Lenže to sú úplne odlišné veci.
Že svet ovlládajú "tajné" spolky je podla mňa samozrejmosť.
A to že USA neboli na Mesiaci sa podla mňa čoskoro potvrdí rovnako ako to že odpočúvali mobily, to bola tiež konšpirácia pred pár rokmi.
@Vsakpredsajaa je to o tom istom... tak ako v minulosti ludia verili ze svetu vladne jeden stvoritel tak dnes ma nad svetom moc nejaky tajny spolok? Ludia si jednoducho nechcu pripustit ze svet je omnoho komplikovanejsi ako sa na prvy pohlad zda. A ked o niecom nemaju dostatok informacii tak si vymyslaju nejake svoje rozprávky.
lebo mi ludia sme uz proste taky...mam klinicku potrebu verit kokotinam, pretoze vyzneju zaujimavejsie a dramatickejsie ako pravda...preco je to tak kto vie..sme uz proste taky...clovek je tvor inteligentny...ludia su hlupy...tazko povedat preco je to tak...
pretože sú príliš vydesení z neznáma aby boli schopní existovať s odpoveďou "neviem", príliš hlúpi alebo leniví na to aby boli schopní/ochotní reálne posúdiť a roztriediť prijaté informácie, a príliš namyslení alebo hlúpi na to aby boli schopní/ochotní priznať predošlé dve veci.
Príhodnejšia otázka by možno bola: prečo ľudia veria?
Wilson - systémy viery.
C.G. Jung - Nemusím veriť.
Standa Grof o Carlovi Saganovi... Keď sa veda stane scientizmom ( slepá viera v racionalizmus, skepticizmus, zvrchovanosť ľudského rozumu, atď.) .
Bill Nye sa pokúša debunkovať svedectvo o UFO (podľa mňa toto je skvelý príklad veci, ktorú mnohí stále pokladajú za konšpiráciu/nezmysel, ale NIEČO tie systémy jadrových zbraní deaktivovať muselo... atď.):
Ono ide hlavne o to, že ľudia sa radi cítia ako múdrejší než ostatní. Radi majú pocit, že objavili niečo, čo je väčšine ešte skryté.
Že sú prví, v exkluzívnom klube "prebudených". A keď sa pozrieš na konšpirácie, ale celkovo aj množstvo podvodov na ľuďoch, všetky sú koncipované ako "utajené skutočnosti, o ktorých zatiaľ vie len hŕstka ľudí", všetky operujú s pojmami ako "ovce" (ktorými nechce byť nikto), "systém" (ktorý všetci neznášajú, ale nik nevie, čo to presne je), všetky prinášajú revolučné odhalenia... a toto všetko sú háčiky, na ktoré primitívna väčšina veľmi rada skočí.
Ešte mi napadá k tomu úvodnému príspevku: Ja teda "neverím" v astrológiu a ani ma nejak zvlášť nezaujíma, len si myslím, že teraz ju úplne zmietnuť zo stola na základe jej nepochopenia, misinterpretácie či množstva moderných pseudoastronómov je tiež nezmysel. Veľmi zaujímavo sa k tomu vyjadril práve Stanislav Grof v jednom rozhovore, kt. viedol so Saganom - ten ju použil práve ako príklad jednej z tých čisto nezmyselných pavied, ktoré by v spôsobe nazerania na svet dnešného človeka nemali mať žiadne miesto. Lenže ozrejmil to tým, že také vzdialené objekty nemajú na človeka pri narodení skoro žiadny gravitačný vplyv = teda vychádzal z falošnej premisy, išlo o nepochopenie astrológie. Tam nejde o nejaké priame pôsobenie, o to, že by nejaké arbitrárne zostavené súhvezdie kozmických telies vzdialených milióny svetelných kilometrov ďaleko (i od seba navzájom) PRIAMO pôsobilo na človeka v dobe jeho narodenia. Skôr tam ide o uznanie faktu, že existencia ako kozmických telies, tak aj biologických foriem života ich obývajúcich má cyklický charakter, a pri správnom výpočte (odvodenom z relatívnej polohy danej osoby v časopriestore) je možné charakter týchto cyklov do istej miery predvídať, na základe princípu synchronicity. Súhvezdia na oblohe + planéty majú pritom čisto orientačnú rolu, hviezdy ako "nemenné" naprieč tisícročiami a planéty ako "premenné". Sú to vlastne také kozmické hodinky. Vraj o tomto veľmi rozsiahle píše Jung v súvislosti s archetypmi, zatiaľ som nečítal, ale niekoho to môže zaujímať.). Za zmienku tiež stojí fakt, že až do 17. storočia bola astrológia zlúčená s astronómiou, a že súčasťou praxe mnohých astronómov, ktorí prišli s veľkými objavmi napr. v oblasti planetárnych cyklov, bola aj astrológia.
verím že:
Boh je stvoriteľom všetkého a všetkých
že Američania boli na mesiaci a sú dokonca aj na marse a vedia cestovať v časo priestore skrze pomoc a získaných technológii od mimozemšťanov...
a smejte sa mi koľko chcete, čoskoro vám spadňu sánky....
