Prečo sa snažia ludia starať do veci o ktorych vedia houby?
Prečo sa niekto stara napriklad do vzniku vesmiru ked si mysli ze to bola supernova? Preco sa niekto stara do vieri aj ked je neveriaci (cize netusi o co sa v nej jedna)? Preco sa ludia tvaria neskutocne mudri(mnohy si to teraz myslite isto omne) ke
pretoze clovek velakrat nepotrebuje samotnu vedomost, ale nejaky dovod..napriklad dovod preco chcem vediet ako vznikol svet je taky, ze som zvedavy. Clovek potrebuje vsetko rozobrat, aby videl ako to funguje, aj za cenu toho, ze uz to nevie dat naspat do povodneho stavu
@danieldany zaprvé, vieru by som sem neťahal, pretože odpoveď by bola "lebo viera sa stará do mňa aj keď o mne nič nevie", prípadne "kto hovorí že neveriaci o viere nič nevie?"
ale keď si odmyslím tie zle vybraté príklady čo si uviedol, tak 1. zvedavosť, 2. neschopnosť zmieriť sa s tým že je niekto schopný veriť naprostej hovadine (vo všeobecnosti, zmier sa s tým že v mnohých prípadoch keď si myslel že sa do teba stará blbec si bol možno tým blbcom ty a nepochopil si že má pravdu)
okrem toho mi práve došlo že nechápem čo myslíš tým "sa stará do toho". myslíš "zaujíma o to", alebo "snaží sa o tom presvedčiť iných", alebo... čo? skrátka zle postavená otázka
zboznujem, ked ludia nevymedzuju pojem cirkev a hlavne krestanska, ktora pokrokove myslienky a vyskumy skutocne svojho casu brzdila a branila im, a nabozenstvo ako take..zober si taky panteizmus, co je polopatisticky povedane, stotoznenie boha s prirodou..tu sa kludne a casto sa aj uplatnuje, prave urcita forma racionalneho vysvetlenia boha a teda nema ziaden "brzdiaci mechanizmus" na vedu ako taku, atd
práve si mi pripomenul moju kamarátku ktorá sa v poslednej dobe dosť zmenila a už mi s tými jej múdrosťami lezie na nervy. Tvári že je najmúdrejšia na svete, snaží sa ma poučovať ako keby mala 40-50 a pritom má 14 rokov ja neviem asi si takýto ludia chcú niečo dokázať alebo čo
alebo su zvedavni, teda sa chcu nieco dozvediet. To je ten lepsi pripad. Alebo su hlupi. Myslim, ze mudrost spociva v uvedomeni si, ako malo toho clovek vie,
@flemi nemám dôvod žiť podla nejakej ideologie. Svoj život zvládam, a tak nie som donútený uchylovať sa k ilúziam , ktoré by ma aj tak nezmenili , len by zo mna urobili pokrytca.
Ja položim jednoduchu otazku a vy stoho urobite Román. A ja som netvrdil ze som pan najmudrejsi a ani som sa nesnazil byt mudri proste som sa pital.Takzedo mojej gramatiky sa nestarte. Ta mi nikdy nešla. A čo sa tyka otazky vieri tak ateista nikdy poriadne nepochopy zmysel niektorej z vier. Nič ine som nepovedal. Takpreco riesite ci sa stara do niekoho. Na to vytvorim dalsiu diskusiu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
pripadne tak ako riekol funebrak
a mam taky pocit, ze je pravdepodobnejsie ze zastanca vedy ako takej si skor precita a porozumie biblii ako ked nejaky veriaci chyti do ruky knizku...
je tam privela takych istych faktoov, nech si kto chce veri v co chce ale nech to netrepe do hlavy inym
ale keď si odmyslím tie zle vybraté príklady čo si uviedol, tak 1. zvedavosť, 2. neschopnosť zmieriť sa s tým že je niekto schopný veriť naprostej hovadine (vo všeobecnosti, zmier sa s tým že v mnohých prípadoch keď si myslel že sa do teba stará blbec si bol možno tým blbcom ty a nepochopil si že má pravdu)
okrem toho mi práve došlo že nechápem čo myslíš tým "sa stará do toho". myslíš "zaujíma o to", alebo "snaží sa o tom presvedčiť iných", alebo... čo? skrátka zle postavená otázka
Keby to bolo len o tom nech si verí kto chce v čo chce , vôbec sa nestarám.....
Ale náboženstvo nikdy nedalo svetu mier , nikdy nám nedalo pokoj v duši , nikdy neyabránilo ludom páchať zlo.
Jediné , čo defakto dokázalo je brzdiť poznanie a vývoj... kde už sme mohli byť.
Preto som proti náboženstvám.
Nie je to vedomosť , je to proste zdravý rozum , a každý používatel mozgu so mnou musí súhlasiť.
zboznujem, ked ludia nevymedzuju pojem cirkev a hlavne krestanska, ktora pokrokove myslienky a vyskumy skutocne svojho casu brzdila a branila im, a nabozenstvo ako take..zober si taky panteizmus, co je polopatisticky povedane, stotoznenie boha s prirodou..tu sa kludne a casto sa aj uplatnuje, prave urcita forma racionalneho vysvetlenia boha a teda nema ziaden "brzdiaci mechanizmus" na vedu ako taku, atd
a nepresvedčíš a nepresvedčíš............
taký judaizmus je veľmi racionálny a dobre uplatniteľný v živote
aj evanjelické hnutie je dosť racionálne a DÁ podľa toho žiť
A žiadny bôžik to za teba nespraví.