Ono totiž dosť bol chaos pri príjmaní eura ako sa má správne vyslovovať a sklonovať a niekde niekto povedal že sa slovo euro nemá skloňovať a asi sa to až moc rozšírilo...
@natus39 Táto mena má veľkú budúcnosť? Kde žiješ? Pozri sa, čo sa deje v štátoch eurozóny...
Tu na Birdzi ho minimálne polovička ľudí nepoužíva, a neviem, ako to vieš zistiť, keď s niekým komunikuješ ústne . P.S.: To isté môžem povedať aj ja o skloňovaní eura , že ho všetci, ktorých poznám, používajú - možno to je len v Bratislave!
ja to neskloňujem väčšinu času, lebo to je maximálne dementné slovo a tak ho nechávam dementne vyznieť. nie je to preto, že neviem skloňovať, ale preto, lebo to robím schválne a baví ma to.
množné číslo "eurá" používam, ale 5€ budem furt hovoriť "5 euro", lebo tvar "eur" sa na chuja vyslovuje. a ako sorry, gramatiku ovládam, ale toto proste znie zle, a neviem prečo by to malo byť nasilu poslovenčené a vyskloňované.
Na Slovensku je to tak, že keď si niekto pozrie tie "úžasné" správy na Markíze a Jojke, kde sa akože venujú kríze, už si myslí, že je ekonóm, ktorý sa vyzná vo všetkých problémoch eura . Človek ale nemusí byť ani žiadny expert, aby pochopil, že takýmto štýlom to ďalej jednoducho nepôjde
Ale to už aj nejakú dobu hovoria že USA sa rozpadnú, nejakú dobu tvrdia že sa prestane používať papier kôli počítačom, nejaký čas tvrdia že všetkú prácu budú robiť stroje, a asi 6000 rokov tvrdia že táto spolčnosť smeruje do záhuby a ešte sa nič nestalo takže nevidím dôvod prečo by malo euro skončiť len kôli menšej kríze. Nemci začnú zase robiť za nás za všetkých a bude pohoda
@natus39 Poslednou vetou si dokázal, aký si "odborník"! Myslím, že akákoľvek debata s tebou na túto tému je absolútne zbytočná, keďže ponúkaš teórie, ktoré čerpajú z absolútne nepodložených faktov . Boli tu aj iné medzníky v histórii , napr. začiatok krízy, priemyselná revolúcia a pod.
Ale stále mám viac a viac pocit, že si jeden z tých expertov, ktorí si otvoria Nový čas a veria všetkým tým bludom, ktoré sú tam popísané...
@marek2031 práve za tou poslednou vetou si najviac stojím, a možno že keby si sa na to lepšie pozrel, tak by si pochopil, že to tak vlastne aj je veď Nemci ťahajú celú ekonomiku EÚ...
@natus39 To je pravda, v tom som ti ani neprotirečil, momentálna situácia je taká, akurát, že už im to začína vadiť, a ver tomu, že nebudú zo seba robiť somárov donekonečna
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
a nepovedia predsa ze nieco stalo 5 libra alebo 5 dolar, tak preco potom...
To sa spýtaj ich... nechce sa im, nevadí im to, sú s tým spokojní... bohužiaľ
P.S.: Gramatika bola vždy problémová v tejto krajine , napr. taký N pl. "nepoužíva" veľmi veľa obyvateľov
2. Nominatív plurálu používajú všetci ktorých poznám
3. prestaň už s tou trápnou pesničkou
Tu na Birdzi ho minimálne polovička ľudí nepoužíva, a neviem, ako to vieš zistiť, keď s niekým komunikuješ ústne . P.S.: To isté môžem povedať aj ja o skloňovaní eura , že ho všetci, ktorých poznám, používajú - možno to je len v Bratislave!
A diridiridi a dirididonda!
a potom ešte obmena evri alebo ojpo.
P.S.: Pozri sa aj do svojho malého prieskumu na Birdzi, väčšina ľudí ani nevie o čom točíš
Osobne mi je absolútne jedno, či niekto povie 10 eur, euro... a nech tomu hovorí aj slovenská koruna?
Podla mňa naopak buď deti čo sa v tom nevyznajú alebo ľudia ktorý nemajú prehľad a skúsenosti si len môžu myslieť že euro padne (ach)
Na Slovensku je to tak, že keď si niekto pozrie tie "úžasné" správy na Markíze a Jojke, kde sa akože venujú kríze, už si myslí, že je ekonóm, ktorý sa vyzná vo všetkých problémoch eura . Človek ale nemusí byť ani žiadny expert, aby pochopil, že takýmto štýlom to ďalej jednoducho nepôjde
Ale to už aj nejakú dobu hovoria že USA sa rozpadnú, nejakú dobu tvrdia že sa prestane používať papier kôli počítačom, nejaký čas tvrdia že všetkú prácu budú robiť stroje, a asi 6000 rokov tvrdia že táto spolčnosť smeruje do záhuby a ešte sa nič nestalo takže nevidím dôvod prečo by malo euro skončiť len kôli menšej kríze. Nemci začnú zase robiť za nás za všetkých a bude pohoda
Ale stále mám viac a viac pocit, že si jeden z tých expertov, ktorí si otvoria Nový čas a veria všetkým tým bludom, ktoré sú tam popísané...
mne je celkom jedno, čo tebe znie hlúpo. ak ti znie hlúpo 5 euro, tak nech ťa aj roztrhne, aj tak budem hovoriť tak, ako mi to lepšie pasuje do huby