@vsakpredsajaa ibaže američania na tom mesiaci naozaj boli -.- keby neboli, tak by sme o tom vedeli, kedže rusi to celé normálne sledovali a keby tam nepristali, tak by ich asi nenechali sa pred svetom tváriť, že tam boli
@xxar3s neviem ako ty ale ja som bol už velakrát svedkom toho akú moc majú peniaze a ak si pozrieš aký majetok majú najbohatší ľudia sveta tak zistíš že majú takú moc že sú schopný potopiť akúkolvek ekonomiku na svete behom pár dní.
@antifunebracka keď to napíšeš ty, tlstý kokotko čo robí presne to isté čo kritizuje v @11
Keď budeš mať aspoň normálny mobil a dotiahneš sa aspoň na strednú triedu tak sa vyjadruj ok?
@antifunebracka inak stavím sa že ak by som zalistoval v histórii Birdzu tak nájdem tvoju prijebanú hlavu pičovať že ako môže niekto veriť konšpiráciam o tom že CIA odpočúva popredných politikov.
@vsakpredsajaa Nechcem sa do tejto diskusie zapájať ale počuj ty máš argumenty ako prvotriedny buran a krčmový povalač. Keby si argumentoval niekomu poprednému dajme tomu v akademickéj obci tak sa ani baviť nebude s tebou. Sámé urážky, ,,fajn,, výchova. A inak ked adresuješ príspevok viac ľudom tak sa dajú označiť do jednej reakcie a nemusíš to robiť ako robíš. Ale ty raz s takým neúctivím prístupom k luďom a životu zhoríš ako fakla.
@kierkegaard hej jasné, on na mňa napíše To je kokot a ja som ten čo je neúctivý.
Skôr si myslím že si ho zastávaš pretože v minulosti sme sa nezhodli v nejakom fóre a si tak primitívny že je ti úplne jedno o čom sa vlastne diskutuje, zaujíma ťa len to kto sa vyjadruje.
@vsakpredsajaa peniaze skutocne maju moc a mnohe investicne banky kradnu ako straky ojebavaju svojich zakaznikov, ktori im zverili svoje peniaze trh z derivatmi sa odhaduje na 1200 bilionov USD (pisem to v nasich mierach nie americkych - alebo inak 1200 000 000 000 000 USD) ale za tym nie su ziadne tajne spolky, ale ludska hlupost.
Je jednoduchšie a rýchlejšie uveriť tomu čo niekto povedal, napísal ako s tým ďalej pracovať, ísť to ešte overiť nebodaj do knižnice, vzdelávať sa v tom, či rozhodnúť sa vytvoriť si k tomu osobný vzťah (napr. k Bohu), aby som spoznal pravdu...
Vidíš, priamo v tomto fóre máš predstaviteľov neokokotizmu, môžeš ich rovno študovať @tangerina Načo sa s ním bavíš vôbec, chudák ma vietor v hlavičke, však to sú aj s @30 kozmonauti z povolania @vsakpredsajaa Ty si riadny primitív, aspoň si sa tu pred všetkými krásne predviedol.
kazdy ma vytvoreny urcity system myslienok, veci, v co veri. ja si rada vypocujem vsetky nazory, ked aj niekto ,,veri nezmyslom,, rada si to vypocujem. ved vsetko vniname len svojimi zmyslami, nkdy nic nevies na 100 percent. preto ma najviac zaraza, ze by som nejaky nazor na,vala nezmyslom. ci je to viera, teoria, hocico vzdy to respektujem. sama nic neviem a tam by sme mali vsetci zacat. nie sa nadradovat nad ludi kt maju ine nazory ako my. skor to sa mi zda smiesne ako to, ci clovek veri v boha alebo uznava ajurvedu.....
@darksider96 áno, a z tých peňazí američania podplatili aj rusov, aby zamlčali, že na mesiaci neboli, hlavne, keď sa v tých časoch pretekali o vesmírne prvenstvá takže podľa tých tvojich bludov nám aj rusi doteraz klamú
a tie "ďalšie indície" sú čo? ďalšie vymyslené bludy, ktoré ani neexistujú?
@darksider96 "Veď práve Rusi ako prvý začali spochybňovať pristátie na Mesiaci" ale spochybňovať to začali konšpirátori z davu a nie vedci -,-
no hej, ja som videla kopu dôkazov, prečo američania na mesiaci neboli, ibaže tie dôkazy popierajú základy fyziky a to sú bludy, vrátane toho, čo si písal vyššie
@saddath ale na to aby bol nazor relevantny musi prejst occamovou britvou. v skratke: ak mas na vyber viac moznosti pre vysvetlenie nejakej udalosti davas prednost vzdy tomu najednoduchsiemu a najpravdepodobnejsiemu.
