Na slovensku sa neda mat dobre cestnymi sposobmi. Zato pre spekulantov s urcitym stupnom IQ (aspon tak vysokym, aby vyjebali s nasou kolektivnou obmedzenostou) je to tu zlata bana
a preco by to malo byt nieco zle? ked cloveku nevyhovuje to co ma doma tak chce ist niekam kde sa bude mat lepsie, je to prirodzene a nieje na tom nic nepochopitelne, aj ja by som najradsej vypadol a keby sa dalo aj do inej galaxie ...
Tak na inu nôtu , vrcholne sa mi hnusi anglicka kultura , architektura , prizvuk , keby som niekedy mal ist do zahranicia na trvalo tak jednoznacne radsej FR. aj ked sice anglictina je ovela lahsia.
@onaj123 ano to je presne o tych parazitoch , ktorí tu vyštudujú za peniaze ludi ktoí ziju a pracuju na slovensku cely zivot a len co to ma v ruke maturitne vysvedcenie pada do tesca do anglicka lebo tam zarobí viac ..... ale jasne ked si vsimas drviva vacsina tych co tam idu su kde jaky ucnovkari a podobne ....., nie je frajerina ist von ale presadit sa u nas tak aby si sa mal dobre .....a nech mi nikto nehovori ze je to nemozne .....
Tiež tu nechcem zostať, takže tak ako moji bratia a sestry predo mnou, pri prvej lukratívnej ponuke alebo hoc aj bláznivom nápade ma tu už nevidíte. A prečo? Všade dobre, na Slovensku chudoba.
lebo po dvoch rokoch poctivej ucitelskej prace (v dvoch joboch - doobeda plny uvazok, poobede jazykovka) mam na ucte na pol noveho auta, keby z druhej ruky tak mozno aj cele. a ked nie auto tak na... hmm... cca 5% bytu.
pretože napriek tomu, že som od osemnástich drela sama na seba, som si nedokázala nájsť normálnu prácu. a to ani s trojročnou praxou, ani so všetkými skúsenosťami, ani s plynulou znalosťou jazykov, ani s peknými očami. pretože keď som prácu mala, zarobila som tretinu svojho terajšieho mesačného platu. pretože hoci som sa snažila, to vaše milované slovensko ma nakopalo do riti a dúfam, že sa tam už nebudem musieť vrátiť.
@strommen2428 hej, som učnovkárka, jasné. mám gympel, maturitu s vyznamenaním, trojročnú prax v obore, ktorý som študovala na vysokej a bolo mi to celé na hovno, keď som sa rozhodla nechať školu školou a začať žiť dospelácky život. teraz robím v kaviarni a nikto sa ma na vzdelanie nepýtal. moja šéfka má vysokú, ďalšia kolegyňa tiež, ďalšia študuje druhú. poznám dievča, ktoré je inžinierka a nebola si schopná nájsť robotu, aj chlapca, ktorý u nás robotu mal a vykašlal sa na to, lebo tu je lepšie. alebo chalanov, ktorí majú vysoké školy za sebou a zarábajú jak páni. doma som si hľadala robotu 10 mesiacov a jediné na zváženie mi boli ponúknuté miesta v kanclíku v apolle za 500€ mesačne. ďakujem, nechcem, tu je to lepšie. som zvedavá, aký budeš frajer ty, keď vyštuduješ a pôjdeš sa zaregistrovať na úrad práce.
nie som nejaká vlastenka, ale nikdy som nemala v pláne natrvalo odísť z domu. náš praovný trh je jedna veliká skorumpovaná fraška.
@transplantovana ...Si mi zobrala rec priamo z ust... "In the next ellection I'm going to vote for U if U wil stand !" ...Pravdu mas velku a to netreba ani daleko chodit zo SVK staci prekrocit hranice Ciech a uz mas vyssie sance na lepsie platenu pracu a nikto nepozera na to, koho si bratanec ci sesternica, alebo ci mas pribuzneho vo firme/urade !
