V poslednej dobe som zaznamenala, že čoraz menej ľudí používa azda najslávnejšiu sociálnu sieť. Ak patrí niekto z vás medzi tieto osoby, tak čo bolo dôvodom zrušenia vášho účtu ?
1. Neproduktivita z dovodu prilisneho pozerania sa na statusy a novinky
2. Obcasne problemy so zmyslom jednotlivych viet pri internetovej komunikacii, co viedlo k hadkam...
3. Spehovanie, sukromie....
To su 3, co hned z hlavy mi napadli, urcite niekto prida nieco, na co som zabudol
Ja som si raz zrusila na jeden rok fb, ked som bola na strednej. Hnevalo ma, ze mi vela ludi pisalo len ked nieco potrebovali do skoly a neviem, potom mi to prislo ako aj zasah do sukromia a nakoniec som si povedala ze mi fb netreba, lebo vtedy sa este pouzivalo aj ICQ a Skype tiez frcal, takze som nemala nudzu o kontakty pre mna dolezitych ludi a to mi stacilo. Teraz sa to neda, lebo velmi vela veci ohladom VŠ riesime v triednej skupine a skype ani ICQ uz nevyuzivam ale po VŠ si ho mozno znova zrusim.
Účet mám, ale používam ho minimálne. Strata času proste, čosi čo mi fakt niečo dá sa tam objaví iba raz za čas. Navyše ma to tam ťahá čítať kadejaké diskusie a to je úplne že mor, proste za deň ma tam išlo aj päťkrát jebnúť z vecí čo tam niektorí ľudia vypisovali.
v skratke: je kvantum lepších možností komunikácie cez internet než používať túto primitívnu americkú špionážnu sieť pre retardovaných, poskytovať im právo na narábanie s vlastnými informáciami a duševným obsahom a zarábať im popri tom ešte aj peniaze... okrem toho každý debil je tam regnutý a hlúposť je predsa nákazlivá!
nerusim ucet ale proste tam nechodim nemam na to dovod zajdem tam len raz za cas ked chcem napisat niekomu nieco alebo skor sa ho nieco opytat a to je tak raz za tyzden mozno
Ja používam iba messenger na písanie si s mne blízkymi ľuďmi. Ale niekedy je fakt dosť otravné, keď mi píšu ľudia, čo len niečo potrebujú. Nad zrušením účtu som neuvažovala. Máme tam triednu skupinu a všetko.
ja by som ho velmi chcel nepouzivat, ale nejde to. za prve, je to moj hlavny zdroj vseobecneho prehladu. nech to znie cudne ako chce mam polajkovanych xy veci publikujucich kadejake zaujimave clanky (veda, technika, programovanie, proste vsetko o com chcem/musim mat prehlad), posty od inych ludi som nejako poskryval, a tak je moj feed vlastne encyklopedia. dalsia vec, kazdy je na fb. pripada mi to ako najefektivnejsi sposob neformalnej dialkovej komunikacie.
a preco by som ho chcel zrusit? no hlavne kvoli sukromiu. ja sice niesom fanusik konspiracii, ale faktom je, ze fb neskutocne sleduje aktivitu usera. ze prisposobuje content podla nedavnych vyhladavani nieje nic nove, no vsimol som si, ze prisposobuje content aj podla obsahu sprav, co je podla mna o nieco vaznejsie. a toto, hoci si tym niesom uplne isty, je uplne najvacsia pecka. po tom, co som v bare speakoval s jednym erazmakom, mi fb zacal hadzat content zalozeny na nasej debate. povazoval som to za nahodu + pri rozpravani v slovencine som si nikdy nic take nevsimol, a tak som sa tym dalej nezaoberal. az neskor som narazil na clanok od nejakeho it typka zaoberajuceho sa bezpecnostou, ktory si to vsimol tiez, experimentalne si to overoval a vyzeralo to, ze to tak vazne funguje. facebook to, samozrejme, poprel. ako vravim, niesom si tym uplne isty, ale nieco na tom asi bude.
Stačí tam mat ľudí ktorí sú aj reálne tvoji kamaráti, lajkovat veci co ta zaujímajú len a všetko je v poriadku....samozrejme keď sa nahanate kto má viac priateľov a potom 90% ani reálne nepoznáte alebo komunikujete raz za rok tak máte depky že vám píšu len ľudia keď niečo chcú a podobne....ja keď s niekým nekomunikujem už dlho a napísal som mu veľakrát a on nikdy tak ho proste zmazem a vybavená vec...nehnevam sa na toho človeka a keď ho stretnem pohode pokecam ale práve tomu sa chcem vyhnúť aby mi písali ľudia len keď niečo chcú
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
2. Obcasne problemy so zmyslom jednotlivych viet pri internetovej komunikacii, co viedlo k hadkam...
3. Spehovanie, sukromie....
To su 3, co hned z hlavy mi napadli, urcite niekto prida nieco, na co som zabudol
a preco by som ho chcel zrusit? no hlavne kvoli sukromiu. ja sice niesom fanusik konspiracii, ale faktom je, ze fb neskutocne sleduje aktivitu usera. ze prisposobuje content podla nedavnych vyhladavani nieje nic nove, no vsimol som si, ze prisposobuje content aj podla obsahu sprav, co je podla mna o nieco vaznejsie. a toto, hoci si tym niesom uplne isty, je uplne najvacsia pecka. po tom, co som v bare speakoval s jednym erazmakom, mi fb zacal hadzat content zalozeny na nasej debate. povazoval som to za nahodu + pri rozpravani v slovencine som si nikdy nic take nevsimol, a tak som sa tym dalej nezaoberal. az neskor som narazil na clanok od nejakeho it typka zaoberajuceho sa bezpecnostou, ktory si to vsimol tiez, experimentalne si to overoval a vyzeralo to, ze to tak vazne funguje. facebook to, samozrejme, poprel. ako vravim, niesom si tym uplne isty, ale nieco na tom asi bude.