Prečo cirkev využíva vydobytky dnešnej civilizácie?
Cirkev vždy potlačovala niečo nového. Prečo sa nedrží po starom?
napr. prečo sa vozí v drahých a luxusných autách a nie v kočoch s konským záprahom? Prečo využíva PC, mobilné telefóny, pevné linky? Prečo býva vo vilách a nie v kláštoroch? .........
pozri, cirkev potláčala vždy len to, čo bolo proti jej kázaniu, ako napríklad vedecké teórie o darvinizme alebo heliocentrizme....kým niekto nenájde pseudodôvod, prečo sú mobily nástroj diabla, cirkev ich bude používať. a vodu kážu, víno pijú? odkedy kážu, aby si nepoužívala mobily? (to káže len ujo Benda a odkedy je používanie mobilov liberálne a nepoužívanie konzervatívne? ja nefandím cirkvi, ale....dievča, ujasni si pojmy.
Ja by som ich previedol na akciovky podnikajuce v oblasti nabozenstva. To by sa potom ukazalo, kolko ma naozaj fanusikov najvecsia a najstarsia mafia na svete.
no a preco by nemala, ty si devce tak blbe, ze uz fakt nemas cim zaujat? aspon si si mohla dat tolko namahy a vymysliet poriadnu temu, nie takto tliachnut do vetra vec o ktorej nemas ani sajnu...ze konsky zaprah... sa chod hambit do kuta radsej...
@17 na základke je to nanič. Učitelia nerozumejú žiakom a žiaci učitelom. Ale na strednej je to iné. Ale ja som chodila na takú strednú kde sme sa neučili skoro nič. A čo. Čo sme sa neučili tak sa učim teraz. A ide mi to.
A keď stretnem triednú zo základky síce ju pozdravím ale sa s nou nebavím. Idem preč, nemám sa s nou o čom baviť.
Ani nevieš aké to je učiť sa odbor ktorý ta nebaví a neznášaš ho.
nie som veriaca, ale mám pocit, že takúto anketu by nezaložilo ani 10ročné decko - tým sa Cirkvi nezastávam, ale preboha, zakladateľka ankety nemá zjavne ani šajnu o tom, čo točí - lebo mobilné telefóny, drahé autá a fary-haciendy sú naozaj iba zanedbateľné položky pri ostatných morálnych pokleskoch cirkevných hodnostárov - možno v tom "vodu kážu a víno pijú"
Bože ľudia môj otec si sadol za môj počítač a napísal tú blbú diskusiu a on mi lezie aj do toho do čoho ho nič. Stará sa do doho aké dávam diskusie. Len si niekam odskočim a očim sa. Čo to tu mám. A všetci mi tu nadávate. Ach bože. Keď si pôjdem odskočiť tak Birdz vypnem a je.
On nenávidí cirkev, mne je to jedno v čom sa vozia a čo robia. Nech si robia čo len chcú.
A vám sa rodičia starajú aj o to o čo nemajú? Mna to štve. Bývam s rodičami v jednej izbe. Ale ja by som chcela mať vlastnú izbu a viac súkromia. Toto nie je fér.
No môžem priznať, žle som založila par debilných ankiet alebo diskusii. Ale založila som aj dobré ankéty. A niekedy otec založí také debiliny, že ja nemôžem uveriť vlastným očiam.
A prístup mám voľny. Pustí si Birdz.sk a píše diskusie. Ale ja som si myslela, že keď si pustí Birdz tak tam bude Zadaj nick a heslo. Ale nie.
@31 ale vieš kto býva vo vilách? Býva tam KDH a oni si žijú s naších daní.
A prečo v minulosti keď mali bále bohatí meštania a šlachta tak prečo tam boli aj farári? A neboli medzi miestnou chudobou? A aj teraz sa cirkev nezmenila sú vždy medzi bohatými a tam kde sa jedia tie najvyberanejšie jedlá a archívné víno a tak.
Ale mne je to jedno. Nech si užívajú nech si cirkev robí čo len chce.
@argentina hej pozri KDH si mozno zije vo vilach ale ktora politicka strana nie? splieta sjedno s druhym ....kazdy politik na nejakom tom vyssom poste si byva vo vilach...
@argentina jednoducho jasne a strucne.. trepes kraviny a ked to tak vezmem.. ten obmedzeny pohlad ktory sa snazis natlacit cirkvi asi bude u niekoho ineho..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
byt "velmi konzervativni" nejak nekaze,ani nezakazuje telefonovat
Kde sa pise, aby boli ludia konzervativni? Skus sa najskor zamysliet o com pises, lebo potis strasne bludy...
pozri, cirkev potláčala vždy len to, čo bolo proti jej kázaniu, ako napríklad vedecké teórie o darvinizme alebo heliocentrizme....kým niekto nenájde pseudodôvod, prečo sú mobily nástroj diabla, cirkev ich bude používať. a vodu kážu, víno pijú? odkedy kážu, aby si nepoužívala mobily? (to káže len ujo Benda a odkedy je používanie mobilov liberálne a nepoužívanie konzervatívne? ja nefandím cirkvi, ale....dievča, ujasni si pojmy.
A viete o tom, že autorom teórie BIG BANGU bol kňaz ???
@argentina
tak, choď sa teraz hanbiť do kúta
prečo by nemala požívať tieto výdobytky?
Je to každého vec čo si tu založí.
A keď stretnem triednú zo základky síce ju pozdravím ale sa s nou nebavím. Idem preč, nemám sa s nou o čom baviť.
Ani nevieš aké to je učiť sa odbor ktorý ta nebaví a neznášaš ho.
On nenávidí cirkev, mne je to jedno v čom sa vozia a čo robia. Nech si robia čo len chcú.
A vám sa rodičia starajú aj o to o čo nemajú? Mna to štve. Bývam s rodičami v jednej izbe. Ale ja by som chcela mať vlastnú izbu a viac súkromia. Toto nie je fér.
No môžem priznať, žle som založila par debilných ankiet alebo diskusii. Ale založila som aj dobré ankéty. A niekedy otec založí také debiliny, že ja nemôžem uveriť vlastným očiam.
A prístup mám voľny. Pustí si Birdz.sk a píše diskusie. Ale ja som si myslela, že keď si pustí Birdz tak tam bude Zadaj nick a heslo. Ale nie.
Inak, ukáž mi rád, ktorý funguje vo vile
A prečo v minulosti keď mali bále bohatí meštania a šlachta tak prečo tam boli aj farári? A neboli medzi miestnou chudobou? A aj teraz sa cirkev nezmenila sú vždy medzi bohatými a tam kde sa jedia tie najvyberanejšie jedlá a archívné víno a tak.
Ale mne je to jedno. Nech si užívajú nech si cirkev robí čo len chce.
som prekvapeny : o
este jedno skarede slovo a zavolam vasej triednej xixi