...Z tychto sraciek sa slovensko uz asi nikdy nevyhrabe
@transplantovana dobre dobre ta si zi tam ked chces ... zalezi to na kazdom ...ked dakto potrebuje k stastiu miliony domy auta dovolenky neviem co ...nech sa paci .... mne bude stacit mojich 600 co dostanem jak ucitel na strednej a dalsich 600 mojej partnerky .... 1200 nie je pre dvoch az tak malo ...mne staci normalne zit mat byt a zamestnanie a nikdy neopustim slovensko ...... vidis mas vysoku a tam robis robotu ktoru moze robit hoc kto .... mne by to moja hrdost nedovolila ... a navyse asi budes musiet vonku ostat na trvalo co nie je predstava mojho zivota .... kedze asi keby si sa vratila nebola by si spokojna ...alebo lepsie povedane nedokazala by si vyzit zo svk platu .... neviem co mas sice vystudovane ... ale ked vystudujes nejaky normalny odbor podla mna na svk neni problem .....problemom je ze mlady clovek co skoncil skolu u nas hned ocakava ze dostane teplu stolicku a k tomu minimalne 1500 na mesiac ...ale pokial fakt nema co zaujimave ponuknut , ak sa nejako nevinima nad ostatnymi vo svojej branzi tak urcite ani stolicku ani 1500 e nedostane
@nobile ak teda bude už kandidovať, logom mojej politickej strany bude slovenský znak trčiaci z nejakého poriadneho výkalu
@strommen2428 presne, ako @mezomus povedal. fakt si myslím, že stratíš tú hrdosť, keď pôjdeš s diplomom v ruke k okienku na úrade práce a teta s ukončenou komunistickou učňovkou s tebou bude narábať ako s kusom čerstvo vyštudovaného nikoho teda ak sa už na to pozeráme cez vzdelanie
@plutvonozceakrivozubky ok podme sa zatial hrat na pozitivne myslenie .... ze skoncim v juny a od septembra nastupim ok ? ...no ...maj sa pekne ..dobru noc
@strommen2428 nie len som este pred tyzdnom ucila na strednej. ale vobec nemam prehlad. daj si facku skor ako ti ju da realita potom to bude menej boliet
ta neviem na jakej vybornej strednej si ucila .... ale poznam ucitelku , ktora je teraz 5 roky na strednej a uci za 580 ...pri tom nemala ten rok ani triednictvo ani vychovne poradenstvo ....no jedine bola predsednicka predmetovej komisie ..za to neviem ci je dajaky priplatok ....taze asi tak
@idiotproof pravdepodobne nastupný mala nizsi ...ale vidim ze ty jak si hned nedostala tych 600 tak si to radsej po roku zbalila co ? ...facku si daj ty ....kolko si ucila ? rok ..max 2
@strommen2428 to iste, v hrubom.. to mam aj ja 550 a to uz som o platovu triedu vyssie ako ked som nastupovala (upozornujem ze po dvoch rokoch praxe mi zdvihli plat, a teraz sa drz, o 5,50 ) v cistom to mam 440.. za PK je priplatok dajakych 20 - 40 eur, nie som si ista. to mas stale len 480 prinajlepsom. samozrejme ze predpokladu ze nie su prazdniny, nie si PN alebo daco podobne.
kolegyna z kabinetu - PaeDr. ked uz visime na tom ze cim vyssie vzdelanie tym vyssi plat, vo svojich 50 rokoch dostavala v cistom 612. cely zivot len ucila. netvrdim, moze sa to nahrabat ked mas osobne priplatky, ked si triednik, ked mas kruzky, vedies PK ale never tomu ze prvych par rokov dostanes viac ako 450 v cistom.
true story. zila som tym dva roky, stacilo. odchadzam.
alebo mi snad chces povedat ze z takehoto platu sa da uplne v pohode zit? ked ti tak partnerka pojde na matersku? hmm?
@strommen2428 milacik, utri si mliecko z brady a chod buvkat, jo? velky svet si na teba pocka.
zjavne sa len potrebujes navazat do ludi co by bolo ok keby si mal aspon ake take info. ze sa tak drzo spytam, co ty robis? co ty vies o svete a o realnom zivote ako zamestnany clovek? a o skolskom systeme? hmm?
