Ahojte, moja situácia: spĺňam podmienky na prospechové štipendium za zimný semester ale chcem na začiatku letného prerušiť štúdium. Podľa info ku ktorému som sa dostal v prípade prerušenia ku koncu zimného semestra mi štipendium nebude uznané. Nemá niekto
prospechove sa vyplaca podla rozhodnutia danej fakulty, takze vsade je to ine... ale vo vseobecnosti sa vyplaca za predosli ROK ( nie semester) alebo za celkove predosle sudium, takze by ti neuznali (ak to na tvojej skole nemaju inak)... ak by si po prijati stipka zanechal studium, je to tvoja vec, lebo je to len motivacia a je na tebe ako ho pouzijes, teda neviaze sa na dalsie studium... ani pri socialnom by si nic nevracal, pretoze ti skola dava stipko kym tam studujes...
ja ked som sa pytala na to ako je to u nas s motivacnym stipkom tak mi bolo povedane ze sa prideluje na zaciatku akad. roka za prospech z predosleho roka ak su peniaze na to samozrejme takze ak uz nebudes buduci akad. rok ich studentom tak pochybujem ze ti nieco daju...
"Študentovi zapísanému na štúdium v druhom alebo v ďalšom roku štúdia sa prospechové štipendium priznáva v danom semestri za vynikajúce plnenie študijných povinností v predchádzajúcom semestri. Štipendium sa spravidla priznáva do 15. októbra a do 15. marca príslušného akademického roka. "
- pochopil som to tak že za zimný semester sa prospechové štipendium priznáva najneskôr do 15. marca daného akademického roka a za letný semester najneskôr do 15. októbra v budúcom akademickom roku. Teda vždy semester spätne.
Nárok sa štipendium sa počíta podľa "prepočítaného váženého študijného priemeru" v ktorom zohráva rolu aj "štandardná záťaž študenta za semester" a je pevne stanovená univerzitou na hodnotu 30 kreditov za semester.
Po prihlásení do systému školy sa dá zistiť komu bolo štipendium vyplatené a aj s počtom kreditov ktoré študent v sledovanom období dosiahol, tie hodnoty sa pohybujú v intervale cca od 25 do 35 kreditov.
Takže stále som názoru že prospechové sa vypláca za semester, nie za celý rok. Samozrejme môže záležať od školy.
@piter09 ukf, samozrejme pokiaľ máš menej kreditov ako 30 a samé Áčka tak máš menšiu šancu, ako keď máš povedzme 35 kreditov a o niečo horšie známky. Je to ošetrené tým vzorcom a štipendium dostáva 10% študentov fakulty s najlepším výsledkom z toho vzorca. A podmienka je samozrejme úspešne absolvovanie všetkých zapísaných predmetov (čiže bez Fx)
neriešila by som moc to štipendium, pretože ak máte takto nastavené podmienky, tak ti ho podľa mňa vyplatia.
ale neviem presne, ako to funguje s prerušením štúdia - a to by ma trápilo viac - lebo prerušiť podľa mňa musíš na celé obdobie, tj. na celý ročník, alebo na celý semester. aby si z toho potom nemal problémy, keď sa budeš chcieť vrátiť.
a to sa nerieši náhodou vopred? prerušenie štúdia?
Miro trafil si to dosť presne, študujem ešte na jednej škole, a chcem sa venovať iba jej, dá sa povedať že som v nej našiel približne čo som hladal. Z toho dôvodu by bola pre mňa prvá škola a odbor ktorý na nej študujem zbytočný a nevyužitý. Čas ktorý tým získam si viem predstaviť využitý efektívnejšie
@uionin tak to mas moj respekt, ked studujes na dvoch skolach a este na jednej mas prospech na stipko...no ale to zalezi asi aj od odboru ale ak ti mozem trochu poradit, tak skus dokoncit tento rok na oboch(zjavne to zvladas), nech ti na tej jednej zbytocne neprepadnu peniaze za subezne studium (samozrejme len ak sa aj u vas plati naraz za 2 semestre)...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
"Študentovi zapísanému na štúdium v druhom alebo v ďalšom roku štúdia sa prospechové štipendium priznáva v danom semestri za vynikajúce plnenie študijných povinností v predchádzajúcom semestri. Štipendium sa spravidla priznáva do 15. októbra a do 15. marca príslušného akademického roka. "
- pochopil som to tak že za zimný semester sa prospechové štipendium priznáva najneskôr do 15. marca daného akademického roka a za letný semester najneskôr do 15. októbra v budúcom akademickom roku. Teda vždy semester spätne.
Nárok sa štipendium sa počíta podľa "prepočítaného váženého študijného priemeru" v ktorom zohráva rolu aj "štandardná záťaž študenta za semester" a je pevne stanovená univerzitou na hodnotu 30 kreditov za semester.
Po prihlásení do systému školy sa dá zistiť komu bolo štipendium vyplatené a aj s počtom kreditov ktoré študent v sledovanom období dosiahol, tie hodnoty sa pohybujú v intervale cca od 25 do 35 kreditov.
Takže stále som názoru že prospechové sa vypláca za semester, nie za celý rok. Samozrejme môže záležať od školy.
ale neviem presne, ako to funguje s prerušením štúdia - a to by ma trápilo viac - lebo prerušiť podľa mňa musíš na celé obdobie, tj. na celý ročník, alebo na celý semester. aby si z toho potom nemal problémy, keď sa budeš chcieť vrátiť.
a to sa nerieši náhodou vopred? prerušenie štúdia?
Miro trafil si to dosť presne, študujem ešte na jednej škole, a chcem sa venovať iba jej, dá sa povedať že som v nej našiel približne čo som hladal. Z toho dôvodu by bola pre mňa prvá škola a odbor ktorý na nej študujem zbytočný a nevyužitý. Čas ktorý tým získam si viem predstaviť využitý efektívnejšie