Ale je to zmes plynov a je tam taktiez sira, ved skus sa naprat cibule ktora obsahuje vela siry, dokonca kyselinu sirovu, a v miestnosti nevydrzis sam zo sebou.. ale hej mas pravdu iba sira to nie je..
Laciskoo - mas z mensiel casti pravdu. Ked zozeres vela vajec tak ti budu smrdet koli sire ktoru obsahuju, ale u inych potravinach zalezi zas na niecom inom.
samotny metan nema ziadny zapach...ale ked sa zluci napriklad s nejakou zluceninou siry smrdi...kazdy prd obsahuje metan, oxid uhlicity a dalsie zluceniny podla toho co jeme
Holyknight - ako sa moze metan zlucit s "nejakou" zluceninou siry? Zaujimam sa o chemiu tak sa rad poucim (ale zda sa mi to ako blbost).
Inac tu to mate aj na wiki:
The gas released during a flatus event frequently has a foul odor which mainly results from low molecular weight fatty acids such as butyric acid (rancid butter smell) and reduced sulfur compounds.
podla toho co som ja pocula je to preto lebo do hrubeho creva sa ti dostavaju cisto odpadove latky z traviacej sustavy...a plus pri rozkladoch sa vytvaraju plyny ktore musia prejst aj cez hrube crevo kde je vsetok ten ´bordel´ tak asi pret
Holyknight - ale metantiol sa ziskava priamo z potravy, on nevyraba v crevach zmiesanim metanu a zlucenini siry. Ani v labaku priamo z metanu metantiol asi tiez nevyrobis, tam budu potrebne nejake ciastkove reakcie.
1: The odor of farts comes from small amounts of hydrogen sulfide gas and mercaptans in the mixture. These compounds contain sulfur. Nitrogen-rich compounds such as skatole and indole also add to the stench of farts. The more sulfur-rich your diet, the more sulfides and mercaptans will be produced by the bacteria in your guts, and the more your farts will stink. Foods such as cauliflower, eggs and meat are notorious for producing smelly farts, whereas beans produce large amounts of not particularly stinky farts.
odpoveď je jednoduchá: pri úpravach stolice, ktoré sa vykonávajú v hrubom čreve dochádza k smradľavému rozkladu bielkovín baktériami...a vznikajú spomínané plynné látky...pri strese plyny vznikajú najmä v žalúdku, a vtedy sú prdy aj bolestivé, črevá sa skrúcajú, celé GIT pracuje na maximum.
jééžiš to je téma takže, zmes vyprážaného kurčaťa, (možno zeleniny , kofoly alebo nejakého toho nápoja, + telesné kyseliny,...to všetko nemôže spolu voňať!
pretože je zložený hlavne z metánu, a podobne, no dobre, budem menej vedecký:
skrátka ak máte záhradu a máte špeciálnu kopu na vyhadzovanie biologického odpadu - zvyškov zeleniny, ovocia, a tak, a kompostujete to, tak to vlastne hnije, a dosť smrdí.
tož obsah tvojho čreva je presne to isté - zhnitý biologický odpad. ešte si k tomu pridaj že tam sem-tam máš aj nejaké hnijúce mäso, a odpoveď máš takmer jasnú.
a ešte k tomu, ako som povedal už na začiatku, je zložený predovšetkým z metánu, ktorý sám o sebe proste páchne, ďalej sú tam nejaké siričitany (z reakcií kyseliny sírovej v žalúdku s tými vecami čo si zjedla... sakra, alebo to máme v žalúdku len HCl? no, už si nie som istý), a hromady ďalších odpadov.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
Inac tu to mate aj na wiki:
The gas released during a flatus event frequently has a foul odor which mainly results from low molecular weight fatty acids such as butyric acid (rancid butter smell) and reduced sulfur compounds.
» en.wikipedia.org/wiki/Flatulence...
Tak ked sa ti to pekne rozlozi a zmiesa so vsetkymi tymi humusmi v tele, tiez to pekne smrdi. A prdom ten smrad vypustas, tak preto smrdi. Nie?
No ale my zapáchame vo vnútri aj bez tých plynov.
skrátka ak máte záhradu a máte špeciálnu kopu na vyhadzovanie biologického odpadu - zvyškov zeleniny, ovocia, a tak, a kompostujete to, tak to vlastne hnije, a dosť smrdí.
tož obsah tvojho čreva je presne to isté - zhnitý biologický odpad. ešte si k tomu pridaj že tam sem-tam máš aj nejaké hnijúce mäso, a odpoveď máš takmer jasnú.
a ešte k tomu, ako som povedal už na začiatku, je zložený predovšetkým z metánu, ktorý sám o sebe proste páchne, ďalej sú tam nejaké siričitany (z reakcií kyseliny sírovej v žalúdku s tými vecami čo si zjedla... sakra, alebo to máme v žalúdku len HCl? no, už si nie som istý), a hromady ďalších odpadov.
->Čo je prd? Zúfalý pokus naučiť riť spievať..
->Akého pôvodu je prd? Tyrolského..
->A prečo vlastne? Lebo keď ho dáš do vody, tak jódluje..