mňa by to zaujímalo, pretože nikto nezačne len tak. Ako ste sa k tomu dostali? Napriklad ja vyfajčím pravidelne cez výkendy niekoľko cigariet a niesom na to závislá, vôbec.
tááák cigarety som nezačala, a nikdy nezačnem, a niečo iné, no, proste, keď na vás niekto tak krásne pozerá, a celý deň sa s vami mazná, odmietli by ste?
zo zaciatku ako doplnok k ranajsej kave, neskor asi ako socialny nastroj, neviem, pride mi to ze ludia na fajcpauze maju teda aspon to fajcenie spolocne, a veru sa mi zriedkavo stava zeby rec stala
zachutilo mi to.... začalo to na strednej však poď s nami na jednu alebo šak ešte nechoď na bus dáme cigu .... ta som začal pravidelnejšie a potom to doma so švagrom sa rozbehlo na plno ... staval dom .. čo prestávka to ciga nech človek oddýchne ale keď dám krabičku za večer tak minule som mal krabičku na 2 týždne ale hej som na tom zavisli
zacal som fajcit lebo som potreboval zamachrovat asi ako kazdy.. mal som asi 10 rokov.. a potom mi to akosi zacalo chutit a fajcim s vacsimi prestavkami az doteraz... nefajcim hentie skatulkove sena, ale cigo si sulam, je lepsie, je tam menej chemikalii a kedze sulanie je relativne pracne, tak toho tolko ani nevyfajcim...
jj, ja som tiež tvrdila, že môžem kedykoľvek prestať
hm, začalo to nejak tak, že keď som došla na výšku tak všetci sa po prednáške vyhrnuli na cigu a tak mi bolo divné postávať tam len tak a tak som si dala jedného dňa a ....no...saa to zvrhlo potom
Lebo mi fajčenie pred pár rokmi prišlo vhodné v zimnom období a momentálne som závislá natoľko, že ak nemám cigaretu uprostred noci, dokážem sa rozplakať.
tak ja som na to mala asi najblbší dôvod....strašne mi vadilo, že bývalý priateľ fajčil, stále som mu to vyčítala, ale nechcel prestať, tak som mu raz povedala, že pokiaľ on neprestane, ja začnem...
Samozrejme on neprestal...tak som začala ja, ale trvalo to len pár mesiacov, a potom som si povedala, že si predsa nebudem ničiť svoje zdravie kvôli tomu, že si ho ničí on... tak som aj prestala...
prvá ciga padla, lebo som chcela zistiť ako to "chutí". potom už som mala nutkanie zapáliť si napr. v piatok pri pive, mala som asi 16. potom ciga pred školou, po škole. potom aj cez prestávky. hlavne na brigádu keď som začala chodiť, skoro pred 5 rokmi, automatika - keď som si chcela oddýchnuť, vypýtala som sa na cigu vonku (je to iné ako spýtať sa zamestnávateľa fajčiara, či si môžem ísť posedieť do skladu - chápe to nutkanie zapáliť si).
kokso a začínala som hnusnými davidoffkami! potom marlborky, dlho dlho marsky. teraz už len tabak na šúlanie golden virginia, lebo iné mi nechutia.
ale najlepšie je samozrejme nezačínať vôbec no. skúšala som prestať, vydržím hoc aj 4 dni ale potom ma ZAS a znovu niekto vytočí a je to pre mňa najlepšie riešenie, rozdýchať to s nikotínom
lebo mi to voňalo a lebo bolo fajn tráviť čas s fajčiacimi ľuďmi pri cige (určite lepšie ako tráviť čas s fajčiacimi ľuďmi bez cigy, if ju nou uod aj mín)
no ja som raz skusala fajcit ..tak jeden den -kvoli segre, som chcela vediet co ju na tom tak pritahuje tak som si povedala ze kym nevyskusam tak nema cenu jej nieco hovorit ,no a neoslovilo ma to a zdaju sa mi to vyhodene peniaze takze tak..