@strommen2428 fyi ucila som dva a pol roka, v dvoch pracach, doobeda plny uvazok, poobede jazykovka. drela som ako kon, skoncila som s chronickym zapalom hrdla. bez skoro ziadnych vydavkov kedze byvam u rodicov by som si momentalne za 2 a pol roka krutej driny mohla dovolit kupit 5% priemerneho trojizbaku. to sa ti zda byt dostatocne ocenena praca? vysokoskolsky vzdelaneho cloveka? lebo mne nie.
a ano, dostanem sa na 600.. po 15 rokoch.. cca.. neviem ako tvoj ale moj sen nie je splacat hypoteku 30 rokov.
@idiotproof chytam sa za hlavu ked vidim, ze tuto s mladym muzom sa este vobec zahadzujes. dostuduje a padnu ruzove okuliare o tom ake je super robit za 600 mesacne ak sa mu vobec podari.
nie tych 580 ma v cistom ---- a ked nepojde ? hm ? ...myslim ze sa to da ...z 2 takych platov vyzit ... a to mi je velmi dobre jasne ze nastupny bude nic moc ....ale tak tie prve 3-4 roky prezijem .... zase je to kazdeho rozhodnutie nepaci sa ti odchadzas ok ...tvoja vec
@marttina pici ale povedz mi. bude tu do mna jebat aj ked nema sancu.. lebo on pocul.. no boha on pocul ja som sa na to kukala na vyplatnej paske nechapem mentalnu nedostatocnost podobnych ludi. ani za boha neprizna ze by som mohla mat pravdu. lebo on pocul ze 580 v cistom.. don't make me laught.. bitterly!
@strommen2428 pochop uz ze za tie prve 3-4 roky sa dostanes na 570 v hrubom! to su tabulkove platy a tie nepustia. ci nie, ty si sa rozhodol ze sa to da, ze partnerka neotehotnie a ze byt sa da kupit a financovat pod 500 mesacne. dobre.
@idiotproof ja uz som sa s tym zmierila, ze su ludia ktori chcu mat klapky na ociach a budu ich mat, nehadam sa, len sa vzdy zasmejem od kompu na nich a nenecham sa vyprovokovat. Smiesne je, ak sa u nas ako ucitel nadres jak pica za mizerne ohodnotenie, a niekto ako on sa bude tvarit ake to je super. Ehe, by som chcela vidiet ako napise po 3 rokoch v takej praci, ako sa citi a ako to cele vnima Samozrejme s priatelkou, nejakym bytom na krku, hoci aj najmom a mozno dietatom
Peniaze nie su vsetko, ale su zaklad, ktory nepusti. A ked uz mam pracovat ako trolol, tak tam, kde sa sice tiez nadriem, ale viem ze to dostanem aj patricne ohodnotene. Napr tu ako suplujuci ucitel mas 120-150 libier denne. Opakujem denne.
Pekny vecer vsetkym.
Jaaaj a tymto pozdravujem @transplantovana -u a ze tiez ta budem volit!
@idiotproof ...Ale on ma svoj plan na ktorom si zaklada
...Podla mna mu nemilo zabehne ked podpise prvu pracovnu zmluvu a maly infarkt ho chyti, po prvom zhliadnuti vyplatnej pasky a uvedomi si, ze na tej zmluve si asi srandicky nerobili
A tie ruzove okuliare tiez su odveci uplne...
Zarabam na slovenske pomery celkom pekny peniaz, ale radsej by som mal viacej.
(Ale to uz po vyse roku, prvy polrok som nastupoval so 700 v cistom. Po pol roku to slo o raz tolko hore, ale musel som ukazat, ze viem...)
A ako vyvojar by som u nemcov dostal 2500 pri nastupe a po roku aj 3000 (Java, dotnet sa plati sam ) po 5 4-5tis.
@marttina a bodaj by mu to vyslo a nech je spokojny.. len sa obavam ze to je jeden z tych pribehov a la "bol som spokojny a dobre zarabajuci ucitel a potom som sa zobudil s rukou v hajzli.."
Musim si priznať že nevedel som že s takouto otázkou pichnem do rozzúrených osí Prepáčte všetci že som sa na niečo opýtal !!!!!
Debatujme radšej o inom! Čo pijávate??? O aké 3 koruny sa jedná???
