Už dlhšiu dobu rozmýšľam nad tým prečo sa ženy maľujú. Keby sa Anči spýtam, prečo sa maľuje, je jasné, že by zrejme odpovedala, že sa maľuje preto, lebo aj Zuza sa maľuje a ona nebude horšia ako ona... Ale mňa by skôr zaujímal skutočný dôvod, prečo to rob
@jane5 čiže potom majú podobný dôvod ako indiáni. tým to tiež zvýšilo sebavedomie v boji a v love... ženám zas v bežnom živote... čo potom zvyšuje sebavedomie dnešným mužom?
Ja osobne si tým naťahujem čas príprav na odchod z domu, v dôsledku čoho vstávam o 15 min skôr, ako keby som sa nemaľovala, a som nepostrehnuteľne schopnejšia registrovať nerozvážne pokusy hovoriť na mňa skôr ako štyri hodiny po prebudení.
Ja osobne sa malujem z jednoduchého dôvodu - aby som bola krajšia.
Áno dvíha mi to sebavedomie, to je jasné.
Nechápem, prečo by som si nedala ten mejkap a nenamaľovala tie oči, keď mi ich to proste zvýrazní a celkovo vyzerám úplne inak, lepšie..
Choďte viete kam s tou prirodzenosťou, byť maximálne prirodzená si môže dovoliť byť možno tak jedna dvadsatina dievčat. Ostatné nech sa tvária ako chcú, vždy budú namaľované oveľa krajšie.
ja si pod maľovaním predstavím vždy nechutne namaľované celé viečko všetkými farbami a mihalnice obrovské až po obočie :/
Osobne si dávam iba korektor (mám zmiešanú pleť :/ ) a púder + hnedú ceruzku na oči,lebo ich mám rada jemne zvýraznené no a raz si prejdem maskarou.
A ženy sa maľujú podľa mňa preto,lebo im to dvíha sebavedomie ako už bolo spomenuté. Ale nevidím zlý dôvod,keď si dakú ženy make-up,lebo zakryjú nedokonalosti a cíti sa hneď lepšie akoby mala chodiť úplne rapavá celá...
ono je problém že väčšina chlapov registruje len veľkú vrstvu make upu, červené pery alebo napríklad ten zlý odtieň. dievča, čo sa vie nalíčiť jemne, zakryť nejaké tie nedostatky na tvári budeš považovať za nenamaľované.
chodiť po svete s veľkou vyrážkou na čele aj keď si ju môžem nenápadne zakryť mi nepríde nejak sexy
@h8u no ale ved mas (vraj) 17, ved si este dieta... ved makeupom stare rachetle zakryvaju vrasky nie? ved mlade dievca je samo o sebe pekne.. tak s tou krasou.. neviem neviem ci to obstoji ako argument.. to ze sa mozes citit inak, ako ked nie si namalovana, tak to berem
minule som sa takto nenalíčila na telesnú - lebo som si povedala, že aj tak sa spotím
ono by to ani nevadilo, ale potom si uvedomila, keď som šla do mesta, že som mala celú tvár fľakatú a zapálenú, akonáhle som si dala na to make-up hneď som sa lepšie cítila a aj tá tvár krajšie vyzerala
Pretože tu zas veľká časť nerozozná namaľovanie od zmaľovania
Pretože keď viem, že sa prirodzene lesknem tak, že na slnku môžem oslepovať okoloidúcich, tak si na to dám púder. Keď som na dôvažok k tomu zas strašne ružová v tvári, lebo mám jednoducho tak priesvitnú pokožku, tak na to dám jemnú vrstvu omietky v prirodzenom odtieni. Keď mám nevýrazné oči, tak si ich zvýrazním, a?
