Predtuchy cosi ako 6ty zmysel alebo nieco ine.....tajomne
Cosi myslite o tom jednoducho vzdy pred tym ked sa niekoho na nieco hoci uplne cudzieho opytam vzdy viem presnu odpoved vopred skoro rovnaku mozno vam to pride nezmyselne ale deje sa mi nielen pri ludoch ale niekedy viem presne ze ta a ta vec sa stane dne
Nie je to nič nezvyčajné, podobné schopnosti má veľa ľudí, anpríklad aj ja, ale čo to presne je, to povedať neviem, pretože to dodnes nie je preskúmané. Istí pseudovedci sa tým zaoberajú (parapsychológovia), ale ani oni presne nevedia, že o čo sa jedná.
No ja som bol pred dvoma rokmi na jednom kurze, ktory sa presne takymi vecami zaobera a cudovali by ste sa, ako uz tieto "nadpozemske veci" su preskumane. Len tu ako citam "UPOZORNENIE", nemozem zverejnit meno toho kurzu ale normalne somsa tam naucil vedome pouzivat telepatiu aj vobec intuiciu. Pre mna to bol dost silny zazitok, vlastne ma to aj dost zmenilo. Ale co chcem pre teba, jeto normalne a je toho schopny kazdy clovek na svete, nie len niektori. Len to clovek musi vediet pouzivat...
hm.. ja mam tiež taky pocit.. strašne ma boli bruchio a už dopredu viem čo bude pak sa rutim na wcko bez toho aby som sa s nim dohodol že sa uvidime a .. to je na ine stranky alebo minule som vedel že pišeme o par dni pisomku a mal som pocit že nepojdem do školy.. a vážne.. nešiel som takže som tiež magicka osoba?
Ja nemávam také predtuchy. Ale niekedy sa niečo stane, napr. idem po ulici vidím ľudí, autá a zrazu mám pocit, že toto sa už stalo. Presne táto situácia... áno, aj ten chlapec so psom, aj to auto presne takto isto pribrzdilo.
Stáva sa vám to tiež? Môže to mať niečo spoločné s relativitou času?
Aj mne sa to obcas stava. Proste idem po ulici a zrazu si len nejako spominam: toto mi je zname, akokeby som uz tuto situaciu zazil. Ale nezazil som ju Najskor som to niekedy zazil vo sne, ked som mal "sen z buducnosti", nejaku viziu... raz som o tom hovoril s jednym kamosom a on vravel jemu sa to stava tiez...
zajimave ja mam tiez casto pocit ze to co sa deje sa uz stalo..je to prinajmensom na zamyslenie ale este sa mi stava taka zujimava vec ze ked sa mi nico sniva skor ci neskor sa to vzdy stane niekedy v ten den niekedy az za rok ale kazdy sen ktory si pametam sa mi zatial splnil aj tie dobre sny a bohuzial aj tie zle kto vie cim to je hmm
ozaj este som sem zabudl dodat ze niektore prastare japonske ucenia hovoria ze kto vo svojom zivote pochybi je odsudeny zit znova myslite ze to s tym nieco moze mat?
aj mne sa casto stava ze sa mi zda ze sa nieco uz stalo ze presne viem co ten clovek povie a tak...a ja som rada ze sa mi sny neplnia lebo mavam hrozne sny.radsej ani nebudem pisat ake..
Typek, musíš mať fakt dobrú pamäť, keď sa po roku niečo stane a ty vieš, že sa ti to snívalo. A o tej japonskej povere - podľa mňa hlúposť. Lebo potom by ľudia žili nekonečné množstvo životov za sebou. Veď predsa každý aspoň raz v živote pochybí.
ked sa vam niekedy zda ze vec ktoru robite prvy krat ale myslite si ze ste ju uz niekedy predtym vykonavali tak ide o to ze ste to mohli robit v predchadzajucom zivote...a co sa tyka siesteho zmyslu alebo intuicie,ja mavamtake nutkania,napriklad ked idem domv zo skoly,..tak nikdy nezmenim cestu lebo potom sa zvykne nieco prihodit,alebo viem ze koho dnes stretnem,..ale to len obcas..je to naozaj zaujimave a dalo by sa o tom filozofovat velmi dlho...je jasne ze vedou sa nevyriesi preco niektory ludia intuiciu maju a ini nie..to je u kazdeho individualne..suhlasite?