Ktorým vlakom????? A prečo nie ste vy spokojní keď tak dobre zarábate ??? Ja neviem ale príde Rod Brown z Austrálie a nemá námietky oproti mne Topmanažer ktorého si súkromník vyšle na Slovensko. Alebo dobre ma rozumeju aj vývojové stredisko v USA
Snažím sa vám tu pozdvihnuť len trošku sebavedomie a vy takto brízgate!!! Ja som spokojný !.Bohatosť krajiny je vo Vás .Nikto zo zahraničia nemá o jednu hlavu viac ani ďalšiu ruku a nohu, To sú takí istí ľudia ako vy !!!!! Lenže !!!! lenže !!! a keby a keby ?????Nie ludia čo tu žiju nemaju klapky na očiach . Chudák stromen skoro ste ho upiekli. Len ludia čo su tu si nedajú kaziť od nikoho život !!!!!
A ešte takto:Skúmalo sa to dlho a je to záver Amerických vojenských
odborníkov,možno že to bude zaujímať aj vás že zamestnanec zostáva v zamestnaní vtedy
Na prvom mieste1/ Pracovné prostredie jeho estetická úroveň
2/Ľudia ich kultúrna a technická úroveň spolupracovníci
3/ Peniaze ohodnotenie za prácu
4/ A potom ďalšie okolnosti Či chcete alebo nechcete peniaze su až na 3ťom mieste a doporučoval by som vám takto sa pohybovať lebo inač zdúchnete rýchlo z toho lukratíneho zamestnania
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
60 komentov
are you fucking serious?
preto.
Kdejakí učňovkári?
Nemal si ty náhodou problém s tým, keď sa na človeka niekto pozerá zhora kvôli škole?
@strommen2428 hej, som učnovkárka, jasné. mám gympel, maturitu s vyznamenaním, trojročnú prax v obore, ktorý som študovala na vysokej a bolo mi to celé na hovno, keď som sa rozhodla nechať školu školou a začať žiť dospelácky život. teraz robím v kaviarni a nikto sa ma na vzdelanie nepýtal. moja šéfka má vysokú, ďalšia kolegyňa tiež, ďalšia študuje druhú. poznám dievča, ktoré je inžinierka a nebola si schopná nájsť robotu, aj chlapca, ktorý u nás robotu mal a vykašlal sa na to, lebo tu je lepšie. alebo chalanov, ktorí majú vysoké školy za sebou a zarábajú jak páni. doma som si hľadala robotu 10 mesiacov a jediné na zváženie mi boli ponúknuté miesta v kanclíku v apolle za 500€ mesačne. ďakujem, nechcem, tu je to lepšie. som zvedavá, aký budeš frajer ty, keď vyštuduješ a pôjdeš sa zaregistrovať na úrad práce.
nie som nejaká vlastenka, ale nikdy som nemala v pláne natrvalo odísť z domu. náš praovný trh je jedna veliká skorumpovaná fraška.
...Z tychto sraciek sa slovensko uz asi nikdy nevyhrabe
este musis stratit kusok naivity
kazdopadne za 1500 evri by sa mi uz mozno aj chcelo vstavat. teraz sice vstavam za polovicu, ale to beriem jak volnocasovu aktivitu skor
a ked sa naskytne prva prilezitost ist odtialto DOPICE tak tu po mne neostane ani smrad
@strommen2428 presne, ako @mezomus povedal. fakt si myslím, že stratíš tú hrdosť, keď pôjdeš s diplomom v ruke k okienku na úrade práce a teta s ukončenou komunistickou učňovkou s tebou bude narábať ako s kusom čerstvo vyštudovaného nikoho teda ak sa už na to pozeráme cez vzdelanie
...Kedy splatis hypoteku na byt ? Po 30 rokoch ? 40 ?
...Ked ti pomoze zenska... Mate krasnych 1200 ? Fuck ! Na 1200 Nektory zaciname ne koncime... Aj koli tomuto sme v takych srackach v akych sme
...Whaaa taaa faaaaak ?! ...Ale aj to musi byt, kto by robil vsetky tie veci ?
A za 5 korun ?
