autom som toho už pozabíjal, a ja jááááááááj...........žiadný problém!.....len s pitvaním by som mal problém, ale to by mi @puby pomohol ..........filip
ako keby to bolo v tejto dobe že maso môžem nahradiť všeličím možným tak asi ani nie...iba semt am keby som mala vyslovene chuť...
ale ak si prestavím nejaký zosun súčasného moderného sveta tak by samozrejme sa prebudil inštinkt prežitia a už by som sa krásnymi očkami nejakej tej sprostej sliepky nenechala ojašiť
Duplicitná anketa! Ja som mala tiež takú, ale s viacero možnosťami .
Inak, ono.. nejde o to zabíjanie. Asi by som aj zabila, kebyže umieram hladom. Alebo aj, kebyže neumieram - proste, ja nemám taký problém zabiť, ako pripraviť tak, aby sa to dalo aj jesť . Ale proste si nemyslím, že by som to potrebovala . Nejak špeciálne mäsu neholdujem a existujú alternatívy, si myslím. Aspoň teda literatúry je o tom habadej.
@mielikki Iiiii, pripomenula si mi báječnú príhodu, čo babka raz vyprávala;
že mali ich dedkovci koňa a keď kôň uhynul, tak zahrabali, pochovali a tak.. Prvý deň v pohode, druhý deň v pohode.. A že niekto sa tam šiel (aj) na tretí deň pozrieť a jama vykopaná, prázdnotou zívajúca . Vraj, že ťarcha hlavného podozrenia padla na čiernych spoluobčanov .
Fuu, ale dnes v noci sa mi vlastne aj snívalo, že som zabíjala nejakú žabu/hadov - absolútne nechápem prečo, ale v tom sne bolo normálne ponaučenie, že to nikdy nemám robiť (*jj, VŽDY mám moralistické sny s ponaučením na konci!), lebo potom ten mŕtvy plaz začal tak nejak nechutne chemicky reagovať, vypúšťať strašne lepkavú tekutinu a prilepilo sa mi to o psa a nešlo to dať dolu a bola sobota a veterinárka ani neordinovala a ja som sa strašne bála, že čo, ak je to toxické ! ..takže plazy už nezabíjam, aspoň nie v prítomnosti svojho psa a MŇA.
@bizbilio Neroooob .. Vieš, že hady ľúbim (nie na jedenie!), ale toto neviem, čo bolo za offtopic . Vlastne, to už druhý raz vo sne sa u nás nejako ubližovalo hadom - ja fakt neviem, čo toto má byť. Veď ja hada nechovám (ani si na hrudi)!
neviem... maximálne tak kura, aj to neviem teda na isto... xD všetkých väčších by som sa bála, že skôr zabijú ony mňa, a okrem toho chytať surové mäso mi nerobí dobre, a chytať surové krvavé čerstvo zabité...
ak to zoberieme akože podmienky niekde na opustenom ostrove a pod. tak by som bola nútená zabiť. už len pre to, že tam sóju a mliečne výrobky asi predávať nebudú a na zelinkách by som nežila. no pochybujem, že by som vedela skoliť nejakú divú zver, tak by som sa uspokojila s rybami
nedokazala by som nic zabit a potom to este zjest raz som zabila mys podpatkom, co mi macka doniesla polomrtvua potom ju nechala chuda trapit sa to bolo prve aj posledne a nejedla som ju potom radsej by som mala pole s kopou cukin a baklazanov aj teraz mi staci maso len raz tyzdenne, aj to len nejaka sunka, prosciutto, maximalne kura alebo kacicu
Síce som vegetarián, ale pokiaľ by som mohol zabíjať legálne v lese dajme tomu srnky, jedol by som ich. Samozrejme som myslel s vlastnoručne vyrobenou zbraňou, napríklad luk alebo oštep... takto to funguje v prírode aj u zvierat, takže by som s tým asi nemal problém.
nastastie nezijeme v pomeroch kedy schopnost zabit sa rovna prezitiu.. vyhladovany jaskynny muz by pravdepobodne oblozeny zeleninovy tanier odmietol a zabil a zjedol toho kto si dovolil mu ho ponuknut...resp by tym maximalne nakrmil svoje domace zviera (ktore ani nemal) ked uz tak humanne zabijanie - tazko sa vzdat sunky, slaniny do halusiek a spol.
Iba zabit? lebo tak neviem si predtavit,ze jebnem kladivom prasatu medzi oci a musela by som ho dostat na ten hak, cakat kym vykrvaca a ptm ho rozrezat a tak...
Myslim, ze kazdy kto by bol hladny by zabil zviera
Určite nezabila maso nie je pre ludí, my nie sme masožravci
A osobne som aj teraz vegetarián
A keď chce niekto reagovať na moj koment, tak ma to nezaujíma. Myslím negatívne, lebo to čo som napísala je pravda, tí čo nesúhlasíte tak si niečo vyhladajte
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
65 komentov
tak som zvedavá (toto ma napadlo ešte včera ale už som to sem nemohla pridať, čo vám môže byť vlastne jedno)
pre mäso sa tu zabíja každú zimu
budúci víkend ma to čaká tiež
(alebo by som jedla čerstvé zdochliny
ale ak si prestavím nejaký zosun súčasného moderného sveta tak by samozrejme sa prebudil inštinkt prežitia a už by som sa krásnymi očkami nejakej tej sprostej sliepky nenechala ojašiť
a ako povedal @zajkousko , ťažšie ako zabiť je správne vypitvať
Inak, ono.. nejde o to zabíjanie. Asi by som aj zabila, kebyže umieram hladom. Alebo aj, kebyže neumieram - proste, ja nemám taký problém zabiť, ako pripraviť tak, aby sa to dalo aj jesť . Ale proste si nemyslím, že by som to potrebovala . Nejak špeciálne mäsu neholdujem a existujú alternatívy, si myslím. Aspoň teda literatúry je o tom habadej.
že mali ich dedkovci koňa a keď kôň uhynul, tak zahrabali, pochovali a tak.. Prvý deň v pohode, druhý deň v pohode.. A že niekto sa tam šiel (aj) na tretí deň pozrieť a jama vykopaná, prázdnotou zívajúca . Vraj, že ťarcha hlavného podozrenia padla na čiernych spoluobčanov .
(hoci najviac ma zaujalo to, ako vykopali jamu dos´t veľkú pre koňa
Myslim, ze kazdy kto by bol hladny by zabil zviera
A osobne som aj teraz vegetarián
A keď chce niekto reagovať na moj koment, tak ma to nezaujíma. Myslím negatívne, lebo to čo som napísala je pravda, tí čo nesúhlasíte tak si niečo vyhladajte