A prečo sa maľujú ženy a nie muži? Lebo je to dané spoloženskými konvenciami našej kultúry, v nejakých iných to zas môže byť naopak
(A... nerobí mi problém vybehnúť von aj nenamaľovaná, ale keď viem, že hentak vyzerám lepšie, tak prečo by som to robila, keď zrovna nemám záchvat lenivosti?)
mne maľovanie príde ako strata času a peňazí a moja pleť to neznáša dobre.
niektoré preto aby zvýraznili svoju krásu (čo sa darí máloktorým a keď áno, klobúk dole), iné preto aby sa cítili chránené (zažila som prípad kedy mi dievča vyslovene udalo dôvod "ochranná maska pred svetom".) a niektoré aj preto aby sa vyhrali s vlastnými črtami a pokúsili sa ich nejak dotvoriť.
pokial to vies, tak sa pacis aj chalanom aj sama sebe.
tie co si robia z tvare pomaranc a kydnu si modre tiene az na celo...to je druha kapitola. (martinka z turca
ja sa malujem preto lebo..sa tak citim lepsie a sama sebe sa tak viac pacim. a ked sa pacim sama sebe, je vacsia pravdepodobnost ze sa budem aj ostatnym bodka
určite im to pridá na sebavedomí, chcú zakryť nejaké nedokonalosti a napríklad cez zimu ochráni make-up trochu aj pred zimou a mohla by som pokračovať, tých dôvodov je veľa...
ja by som sa možno aj trošku namaľovala keby sa mi to chcelo dávať zas večer dole. ja tvrdím prečo nie ak baba vie ako na to - ale ja osobne.. no nič.. viem že by to aj tak nepomohlo.. a hlavne keby som sa zrazu ukázala medzi ľuďmi po 20tich rokoch "naprirodzeno" namaľovaná.. asi by si myslela že ma chytila kríza stredného veku...
na to je jednoduchy dovod ... rovnaky, ako preco chcu byt vsetky dievcata chude, priam vychrtle, aj ked sa muzom pacia viac zeny, ktore maju za co chytit .... totiz dopad televizie, casopisov a internetu je neuveritelny ...
lebo máme jebáky, lebo máme nedokonalú pleť, lebo máme kruhy pod očami lebo máme tisíc iných nedostatkov, ktoré keď môžeme skyť aj skryjeme... a to krajšie máme možnosť zvýrazniť, tak zvýrazníme (pokiaľ to niekto nepreženie ale v štatistikách sa extrémy ignorujú xD)
... chceš prirodzenú babu? tak si nájdi nejakú lesnú vílu, ktorá si v tom lepšom prípade aspoň holí nohy...
No ja sa nemalujem ani pre svoje sebavedomie, ani pre krasu... Viem, ze tak ci tak som otrasna Ale tak hrubu vrstvu bieleho make- upu si dávam uz len z dovodu, ze potom sa citim viac ako upir- a uprimne, je mi jedno co si o tom ludia myslia Viem ze vyzeram odpudzujuco (skor ako chodiaca pantomima) hm a tymi cervenymi sosovkami to tiez nie je preto aby som sa citila prirodzene Takze moje patologicke pohnutky vobec nepokladajte za doveryhodny dovod preco sa zeny maluju
a prečo sa muži nemaľujú? .. no úprimne nechceli by ste aby sa každá otáčala za vašimi výraznými očami, perfektnou pleťou a zvodnými perami? (s tým vypuklým bruchom mejkap veľa nespraví..) keby vám spoločnosť nekázala že chlapi čo sa maľujú sú .. mimo .. a nemyslím zelene tiene a fialový rúž, len tak mierne doprirodzena
malujeme sa pre krásu, pre seba a pre okolie lebo pre niektorých je dôležité ako ich ostatný vidia. je to aj forma sebavyjadrovania, dam si kriklavooranzove tiene lebo dnes je krasny den .. inokedy nevyrazne lebo nič extra nečakam .. dnes som to s čiernou prehnala, no mam depku tak nech odpudzujem, este aby niekoho napadlo osloviť ma
Nerobí mi problém chodiť aj nenamaľovaná, ale cítim sa lepšie, keď som.
