Preco ludia maju tak obycajne zaluby ako: it, blog, iphone, sport (to nie je zaluba, ale kolektivna vec), hudba, tanec, spanie, posilovanie..
co ostatne veci? je tolko veci, co sa da robit..
@1 , @2 .. ty okrem pc a podobnych veci nepoznas nic ine, co by sa dalo robit? hej, niektori ludia maju zalubu vo svojom blogu (nie na brdzi) uvedene ako zalubu ze iphone.. koniec
a to je zle, že majú takéto záľuby? Šport je najlepšia záľuba, akú môže človek (hlavne mladý) mať. Posiňuje telo i ducha. Okrem toho, mali by sme byť vôbec radi, že nejaké záľuby máme. Každý z nás asi tuší, ako skončia ľuďia, čo sa nezaujímajú o nič. Budú sami a nakoniec si spravia kamarátov z drog. Nevravím, že ľuďom so záľubami sa to nestane, ale keď už mám prečo žiť, prečo sa baviť, keď mám činnosť, na ktorú sa môžem tešiť, pravdepodobnosť toho, že drogám odolám je o dosť vyššia.
Btw. ja mám inú záľubu - svoju prácu. Aj to je pre teba príliš bežné a mám si nájsť radšej niečo iné?
no ja si mylsim....ze preto lebo dnesny zivot je strasne uponehlany a ludia nemaju cas na to co by radi robili len na to co robit nechcu.....priklad:skola.......kvoli skole nemam ziadny volny cas.....vsetko mi zabere ucenie.....
vysvetlim.. existuju ludia, pri ktorich si pripadam ako majster sveta. tito ludia maju na sebe sustaky, chodia kazdy den do posilky, okrem toho sedia za pc alebo idu do baru. stazuju sa na nudu. v tv pozeraju nekonecne serialy a pod.
no a potom existuju ludia, pri ktorych si pripadam ako hlupy posledny chudak. tito ludia travia doma asi hodinu denne, pisu knihu alebo kazdy den nieco tvoria, chodia na tri zaujmove kruzky alebo pracuju niekde vonku, zo zvieratami, su vlastnikom nejakeho hradu, zaujimaju sa o iste veci, ktore ostatnym pridu ako hlupe (napr mystika), kazdy tyzden zdolaju nejaku horu alebo navstivia zaujimavy kut slovenska, modeluju, maju cas precitat si knihu a setria si na svoj vlastny padak napriklad..
@6 to, čo robím a čo ma baví, sa podstatne líši od toho, po čom túžim. Že niečo NErobíme, ešte neznamená, že by sme to robiť nechceli alebo by nás to nebavilo. Možno len skrátka niekto nemá také možnosti, aby mohol každý deň byť na inom konci republiky alebo všetok svoj čas venovať len záľubám
@6 zaujímavý názor ja netuším kam by som sa zaradil, bo určite nie som až tak aktívny mám aj záľuby ale tak aj škola je dôležitá, napríklad strašne rád kreslím a robím s videom, aj ta knížka môže byť, zase nechodím do hôr každý týždeň, všetko si treba rozložiť a aj tak sa pár veci nestihne kedysi som modeloval, teraz na to nie t času.
a ešte som strašne na železničné modelártstvo... ale koníček ktorí by som robil sám by asi nebol koničkom veľmi zaujímavím, všetko musím robiť aspoň s niekym lebo aj kamaráta potrebujem na to aby som to bol ja.... niečo mi v koníčku pomôže a potom ja v jeho a tak....
Veď ľudia majú toľko záľub...ja zbozňujem zimu,kone,svoju motorku,karate,hudbu,čítanie,šport samotny,isť s našimi cez leto na hríby,ísť niekam na výlet,brigádovať cez prazdniny,potom ísť niekam na dovolenku a objaviť nové krásne veci a raz ísť na tandemový zoskok z lietadla...teraz nacvičujeme na jednu akciu v školečo nám zaberá toľko času,učiť sa jazyky,dejiny...objavovať nové veci a samozrejme občas si sadnúť a pozrieť nejaký dobrý film.Stále len kecy, že ľudia nemajú záľuby a že mládež sedí stále doma prikutá. To je blbosť.Ja a ľudia okolo mňa sú myslím ,že záľubovo tak vyťažení,že to málo čo sú doma tak pozdravia rodičov a idú sa učiť do školy.
