podla mna to je nasa mentalita, nas "zvyk", nasa spolocnost... baba ma dlhe vlasi, a je to pekne, a chalan ma kratke vlasi, a je to pekne. Keby sme vyrastali v svete, kde chalani maju dlhe vlasi, a baby kratke, tak by sme to brali urcite ako normalne. Ako to vzniklo... tak to uz je moc na mna...
ale ved aj chalani maju dlhe vlasy nie? sice moc to nemusim ale tak mozu mat...a je to mozno preto lebo v praveku zeny nemali noznice a vlasy si nestrihali a tak sa to udrzalo dodnes disappointed:kruty vymysel a chlapi ked robili s ohnom mozno si ich spalili a mali ich kratke ja neviem
otazka mozno skor bude: preco maju muzi kratke vlasy?
kedze pre cloveka boli prirodzene dlhe vlasy.. zvierata si tiez svoju srst nestrihaju
a z muzov sa stali bojovnici a z praktickych dovodov si holili hlavy. zeny nebojovali a tak si nechavali prirodzene dlhe vlasy. takto to bolo po starocia, do povedomia sa vrylo "na zenach su pekne dlhe vlasy, na muzoch kratke" a je to tak v podstate dodnes.
mne sa dlhé vlasy strašne páčia.... na babách aj na niektorých chalanoch...
pokial sa o ne dobre stará tak hej aj na chlapoch sú takí ktorým to pristane
a ja si myslím že ženy ako jemnejšie pohlavie majú skôr sklony k tomu aby sa páčili, tak sa skrášlujú všelijako, medzi iným aj vlasmi a muži sú skôr takí prirodzenejší , čo môžeš vidieť napr. aj na holení nôh, trhaní obočia páčilo by sa ti keby si chlapi trhali obočie? alebo ktorý chlap by išiel na plastiku tváre napríklad čisto z kozmetických dôvodov? podľa mna to všetko so všetkým súvisí
Čo ale vyznieva zaujímavo v spojení so "staraním sa o seba", ktoré je tak nejak založené na "priečení sa" prirodzenosti, ale k vlasom a zmene ich dĺžky sa v tomto u žien dostalo len k miernemu skracovaniu ...
No, ale čo tak - ženy majú odjakživa na povrchu tela nejaké ochlpenie, ktoré je ale v súčasnej dobe väčšinou brané ako neestetické, tak je zvykom ho z rôznych miest odstraňovať?
Hmm. Dlhe vlasy nosili ludia od nepamati. Az novodoba etika zmenila tento trend. . A je to podla mna hlupost. Mam radsej dlhe vlasy, ako na babach, tak na chalanoch. Who cares
niektorým chlapom idu aj take dlhsie vlasy, iným zas nie. je to individuálne, ako niektorým ženám ide, ked majú uplne krátke vlasy... a tým prečo to tak je..hm.. všetko je o zvykoch, ako je normálne, že teny cikajú po sediacky a muzi po stojacky tiez by zeny mohli cikat po stojacky, ... ako by mohli mať chlapi dlhé vlasy, ale vacsinou to tak nie je.. ja viem blbé prirovnanie :
Dlhé dievčenské vlasy je ďalšia vec, ktorá neujde môjmu obdivu. Mne osobne sa krátke vlasy moc nepozdávajú. I keď treba dodať, že niektorým babám to sekne. Ja osobne mám tiež dlhé vlasy a poriadne. Len ich nosím stiahnuté....
to je zaujímavá otázka. toto by som dala za fórum mesiaca
no a neviem, to je nejaký dementný prežitok... akože mám vlasy už až moc dlhé a raz sa ich určite zbavím.... oveľa viac sa mi páčia také kratšie. (polodlhé, alebo ako to mám nazvať
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
vsetko je v praveku
Áno, tou zvyklosťou to môže byť zaužívané ako normálne ...
Ale nemusí platiť, že normálne by malo znamenať aj pekné či príťažlivé ...
kedze pre cloveka boli prirodzene dlhe vlasy.. zvierata si tiez svoju srst nestrihaju
a z muzov sa stali bojovnici a z praktickych dovodov si holili hlavy. zeny nebojovali a tak si nechavali prirodzene dlhe vlasy. takto to bolo po starocia, do povedomia sa vrylo "na zenach su pekne dlhe vlasy, na muzoch kratke" a je to tak v podstate dodnes.
to je moj pohlad na vec
ak by mali vsetky zeny odjakziva pod nosom fuzy, tak by nam to na nich pravdepodobne pripadalo pekne..
pokial sa o ne dobre stará tak hej aj na chlapoch sú takí ktorým to pristane
a ja si myslím že ženy ako jemnejšie pohlavie majú skôr sklony k tomu aby sa páčili, tak sa skrášlujú všelijako, medzi iným aj vlasmi a muži sú skôr takí prirodzenejší , čo môžeš vidieť napr. aj na holení nôh, trhaní obočia páčilo by sa ti keby si chlapi trhali obočie? alebo ktorý chlap by išiel na plastiku tváre napríklad čisto z kozmetických dôvodov? podľa mna to všetko so všetkým súvisí
+ do prichodu revolucii(1848) nosili aj muzi bezne dlhe vlasy
Čo ale vyznieva zaujímavo v spojení so "staraním sa o seba", ktoré je tak nejak založené na "priečení sa" prirodzenosti, ale k vlasom a zmene ich dĺžky sa v tomto u žien dostalo len k miernemu skracovaniu ...
@9
No, ale čo tak - ženy majú odjakživa na povrchu tela nejaké ochlpenie, ktoré je ale v súčasnej dobe väčšinou brané ako neestetické, tak je zvykom ho z rôznych miest odstraňovať?
No mne osobne u mňa nevyhovujú už trošku dlhšie vlasy, keďže mi lezú do očí a podobne ...
ale plati to len od +- konca 20.storocia, dovtedy po takom niecom v podstate ani chyru, ani slychu zijeme to v zvlastnom obdobi
Prečo má @M %40trixX dlhé vlasy?
je to tusim zakorenene este z dob ked sme behali v jaskyniach.
no a neviem, to je nejaký dementný prežitok... akože mám vlasy už až moc dlhé a raz sa ich určite zbavím.... oveľa viac sa mi páčia také kratšie. (polodlhé, alebo ako to mám nazvať