aby ludia, co si o sebe vela myslia mohli rychlejsie a ucinnejsie zabit ked havaruju v 180 na dialnici...len skoda ze vtedy so sebou zoberu casto aj nevinnych
nad tým som sa aj ja zamýšľal.. .ale asi som došiel k záveru, že nie všetky autá sa používaju na cestnú dopravu... alebo je tá rýchlosť v zálohe, aby si mohol zdrhať keď ti ide o život
Skor je otazka, preco sa u nas predavaju auta s rychlostou, ktoru ked vypalis na nasich cestach, tak Ti odide polovica tych drahych suciastok v dosledku havarijneho stavu nasich pozemnych komunikacii. Ale ak jazdis i po uz spomenutom Nemecka, tak budiz...
@profesor nie niesu ale aky to ma zmysel mat doma fajku alebo bongo ked marohuanu nemôžeš mať tak isto to nebudeš mať na okrasu a semiačka kúúpiš normálne cez net ale su fest drahe a dokonca aj zo slovenskej stránky
@johnysheek to neni to tiste .. lebo na zbran mozes mat povolenie a napriklad polovat s nou mozes ist ak splnas co treba alkohol tiez nic sposobit nemusi ... a zakazany neni ..
po druhé - pokiaľ viem, väčšina silnejších áut obmedzenú rýchlosť má - ale na 250 km/h
po tretie - čo by sa dialo, keď sa na slovensku objavia (a že sa objavia) diaľnice s max. povolenou rýchlosťou 160 km/h ? bežali by všetci flashovat firmware do servisov ?
po štvrté - čo ak by si sa vybral na takú Nemeckú diaľnicu ? pôjdeš celý čas 130 km/h ako trtko, nech všetci vedia, že si zo Slovenska ?
po piate - držať sa takto kŕčovito zákonov a pomaly tu opäť máme totalitu...
zhrnuté a podčiarknuté - blbá otázka, veľmi blbá otázka, sorry...
// ešte mi napadlo - keby chceš silou mocou obmedzovať, tak možno nejakým GPS chipom, ktorý by elektronicky limitoval rýchlosť podľa toho, kde práve ideš (obec, okreska, diaľnica) - to už by malo trošku použiteľnejší efekt... ale to už by bola čistá totalita a obmedzovanie slobody
a keď sa nad tým zamyslím hlbšie, v istých situáciach a za istých okolností by to paradoxne dokonca ohrozilo bezpečnosť premávky... takže nie, nie a ešte raz nie faktor, na ktorý treba apelovať stále človek...
@eraser to je len tvoja logika ved nemecky nemas zakazane hovorit u nas , jedine co sa tyka jazykoveho zakona na uradoch .. ale ist viac nez 130 ano ..
@semhamforas zamysliet sa nad tym moze kto chce, aj ty , je jedno ci cestujem ja alebo niekto iny, aj ked neverim zeby prave do nemecka cestovala vacsina slovenska
A preco nie.. mozes ist na vylet do nemecka a tam uz 130 ist nemusis.. mozes ist s autom zajazdit na okruh.. je mnoho moznosti a alternativ.. navyse mi pride tato otazka fakt blba...
a btw. obmedzovac rychlosti zrusi za mensi priplatok sam vyrobca.
A po pravde keby som jazdil vzdy max 130 tak sa za normalny cas nikam nedostanem.. ale to uz je debata o inom.
V CR toleruje policia rychlost do 160 kmh pretoze to povazuju za beznu cestovnu rychlost na dialnici. Ide im o plynulost a bezpecnost cestnej premavky nie o buzeraciu polovice vodicov.
Presne tak, podľa mňa by sme to mali zakázať. A hlavne tie silné bavoráky, na ktorých sa vyvážajú samí kokoti, načo im to je? By mali zakázať všetky autá silnejšie ako 100 koní, šak načo to je?
V japonsku táto totalita už začína - nový nissan GTR má GPS lokátor, ktorý auto na verejnej ceste nepustí viac ako 160, iba na okruhu.
@johnysheek lebo v nutnej obrane zbraň podla zákona použiť môžeš.
@husky zas nebuďme belzebubovia... Na dialnici sa stane havária pár krát za rok, a aj to len kvôli mikrospánku alebo kvôli tomu, že niekto stojí v pravom pruhu medzi BA a TT, určite nie kôli 180tke...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
preco sa predava alkohol, ked z neho i tak nic dobre nikdy nevzislo
a t d..
prečo sú hlúpe otázky.. veľmi hlúpe
@dee tam si mozes dat aj normalny tabak..
po druhé - pokiaľ viem, väčšina silnejších áut obmedzenú rýchlosť má - ale na 250 km/h
po tretie - čo by sa dialo, keď sa na slovensku objavia (a že sa objavia) diaľnice s max. povolenou rýchlosťou 160 km/h ? bežali by všetci flashovat firmware do servisov ?
po štvrté - čo ak by si sa vybral na takú Nemeckú diaľnicu ? pôjdeš celý čas 130 km/h ako trtko, nech všetci vedia, že si zo Slovenska ?
po piate - držať sa takto kŕčovito zákonov a pomaly tu opäť máme totalitu...
zhrnuté a podčiarknuté - blbá otázka, veľmi blbá otázka, sorry...
a keď sa nad tým zamyslím hlbšie, v istých situáciach a za istých okolností by to paradoxne dokonca ohrozilo bezpečnosť premávky... takže nie, nie a ešte raz nie faktor, na ktorý treba apelovať stále človek...
@semhamforas zamysliet sa nad tym moze kto chce, aj ty , je jedno ci cestujem ja alebo niekto iny, aj ked neverim zeby prave do nemecka cestovala vacsina slovenska
a btw. obmedzovac rychlosti zrusi za mensi priplatok sam vyrobca.
A po pravde keby som jazdil vzdy max 130 tak sa za normalny cas nikam nedostanem.. ale to uz je debata o inom.
V CR toleruje policia rychlost do 160 kmh pretoze to povazuju za beznu cestovnu rychlost na dialnici. Ide im o plynulost a bezpecnost cestnej premavky nie o buzeraciu polovice vodicov.
V japonsku táto totalita už začína - nový nissan GTR má GPS lokátor, ktorý auto na verejnej ceste nepustí viac ako 160, iba na okruhu.
@johnysheek lebo v nutnej obrane zbraň podla zákona použiť môžeš.
@husky zas nebuďme belzebubovia... Na dialnici sa stane havária pár krát za rok, a aj to len kvôli mikrospánku alebo kvôli tomu, že niekto stojí v pravom pruhu medzi BA a TT, určite nie kôli 180tke...
no sice tie su zakazane ale vraj sa predava aj tabak co ma take prichute ovocne napr marhulovy no ja to nepoznam
@profesor a na preteky ist autom nemozes alebo na drahu?