@xhtml tak medzi moje záľuby patrí gitara, bicie, hudba celkovo a nielen pasívne ale aj aktívne, kreslenie, basket, fotenie, a strašne rada čítam a ešte mnoho iných.. A nemyslím si že mám málo záľub.. a vôbec nerátam medzi záľuby pc... a nie každý môže každý týždeň zdolať nejakô horu, nie keždý má talent na modelovanie, nie každý má talent na hudbu... každý by mal robiť to čo ho baví a to na čo má talent... A keď niekoho baví chodiť do posilky, tak nech tam chodí nie? Tak nemá talent na kreslenie alebo hudbu ale rád posiluje... Načo má robiť niečo, keď na to nemá talent?
ja rada citam, ucim sa hrat na klaviri, na lesnom rohu, stretavam sa s kamaratmi, pisem... a rada cistim umyvadlo v kupelni podla mna je vela ludi, ktori maju normalne zaujmy.. nepoznam, alebo sa skor neobklopujem ludmi, ktori by aspon nejake normalne zaujmy nemali..
okrem toho si myslim, ze pre ludi moze byt ich praca konicek, pretoze raz sa chcem zivit hudbou, ktora je moj konicek... a takisto sa to da aplikovat na sport a ludi, ktori sa mu venuju...
Susedia, čo bývali naproti na našej chodbe bývali prvých 5 rokov po našom nasťahovaní aj na chodbe.
Proste sa tam prezliekali, obúvali, furt krik, decká sa tam hrávali.
Teraz je to už lepšie...
Moc som nepochopil...
Ako, keď sa ktosi hrabe 12 hodín denne v PC a má to rád tak to nieje záľuba?
No tak sa tej záľube poriadne venuje.
Ako, to keď ktosi má záľubu iPhone (hrá sa s iPhone celý deň) tak to nieje záľuba, lebo je to moderné? @ohcysp to vystihla. To si predstavuješ záľuby hentak?
Ty ani nevies kolko moze clovek robit veci . Ale uvedom si jedno, je zima neda sportovat jak v lete, nemozem robit na aute ked je - 3, nemozem behat vonku na stadione.
pozri, ja osobne si myslim, ze veci, ktore si vymenoval, su najbeznejsie konicky dneska a hotovo, inak to nebude...a pojem kolektivna vec si dakam strc, neviem kde si to ako pojem vyhrabal
a co sa tyka zdolavania hor alebo navstev kutov slovenska kazdy tyzden, pripadne valstnenia hradu, tak sorry, ale ja neserem peniaze...
Akoze nie je problem mat zaujimave konicky horsie je len na ne zohnat sponzora...ja by som kludne chodila kazdy vikend skakat bungee do Tatier(900skk) spravila si potapacsky kurz(12 000skk),ziskala akreditaciu lyziarskeho instruktora,keby samozrejme nestala od 20 do 40 tisic...a moj zivot by bol najuzasnejsi a najzmysluplnejsi na svete...mam vsak jednu smolu nevolam sa Rockefellerova a Bila Gatesa nevolam tati ...takze si vystacim s mojimi nepravidelnymi a ubohymi zabavkami ktore ma tesia a neprehlbuju financnu krizu...
nj, @bassika to pekne povedala
jo aj ja by som dalej chodila spievat, tancovala spolocenske tance, venovala sa historickym vyskumom v Parizi v Narodnej kniznici, jazdila na koni, kupovala si stale nove a nove moderne spolocenske hry a chodila po turnajoch, cele dni len dokoncovala tych svojich 20 napadov na poviedky a romany, ktore mam zacate v pocitaci, venovala sa filmom a ucila sa viac o filme ako takom, urobila si skusky na casomeraca vo futsale, ...ale nemam na to ani cas ani financie
takze dalej ostavam pri svojej diplomovke a s nou spojenym studiom historickych materialov...doma, v Bratislave
@xhtml nechci pretovoriť svet na obraz tvoj. nikdy sa ti to nepodarí. ber ho taký, aký je. Máš pekné záľuby, pre niekoho sú však krajšie iné. Všetko sa stíhať nedá a keby mali všetci rovnaké záľuby...napríklad ako ty, vieš aké by boli potom lesy plné? to by si si potom ten kľud neužil
@bluepanter moja reč @xhtml vidíš to,zdrbali ťa jak sirotu,bolo ti to treba?