Kedysi som sa maľovala len keď som išla s kamarátmi von, ale zistila som, že sa sama sebe viac páčim namaľovaná. A niekedy to vnímam ako doplnok môjho štýlu.
Nebudem chodiť s fľakatým ksichtom keď nemusím
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
Ja osobne sa malujem z jednoduchého dôvodu - aby som bola krajšia.
Áno dvíha mi to sebavedomie, to je jasné.
Nechápem, prečo by som si nedala ten mejkap a nenamaľovala tie oči, keď mi ich to proste zvýrazní a celkovo vyzerám úplne inak, lepšie..
Choďte viete kam s tou prirodzenosťou, byť maximálne prirodzená si môže dovoliť byť možno tak jedna dvadsatina dievčat. Ostatné nech sa tvária ako chcú, vždy budú namaľované oveľa krajšie.
Osobne si dávam iba korektor (mám zmiešanú pleť :/ ) a púder + hnedú ceruzku na oči,lebo ich mám rada jemne zvýraznené no a raz si prejdem maskarou.
A ženy sa maľujú podľa mňa preto,lebo im to dvíha sebavedomie ako už bolo spomenuté. Ale nevidím zlý dôvod,keď si dakú ženy make-up,lebo zakryjú nedokonalosti a cíti sa hneď lepšie akoby mala chodiť úplne rapavá celá...
chodiť po svete s veľkou vyrážkou na čele aj keď si ju môžem nenápadne zakryť mi nepríde nejak sexy
ono by to ani nevadilo, ale potom si uvedomila, keď som šla do mesta, že som mala celú tvár fľakatú a zapálenú, akonáhle som si dala na to make-up hneď som sa lepšie cítila a aj tá tvár krajšie vyzerala
čo vobec nevylucuje to, ze nie su namalovane. je pravda to, co napisala @matii. plne s nou suhlasim
Pretože keď viem, že sa prirodzene lesknem tak, že na slnku môžem oslepovať okoloidúcich, tak si na to dám púder. Keď som na dôvažok k tomu zas strašne ružová v tvári, lebo mám jednoducho tak priesvitnú pokožku, tak na to dám jemnú vrstvu omietky v prirodzenom odtieni. Keď mám nevýrazné oči, tak si ich zvýrazním, a?
A prečo sa maľujú ženy a nie muži? Lebo je to dané spoloženskými konvenciami našej kultúry, v nejakých iných to zas môže byť naopak
(A... nerobí mi problém vybehnúť von aj nenamaľovaná, ale keď viem, že hentak vyzerám lepšie, tak prečo by som to robila, keď zrovna nemám záchvat lenivosti?)
mne maľovanie príde ako strata času a peňazí a moja pleť to neznáša dobre.
niektoré preto aby zvýraznili svoju krásu (čo sa darí máloktorým a keď áno, klobúk dole), iné preto aby sa cítili chránené (zažila som prípad kedy mi dievča vyslovene udalo dôvod "ochranná maska pred svetom".) a niektoré aj preto aby sa vyhrali s vlastnými črtami a pokúsili sa ich nejak dotvoriť.
tie co si robia z tvare pomaranc a kydnu si modre tiene az na celo...to je druha kapitola. (martinka z turca
ja sa malujem preto lebo..sa tak citim lepsie a sama sebe sa tak viac pacim. a ked sa pacim sama sebe, je vacsia pravdepodobnost ze sa budem aj ostatnym bodka
... chceš prirodzenú babu? tak si nájdi nejakú lesnú vílu, ktorá si v tom lepšom prípade aspoň holí nohy...
btw česť prirodzenej krase, ale je jej málo
Kedysi som sa maľovala len keď som išla s kamarátmi von, ale zistila som, že sa sama sebe viac páčim namaľovaná. A niekedy to vnímam ako doplnok môjho štýlu.
Nebudem chodiť s fľakatým ksichtom keď nemusím