Neskúšal som to a ani nemám potrebu. Mám však kopu kamarátov ktorý začínali z frajeriny alebo pod tlakom partie a teraz fajčia kedykoľvek majú možnosť. Myslím však že to súvisí aj s tým či fajčia rodičia, či to majú deti od koho "odkukať".
Ja som začala kvôli stresu. asi rok som fajčila štýlom, že som mala pri sebe krabičku aj týždeň-dva a zapálila som si len, keď som mala nervy...vtedy toho bolo veľa naraz - autoškola, škola, robota, partner, ktorý ma často rozčuľoval....a keď som sa s ním rozišla, tak som už bola po škole, robila som=mala som peniaze, čas, bola som "dospelá" ...takže som začala labzovať po vonku s kamoškou, vždy keď sme skončili v robote (bola to len brigáda a nerobila som každý deň). Vtedy som popri vínku alebo bavoráčikoch, popri tanci a hlasnej hudbe začala fajčiť viac.
Dnes fajčím aktívne, viem o všetkom, čo to spôsobuje, ale momentálne to skrátka...ani nie že mi to chutí, skôr je to blbý zvyk, keď neviem, čo mám robiť. Ale boli už aj dni bez cigariet a nepociťujem absťáky. Som presvedčená, že keď sa rozhodnem prestať, tak s tým nebudem mať iný problém ako to, že nebudem vedieť, čo s rukami Môj manžel to bude mať ťažšie, ten "absťáky" máva.
proste som to chcela skúsiť, v maturitnom ročníku s kamoškami niekde v bare ked sme si boli vypiť.. niekedy v tom období som sa prestala baviť s mojou dlhoročnou najkamoškou, s nou sme si slubovali že nikdy nebudeme fajčiť, a ked sme sa prestali baviť a hnevala som sa na nu, tak na just som si zapálila, že to už pre mňa nič neznamená
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
53 komentov
A potom normalne fajcit som zacala... neviem, lebo sme nemali co s kamoskou robit pred skolou a po skole
Potom som prestala kvôli liekom, potom znova začala lebo stres, potom prestala, lebo chlap a momentálne si dám, len ak ma niekto ponúkne
hm, začalo to nejak tak, že keď som došla na výšku tak všetci sa po prednáške vyhrnuli na cigu a tak mi bolo divné postávať tam len tak a tak som si dala jedného dňa a ....no...saa to zvrhlo potom
Rapidne som obmedzila kvoli priatelovi
Samozrejme on neprestal...tak som začala ja, ale trvalo to len pár mesiacov, a potom som si povedala, že si predsa nebudem ničiť svoje zdravie kvôli tomu, že si ho ničí on... tak som aj prestala...
2. Mám rád relax.
3. Pohoda s kamošmi.
4. Pomôže riešiť problémy.
začala som lebo kecy pri cige a lebo "partia" samozrejme toto nebol dôvod úplne prvej cigy, to bola zvedavosť, a ďalších zase "naučiť sa fajčiť"
@9
haha
kokso a začínala som hnusnými davidoffkami! potom marlborky, dlho dlho marsky. teraz už len tabak na šúlanie golden virginia, lebo iné mi nechutia.
ale najlepšie je samozrejme nezačínať vôbec no. skúšala som prestať, vydržím hoc aj 4 dni ale potom ma ZAS a znovu niekto vytočí a je to pre mňa najlepšie riešenie, rozdýchať to s nikotínom
Dnes fajčím aktívne, viem o všetkom, čo to spôsobuje, ale momentálne to skrátka...ani nie že mi to chutí, skôr je to blbý zvyk, keď neviem, čo mám robiť. Ale boli už aj dni bez cigariet a nepociťujem absťáky. Som presvedčená, že keď sa rozhodnem prestať, tak s tým nebudem mať iný problém ako to, že nebudem vedieť, čo s rukami Môj manžel to bude mať ťažšie, ten "absťáky" máva.
A dostatočnou motiváciou bude napr. tehotenstvo