Aj hádzanie lopatou je prax. Zamestnávateľovi to o tebe povie napríklad to že sa roboty nebojíš a dokážeš robiť aj ťažkú prácu. My sme mali prax na SŠ(robil som elektroinštalácie a pod) vo firme kde som praxoval som začal aj brigádovať tj asi od 15 a s prestávkami som tam naberal prax do 20tky a teraz som sa zamestnal popri škole ako programátor riadiacich systémov čo robím už pol roka. Študujem vzdelávam sa a chcem pracovať. Chcú ma? nechcú ma? ich škoda. Všetko sa dá ak človek chce. V prvom rade ale musí vedieť ČO chce a dať to potencionálnemu zamestnávateľovi najavo. Nie že prax nemám, jazyky neviem, učiť som sa poriadne neučil ale dajte mi robotu nech má mamka radosť. Som mladý 21 ročný muž s bezmála 6 rokmi praxe v rôznych oblastiach výbornými študijnými výsledkami plný odhodlania, entuziazmu a chuti učiť sa nové veci. Neznie to lepšie? Snáď som pomohol
a tak to nema zmysel riesit .s tym nic nenarobis. tak to je.a kebyze len prax ale neviem co este vsetko mozne ziadaju..dajaku nadprirodzenu bytost dobre ze nechcu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
ale keď som naposledy pozerala profesiu, tak som povinnú prax našla pri oveľa menej ponukách, tak ma to trochu potešilo.
a to nehovorím o prípadoch, kedy je výberové konanie len "naoko" a už vopred je vybraný človek, koho zamestnajú.
takže ak nemá človek známosti, je to ťažké.