Ako väčšina,aj ja mám v záľubách šport (futbal,cyklistika),hudbu (klavír,gitara),knihy a vlastne všetko aspoň trochu zaujímavé čítanie...Ak považuješ všeobecne obľúbené záľuby za obyčajné,dobre neberiem ti to,ale znelo mi to dosť nafúkane (sorry,ale je to tak)
A tak ako už napísali @boo a @basika aj financie sú dôležitá vec...
no chlapec ty sa uvedom...ako promin ale ja napriklad patrim k tym co travia tak hodinu-dve doma s tym ze sa stiham najest a potom unavena odkvecnut a to sa venujem podla teba tak neskutocne otrepanym veciam ako je klavir, vytvarna, modelujem predstav si, tancujem, aj spolocenske aby sa nepovedalo, okrem toho sa tvarim ako schopna sutazit v poskytovani prvej pomoci, lyzujem, boardujem a robim este zopar podla teba kolektivnych veci, popripade urcite nezaujimavych...
keby si sa trosku zamyslel tak by ti doslo ze tvojim stupidnym prispevkom si znehodnotil ludi ktori sa venuju compu cele dni, programuju, alebo robia ine graficke programy ci co...tych co sa venuju sportu celkom vazne, ale sak co tych ty celkom jednoducho preseres a aj tych co sa snazia obohatit si zivot aspon o malickosti s tym ze prachy vazne nepadaju na poziadanie a tak si tiez nemozem dovolit liezt kazdy tyzden na mont blanc a objavovat jaskyne.....ty MAJSTER SVETA...by som bola zvedava ze v com
Xhtml, vôbec si nemyslím, že šport je iba kolektívna vec, existuje predsa aj mnoho iných športov, ktoré nemajú nič spoločné s našim slávnym futbalom, prípadne hokejom
A o tom, že mám množstvo záujmov svedčí aj čas, kedy chodievam každý deň domov :p
Myslím si, že to závisí na každom jedincovi. Keď má niekto záujem venovať sa nejakému koníčku, tak to jednoducho robí, kto nie, tak si sedí celý deň za compom (ako väčšina mladých ľudí, ktorých poznám). Je pekné, keď sa je čomu venovať a máte to naozaj rád
Je veľa vecí, ktoré by som chcela vedieť, prípadne ich aspoň skúsiť, ale keďže nespávam s bankárovým synom, môžem snívať. Alebo sa všemožne snažiť, aby sa mi podarilo realizovať aspoň niečo z toho
no veci ktore si vymenoval su podla mna fajn...nech si ludia chodia do posilovne, co je na tom zle? co je zle na sporte?
na druhej strane je pravda ze dnesni "mladi" maju akosi menej zaujmov. Ja to napriklad citim na sebe, ze som schopni presediet den za kompom. Ale preco? pretoze som unavený, musim sa ucit na skusku a jednoducho nevladzem ani len ist do obchodu, nie to liezt na nejaku horu...proste doba je dnes akasi uponahlana a preto ludia jednoducho nemaju cas. Musia sa ucit, alebo zarabat prachy a popritom zabudaju sa bavit...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
Btw. ja mám inú záľubu - svoju prácu. Aj to je pre teba príliš bežné a mám si nájsť radšej niečo iné?
no a potom existuju ludia, pri ktorych si pripadam ako hlupy posledny chudak. tito ludia travia doma asi hodinu denne, pisu knihu alebo kazdy den nieco tvoria, chodia na tri zaujmove kruzky alebo pracuju niekde vonku, zo zvieratami, su vlastnikom nejakeho hradu, zaujimaju sa o iste veci, ktore ostatnym pridu ako hlupe (napr mystika), kazdy tyzden zdolaju nejaku horu alebo navstivia zaujimavy kut slovenska, modeluju, maju cas precitat si knihu a setria si na svoj vlastny padak napriklad..