@nobile ....hej hej uzi si ich .....
kolegyna z kabinetu - PaeDr. ked uz visime na tom ze cim vyssie vzdelanie tym vyssi plat, vo svojich 50 rokoch dostavala v cistom 612. cely zivot len ucila. netvrdim, moze sa to nahrabat ked mas osobne priplatky, ked si triednik, ked mas kruzky, vedies PK ale never tomu ze prvych par rokov dostanes viac ako 450 v cistom.
true story. zila som tym dva roky, stacilo. odchadzam.
alebo mi snad chces povedat ze z takehoto platu sa da uplne v pohode zit? ked ti tak partnerka pojde na matersku? hmm?
zjavne sa len potrebujes navazat do ludi co by bolo ok keby si mal aspon ake take info. ze sa tak drzo spytam, co ty robis? co ty vies o svete a o realnom zivote ako zamestnany clovek? a o skolskom systeme? hmm?
Ale pride cas ked mi nemci, francuzi, alebo anglicania daju 5-6 litrov vtedy si poviem...
Ano staci mi, som spokojny dokazem uzivit seba, pripadnu rodinu a zit ako clovek...
Zatial si musim vystacit s cca dvojnasobkom tvojho vysneneho platu (bez-odmien-ktore-su-kazdy-mesiac-a-jebnu-mi-na-vyplatnici-este-tretinu-naviac )
...Btw, na Tehnickej Univerzite v KE maju ucitelia 6-7 stovak... Na univerzite chlape...
Na ake super extra sexi sukromne gymnazuim si sa dostal ?
a ano, dostanem sa na 600.. po 15 rokoch.. cca.. neviem ako tvoj ale moj sen nie je splacat hypoteku 30 rokov.
Peniaze nie su vsetko, ale su zaklad, ktory nepusti. A ked uz mam pracovat ako trolol, tak tam, kde sa sice tiez nadriem, ale viem ze to dostanem aj patricne ohodnotene. Napr tu ako suplujuci ucitel mas 120-150 libier denne. Opakujem denne.
Pekny vecer vsetkym.
Jaaaj a tymto pozdravujem @transplantovana -u a ze tiez ta budem volit!
...Podla mna mu nemilo zabehne ked podpise prvu pracovnu zmluvu a maly infarkt ho chyti, po prvom zhliadnuti vyplatnej pasky a uvedomi si, ze na tej zmluve si asi srandicky nerobili
A tie ruzove okuliare tiez su odveci uplne...
Zarabam na slovenske pomery celkom pekny peniaz, ale radsej by som mal viacej.
(Ale to uz po vyse roku, prvy polrok som nastupoval so 700 v cistom. Po pol roku to slo o raz tolko hore, ale musel som ukazat, ze viem...)
A ako vyvojar by som u nemcov dostal 2500 pri nastupe a po roku aj 3000 (Java, dotnet sa plati sam ) po 5 4-5tis.
Neostavam tu uz velmi dlho ...Neoplati sa
Castejsie som v cechach a nemecku ako doma
...A za chvilinku pojdem pa... (Uz bude len Praha/Munich, konec dnom na SVK
Debatujme radšej o inom! Čo pijávate??? O aké 3 koruny sa jedná???
Ktorým vlakom????? A prečo nie ste vy spokojní keď tak dobre zarábate ??? Ja neviem ale príde Rod Brown z Austrálie a nemá námietky oproti mne Topmanažer ktorého si súkromník vyšle na Slovensko. Alebo dobre ma rozumeju aj vývojové stredisko v USA
Snažím sa vám tu pozdvihnuť len trošku sebavedomie a vy takto brízgate!!! Ja som spokojný !.Bohatosť krajiny je vo Vás .Nikto zo zahraničia nemá o jednu hlavu viac ani ďalšiu ruku a nohu, To sú takí istí ľudia ako vy !!!!! Lenže !!!! lenže !!! a keby a keby ?????Nie ludia čo tu žiju nemaju klapky na očiach . Chudák stromen skoro ste ho upiekli. Len ludia čo su tu si nedajú kaziť od nikoho život !!!!!
odborníkov,možno že to bude zaujímať aj vás že zamestnanec zostáva v zamestnaní vtedy
Na prvom mieste1/ Pracovné prostredie jeho estetická úroveň
2/Ľudia ich kultúrna a technická úroveň spolupracovníci
3/ Peniaze ohodnotenie za prácu
4/ A potom ďalšie okolnosti Či chcete alebo nechcete peniaze su až na 3ťom mieste a doporučoval by som vám takto sa pohybovať lebo inač zdúchnete rýchlo z toho lukratíneho zamestnania