"Ked sa vam niekedy zda ze vec ktoru robite prvy krat ale myslite si ze ste ju uz niekedy predtym vykonavali tak ide o to ze ste to mohli robit v predchadzajucom zivote..."
V akom predchadzajucom zivote, mohla by si o tom povedat cosi blizsie?
predchadzajuci zivot,bol tvoj byvaly zivot..ale to je vsetko len filozofia...ale vela ludi sa dalo zmeditovat a v tom predchadzajucom zivote sa naozaj ocitli,treba verit vsetkemu ale s mierou...a o vsetkom je aj strastne vela dokazou,aj o tychto minulych zivotoch...pocula som uz aj tak,ze ak je niekto alergicky na travu,tak je mozne ze ho na trave obesily v minulom zivote alebo komu chyba ruka,tak bol v predchadzajucom zivote kat..zostava uz len na vas co si budete o tom mysliet..Fakt alebo Fikcia??
Preco by som mal verit vsetkemu, ale s mierou. Tak budem bud verit vsetkemu (napriklad aj tomu, ze ma stiahne pod vodu vodnik ked sa pojdem kupat), alebo budem verit len pravdepodobnym veciam, ktore si mozem overit. To o čom pises ty si nemozem zatial nijako overit a preto nemam dovod verit tomu. A ak o tom existuju dokazy, tak tie by ma dost zaujimali, mas nejake k dispozicii?
Pozrite ja vam poviem takto ked idete po ulici alebo sa ocitnete na mieste kde ste prvy raz ale vy mate pocit ze ste tam boli ide vlastne o to ako tu us niekto pisal o tom minulom zivote vola sa to aj reinkarnacia mnoho ludi tomu veri pozostava to vlastne s toho ze ste prezili us niekolko zivotou a ked dozijete tento tak sa zase prevtelite do niekoho a budete zit dalsi zivot ako niekto zase iny a takto sa to opakuje prezivate vlastne mnoho zivotov
A čo ak je to obyčajne deja vu (už som to tu spominal)? Tvoje tvrdenia o prevtelovani su nekonzistentne. Do koho by som sa mal prevteliť? Do nejakej opice? Prezidenta? Ked sa do niekoho prevtelim, tym padom ho posadnem (aspoň tak tomu hovoria kresťania) ako diabol - ovladnem ho.
potrebujes na vsetko dokazi?..povedzme ze si katolik a vyznavas svojho boha,oslavujes krestanske sviatky...ale!!mas dokazy ze ten boh existuje?Videl si ho uz niekedy?take iste je to aj s reikarnaciou...a je rozdiel ci sa do niekoho prevtelis alebo sa narodis ako druha plnohodnotna bytost
Niesi katolik?ale vianoce,velku noc,..oslavujes,vsak?tak preco?vies to vysvetlit?..a plnohodnotna bytost?pojem relativny ale po spravnosti--clovek..lenze podla niekoho mozes byt v druhom zivote aj niake zviera,...
Nespominam si, kde som tvrdil ze oslavujem Vianoce a velku noc. Inak aj keby som ich oslavoval, nijako by sa to nevylučovalo s tým, že nie som katolíkom.
Aho, no dobre, takze takyto termin sa vztahuje na cloveka, ja by som tvrdil, ze takyto termin nemozno vztahovat na nijaku bytost, ale dobre, v tomto pripade, nech je po tvojom. Je to len o terminologii.
napr vianoce rodina pohromade potesia sa darcekmi a povedia si ako sa maju radi a velka noc troska zamaskrtit posibat no proste haluz a valentin pokial viem ani nie je cirkevny sviatok a tam zase kamoskam hovorim ako ich milujem no proste sranda
niesu cirkevne sviatky??a od kedy?podla mna je velmi pekny sviatok aj ramadan,vtedy sa nic nesmie robit,len oddychovat a to plnych 40 dni.Nesmies chodit do skoly,nesmies pracovat,...Tento sviatok sa ti nepaci?