Proste sa tam prezliekali, obúvali, furt krik, decká sa tam hrávali.
Teraz je to už lepšie...
Ako, keď sa ktosi hrabe 12 hodín denne v PC a má to rád tak to nieje záľuba?
No tak sa tej záľube poriadne venuje.
Ako, to keď ktosi má záľubu iPhone (hrá sa s iPhone celý deň) tak to nieje záľuba, lebo je to moderné?
@ohcysp to vystihla. To si predstavuješ záľuby hentak?
A záľuba je všetko čomu sa človek venuje viac než ostatným veciam, alebo čo ho strašne baví..
a co sa tyka zdolavania hor alebo navstev kutov slovenska kazdy tyzden, pripadne valstnenia hradu, tak sorry, ale ja neserem peniaze...
jo aj ja by som dalej chodila spievat, tancovala spolocenske tance, venovala sa historickym vyskumom v Parizi v Narodnej kniznici, jazdila na koni, kupovala si stale nove a nove moderne spolocenske hry a chodila po turnajoch, cele dni len dokoncovala tych svojich 20 napadov na poviedky a romany, ktore mam zacate v pocitaci, venovala sa filmom a ucila sa viac o filme ako takom, urobila si skusky na casomeraca vo futsale, ...ale nemam na to ani cas ani financie
takze dalej ostavam pri svojej diplomovke a s nou spojenym studiom historickych materialov...doma, v Bratislave
@xhtml vidíš to,zdrbali ťa jak sirotu,bolo ti to treba?
Ako väčšina,aj ja mám v záľubách šport (futbal,cyklistika),hudbu (klavír,gitara),knihy a vlastne všetko aspoň trochu zaujímavé čítanie...Ak považuješ všeobecne obľúbené záľuby za obyčajné,dobre neberiem ti to,ale znelo mi to dosť nafúkane (sorry,ale je to tak)
A tak ako už napísali @boo a @basika aj financie sú dôležitá vec...
keby si sa trosku zamyslel tak by ti doslo ze tvojim stupidnym prispevkom si znehodnotil ludi ktori sa venuju compu cele dni, programuju, alebo robia ine graficke programy ci co...tych co sa venuju sportu celkom vazne, ale sak co tych ty celkom jednoducho preseres a aj tych co sa snazia obohatit si zivot aspon o malickosti s tym ze prachy vazne nepadaju na poziadanie a tak si tiez nemozem dovolit liezt kazdy tyzden na mont blanc a objavovat jaskyne.....ty MAJSTER SVETA...by som bola zvedava ze v com
A o tom, že mám množstvo záujmov svedčí aj čas, kedy chodievam každý deň domov :p
Myslím si, že to závisí na každom jedincovi. Keď má niekto záujem venovať sa nejakému koníčku, tak to jednoducho robí, kto nie, tak si sedí celý deň za compom (ako väčšina mladých ľudí, ktorých poznám). Je pekné, keď sa je čomu venovať a máte to naozaj rád
Je veľa vecí, ktoré by som chcela vedieť, prípadne ich aspoň skúsiť, ale keďže nespávam s bankárovým synom, môžem snívať. Alebo sa všemožne snažiť, aby sa mi podarilo realizovať aspoň niečo z toho
na druhej strane je pravda ze dnesni "mladi" maju akosi menej zaujmov. Ja to napriklad citim na sebe, ze som schopni presediet den za kompom. Ale preco? pretoze som unavený, musim sa ucit na skusku a jednoducho nevladzem ani len ist do obchodu, nie to liezt na nejaku horu...proste doba je dnes akasi uponahlana a preto ludia jednoducho nemaju cas. Musia sa ucit, alebo zarabat prachy a popritom zabudaju sa bavit...