Amrafel: sorry, ale povacsinou to bolo, ze zamestnal som sa v stavbarskej firme... a kolko ste tam robili? den... Ja mam z toho pocit, ze najradsej by robili za plat 30 000 mesacne. Cest vynimkam, bral som to celkovo.
je to najme koli zamestnavatelom. Vadsinoa romov ci ciganov ako ich nazvat to uz neviem su jednoducho lenivi. nemaju ani dobru kvalifikaciu. a ani vystudovany odbor. mas vystudovany odbor? mas maturitu? mas prax? nemas? co chces potom robit? ved pomali ani my nedostaneme pracu. ked tak rozmysla tak my ste vlastne aj vy a my dokopy. je len rozdiel inej rasy. naozaj cudzine to je jedno. v taliansku by vas mozno prijali radi a aj zamestnali. ale je to fakt diskriminacia
podla mna pre zlu povest, ked som videla v tv v akych podmienkach ziju cigani na Luniku(myslim spinu, bordel,vsetko rozbite...)a ako sa spravaju, no prislo mi pomaly az zle.
A tiez vacsina romov nema ani zakladne vedomosti, nie tak nejaku kvalifikaciu.
Aj ked viem ze kazdy zase taky neni, osobne poznam ciganov, ktory su slusnejsi a inteligentnejsi ako niektori bieli.
Problém sa zamestnať majú aj Slováci, ale to už samozrejme nikoho nezaujíma, lebo EÚ si to asi predstavuje tak, že všetci Cigáni budú zamestnaní, nebudú nič robiť a budú za to dostávať veľké prachy, za ktoré sa budú opíjať a robiť výtržnosti a potom budú deti posielať kradnúť, aby mali čo jesť, ale tie deti sa nesmieme opovážiť trestať.
Nie všetci sú takí, ale, žiaľ, väčšina si spravila takúto povesť.
Romska otazka sa riesit ani nebude dat, pokym cigani nezacnu najprv sami u seba. Stacilo by si len vazit to co im stat da a hned by sa na nich kazdy pozeral inak.. (myslim to globalne)
tak je to hlavne o zlej povesti, problem je vzdelanie, kvalifikacia... mno ale uz zrejme kazdy teraz bude musiet odist do zahranicia pretoze nie len cigani(romovia) maju porblem zohnat pracu.. aj ked ti maju ten problem trocha vacsi
Ale aky problem? Na stavbach pracuje ciganov dost, sice je to praca na picu, ale je dobre platena, takze kto chce robit, robotu si najde. Samozrejme bez vdelania je clovek bud na socke, alebo podnika. Nic ine..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
A tiez vacsina romov nema ani zakladne vedomosti, nie tak nejaku kvalifikaciu.
Aj ked viem ze kazdy zase taky neni, osobne poznam ciganov, ktory su slusnejsi a inteligentnejsi ako niektori bieli.
Ja byt romom asi by som odisla do zahranicia.
Nie všetci sú takí, ale, žiaľ, väčšina si spravila takúto povesť.
Ide o pracu v Kanade - Opatrovateľka - Opatrovanie starých, mladých či ľudí s postihnutím (s možnosťou vysťahovania sa do Kanady) tzv. Caregiver/Nanny