naprek tomu ze v boha neverim som vychovavany ako katolik a preto aj budem vzdy oslavovat sviatky ktore oslavujem uz od detstva...prosti sviatku ramadan naozaj vobec nic nemam ale nema pre mna ziadnu cenu nakolko som ho nikdy v zivote neoslavoval okrem toho keby sme oslavovali vsetko tak by sme v podstate cely rok nic nerobili nie? cize nezmysel niekto pod vianocami vidi ako sa jezsko narodil v betleheme a niekto v nich vidi ako zmysel len rodinu. a inak sona vysvetli mi pls co mi tim chces povedat lebo akosik nechapem pointu tohto rozhovoru
Nieje to uplny post.Tak ak sa ti to paci tak to oslavuj,lebo aj Typek je neveriaci a oslavuje sviatky v ktore neveri....Typek-Tak potom mozte mat rozne oslavi aj po ine dni v roku,nie?
ach boze uz ma vazne nebavi vsetko tu vysvetlovat polopate ale dobre no...ja vianoce beriem ako dni v ktorych sa stretne rodina daju si najavo ako sa maju radi a darceky a su spolu katolik ho berie ako sviatok kedy sme prisiel jezis kristus
lebo to tak robim odkedy zijem a bol som tak vychovany tak preco to menit okrem toho mam tie sviatky rad... a keby ma mama ucila oslavovat ramadan tak by som ho oslavoval
uz to konecne pochop ze sviatky vela ludi oslavuje len tak pre dobry pocit a nie kvoli viere vlastne v sucasnej dobe je uz ovela viac neveriacich ako veriacich a to je zapricinene cinmi ktore robi cirkev ale to uz nepatri do tejto temy
Pozri sa Andrej vsak ty nemusis verit Reinkarnaci je to len jeden z nazorov a jedna z moznosti ako si to vysvetlit je us na tebe ci tomu veris alebo nie....
"deja vu" ma normalne, racionalne odovodnenie... v mozgu sa vam neustale zapajaju kabliky a jeden druh nespravneho zapojenia je ten pocit uz prezitej situacie...to je uuuuuplne polopatisticke vysvetlenie
Inak nedavno som pocula malo to nejake francuske opmenovanie tento dej ale nezapametala som si to ale vraj ide o to co sa ti niekedy napr pred rokom snivalo a teras si to us nepametas a naraz niekam prides a zda sa ti to tam povedome ale moze to byt vraj tym ze si to miesto videl vo sne ale moze to tak byt pretoze ludsky mozog si tristvrtinu zo vsetkych snov nepameta ked sa zobudi ale v hlave to ostane.
Citala som tu na birz clanok co by sa stalo keby sme pouzivali mozog na viac nez 10% tak som teda napisala aj sem... mozno by to bolo mozne ovlada to urcire kazdy jeden clovek len este nevie ako nato.... ja tiez niekdey viem kto nam zvoni dole pri vchodovych dverach aj ked ho poznam len z videnia
mne sa tiez stava, ze viem co dotycny povie. doslovne. obcas tie sny.sen v ktorom som utekala pred Tsunami. rano som zistila, ze je to presne rok, co Tsunami bola. alebo stalo sa mi take, ze som si pisala s kamoskou a odpovedala som jej skor, ako mi poslala tu spravu... presnejsie na seriu otazok v sprave. takze nahoda to nebola.
aj mne sa uz par krt nieco snivalo a potom som to zazila,,ale nestava sa mi to casto,,vacsinou su to take sny ktore mi v tej chvily nedavaju vobec zmysel,,no najviac sa obavam ze sa mi splni jeden moj sen,,mam z toho fakt obavy
aj mne sa to stava...lenze ja neviem presne co sa stane...vlastne si len myslim ze sa to asi stane a mam hrozne zvlastny pocit...a potom sa to naozaj stane.....no horsie je ze tieto predtuchy mam len pri zlych veciach...