@xxar3s ide o to, ze moj nazor nemusi byt relevantny. moj nazor je nieco, co si myslim o danej situacii. preto svoj nazor som skorej mierila na ludi ako ty, kedze si aj zalozil forum. podla mna je zas nezmysel hovorit ludom ze ich nazor je nezmysel. mysliet si to mozes, vyvratit/ dokazat nieco mozes, ale aj tak sme len ludia, orientujeme sa nasimi zmyslami a nic nedokazes na 100 percent. ked bol vcera niekto v kostole 3 hodiny, zda sa mi to smiesne, ale nemyslum si, ze jeho viera je nezmysel, nebudem nikomu nic vyvracat. ja som velky milovnik konspiracnych teorii, ale to neznamena ze im verim ja pripustam vzdy kazdu moznost a tam si myslim, ze by sme mali zacat. uz sa asi ako tak chapeme? to ze moj nazor nezdielas je v poriadku, aj si vypocujem preco, ale to neznamena, ze ho zmenim. pokial mne nejako niekoho nazory neublizuju/ ani ostatnym ludom, tak si myslim ze hocijaky sialeny nazor je v poriadku.
@xxar3s A prečo si nezmazal komentár aj tomu ďalšiemu birzdákovi, čo tu šíri tie "bludy a konšpirácie?" Podľa mňa to asi bude tým, že som mal silné argumenty na obhájenie svojho názoru a vyzeralo to tak že vyhrám túto diskusiu. A to si nezniesol Keď sa tu navzájom tí drbkovia hore urážali, tak to ti nevadilo, ale môj iný názor od toho tvojho, ktorý som si aj logický obhájil, ti už vadí. Ale si sa ukázal. Pekne si dal najavo svoju ignoranciu. Sloboda slova ti nič nehovorí?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
Že svet ovlládajú "tajné" spolky je podla mňa samozrejmosť.
A to že USA neboli na Mesiaci sa podla mňa čoskoro potvrdí rovnako ako to že odpočúvali mobily, to bola tiež konšpirácia pred pár rokmi.
Wilson - systémy viery.
C.G. Jung - Nemusím veriť.
Standa Grof o Carlovi Saganovi... Keď sa veda stane scientizmom ( slepá viera v racionalizmus, skepticizmus, zvrchovanosť ľudského rozumu, atď.) .
Bill Nye sa pokúša debunkovať svedectvo o UFO (podľa mňa toto je skvelý príklad veci, ktorú mnohí stále pokladajú za konšpiráciu/nezmysel, ale NIEČO tie systémy jadrových zbraní deaktivovať muselo... atď.):
Že sú prví, v exkluzívnom klube "prebudených". A keď sa pozrieš na konšpirácie, ale celkovo aj množstvo podvodov na ľuďoch, všetky sú koncipované ako "utajené skutočnosti, o ktorých zatiaľ vie len hŕstka ľudí", všetky operujú s pojmami ako "ovce" (ktorými nechce byť nikto), "systém" (ktorý všetci neznášajú, ale nik nevie, čo to presne je), všetky prinášajú revolučné odhalenia... a toto všetko sú háčiky, na ktoré primitívna väčšina veľmi rada skočí.
Boh je stvoriteľom všetkého a všetkých
že Američania boli na mesiaci a sú dokonca aj na marse a vedia cestovať v časo priestore skrze pomoc a získaných technológii od mimozemšťanov...
a smejte sa mi koľko chcete, čoskoro vám spadňu sánky....
Keď budeš mať aspoň normálny mobil a dotiahneš sa aspoň na strednú triedu tak sa vyjadruj ok?
Skôr si myslím že si ho zastávaš pretože v minulosti sme sa nezhodli v nejakom fóre a si tak primitívny že je ti úplne jedno o čom sa vlastne diskutuje, zaujíma ťa len to kto sa vyjadruje.
Pozri si film » www.ulozto.sk/!Jtkx9HLAq/insi...
@tangerina Načo sa s ním bavíš vôbec, chudák ma vietor v hlavičke, však to sú aj s @30 kozmonauti z povolania
@vsakpredsajaa Ty si riadny primitív, aspoň si sa tu pred všetkými krásne predviedol.
a tie "ďalšie indície" sú čo? ďalšie vymyslené bludy, ktoré ani neexistujú?
no hej, ja som videla kopu dôkazov, prečo američania na mesiaci neboli, ibaže tie dôkazy popierajú základy fyziky a to sú bludy, vrátane toho, čo si písal vyššie