@6 ono...podla mna pravda je super vec a je velmi dolezita..ale je trapne, ked si niekto zaklada na tom, ze "hovori vzdy pravdu", "hovori vzdy, co si mysli" a "aspon potom kazdy vie, na com u mna je" a podobne bullshity... Podla mna pravda bez lasky (ucty k druhym, ohladuplnosti, mozme to nazvat rozne) moze velmi ublizit a narobit skodu. Takisto nie vzdy nas vyzvu vraviet pravdu, vtedy je podla mna nevhodne vraviet neprijemnu pravdu. Ked napr. niekto je upraveny tak, ze mi napadne myslienka "vyzera ako pako", pokial sa ma nikto na to nepyta, povazujem za hlupost povedat mu "vyzeras ako pako." A keby sa ma niekto aj pytal na nazor na vzhlad toho cloveka, tak by som to formuloval nejak jemnejsie.
@pubertslatinocelny ľudia ktorý si zakladajú na tom že hovoria iba pravdu sú niekedy fakt trápny, ako si povedal, lebo osobne si myslím že mnohokrát je to len fráza, aj keď sa možno mýlim. Niečo povedia ale za chvíľu už je to úplne iný názor, i keď nemusia byť všetci rovnaký ale to je môj názor.. A s tým že pravda môže aj narobiť škodu taktiež súhlasím..
Radšej by som patrila medzi tých, ktorí vravia vždy pravdu... Ale.. nejako.. mi to nejde... Proste "white lie" sú u mňa na dennom (ne)poriadku... Nechcem človeku ublížiť a tak radšej zaklamem.. potom ma štve, že som klamala... tak ja ti neviem... asi lepšie pravdu..
podľa toho o čo ide..niekedy je možno lepšie klamstvo, ak by mala pravda vážne ublížiť..no len v tom prípade, že sa človek nikdy nedozvie aká je naozaj pravda, lebo to by potom ublížilo ešte viac..vedomie, že chudák človek ostával po celý čas v klamstve...
no podľa situácie a osoby... rodičom som klamala často, lebo nikdy nič nepochopili správne. milovaným priateľom znesiteľným spôsobom hovorím pravdu. a čo sa ostatných týka, robím si z nich srandu, alebo klamem alebo niečo.. mám ich u riti
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
Vzdy sa najde nieco kde je lepsie klamstvo.
aj tak ale pripadov ked je lepsia pravda je drviva vacsina
...alebo ešte toto
Chcete sa zbaviť pravdy? Zahlušte ju! (Goethe)
Ako kedy..
Ja väčšinou nehovorím pravdu ani neklamem..
Ja len ohýbam pravdivé informácie tak ako mi to vyhovuje
Jasné, každý určite aspoň raz klamal. Také tie malé klamstvá sa ešte zniesť dajú, ale radšej žiadne.