Mne sa uz tiez vselico postavalo... ...sny, raz som doslova predpovedala pocasie v TV, ked hovorila moderatorka a ja som povedala pred nou presne to, co ona povedala o par sekund po mne...a mama na mna iba kukala...a nebolo to iba par slov..ale vety
A plnia sa mi casto sny ...a dost blbe sny, keby aspon tie pekne
A mam take haluze, ze AKOBY sa to uz stalo, to DEJA VU...to mam skoro na dennom poriadku...jj, blbe
Aj ja mam dakedy Deja vu, napr. v skole odrazu sa strhnem: Do fucku! Toto som uz dakde videl! A teraz sa stane toto, ten sa otoci tam a ta k tomu... apodobne haluzovinky ale to len niekedy.... Mojmu otcovi sa snivalo, ze bude lopatou nahanat zerave uhliky v nasej peci, a skutocne, nasledujuci den, nam vybuchla pec(nemali sme taku prkotinu, co sa nazyva kohut, na komine), lebo jej utalo tah... a otec skutocne musel vyberat narychlo tlejuce uhliky cervenkastej farby do kybla, ako v tom sne...
hmmmm ja mám niekedy prorocké sny je to nevyspytateľné viac menej sú mi nanič lebo na drvivú väčšinu snom normálny človek zabudne a až keď sa daná situácia odohrá uvedomím si že sa to už stalo
dá sa povedať že tú telepatiu ovládam lebo vždy viem kedy mi človek klame a čo si myslí o niečom čo preberame a môže to hrať ako chce proste to neak viem/cítim a často mávam sny ktoré sa mi po dlhej dobe splnia (po rokoch)a vtedy si spomeniem že sa mi to raz dávno už snivalo, myslel som že to má každý človek ale ked som naposledy videl dokument o telep. schop. a vraveli tam o tom ako o niečom parapsycho. tak ma to trošku postavilo na nohy a uvedomil som sa lebo do vtedy som to bral ako niečo úplne prirodzené
Revolucion: aj mne sa niekedy zda ze som uz urcity moment zivota zazil ze sa mi to uz akobi snivalo uz od malicka to na sebe pozorujem ale vacsinou su to take obicajne veci napr ze niekto nieco v istej chvili povie a mne sa zda ze sa mi to presne tak isto snivalo myslis ze to je telepatia?
Frosty: no je to určité predvídanie ,podľa mňa každý by mohol dokázať cez vlastné médium sa presunúť do budúctnosti ,ked sa to dá vo snoch...Možno práve na tom stoja všetky proroctvá ktoré sa splnili
dost mozne ze mas ten bajny"siesty zmysel" ....a to dobre rozvinuty.....maju ho vsetci ludia.....najma zeny....ale malokto ho rozvyja....mne sa stavaju tez podobne veci....ale nie az so takej miery ako tebe.....podla mna je to super....lebo mozes zmenit zivoty mnohym ludom....-ak to urobis spravne....
heh siesty zmysel existuje napriklad minule idem po ceste a som dopredu vedela ze na mna zatrubi auto a aj tak som sa zlakla...akoze som sla po kraji to trubilo preto lebo som sa lubila soferovi........heh..ale nie teraz vazne..... asi jooo
ale to sa aj mne stava ze proste v podvedomi citim, ze sa daco stane, alebo ze ten clovej povie to a pod. mne sa to uz derie do vedomia ale vzdy to nejak zatrhnem
Viete preco niektore veci sa vam zdaju ako keby ste ich uz videloi pretoze jedno oko zachyti ten dany pohlad o niekolko chvil skor ako to sdruhe a mozog to vlastne zachyti a hned nato ruhe oko ukaze to iste tak mozog to posle ako spomienku alebo tak dako to je ....
Mne sa stava DEJA VU velmi ale velmi casto. napr. ze idem po ceste a vidim cloveka ktoreho nepoznam ale je mi povedomi a pozrie sa na mna tym istym pohladom ale rozpravam sa s kamoskou a nieco mi povie a zatvari sa tak isto a ja v tom momente ztuhnem ako by som bola zhypnotizovana ale. A niektore veci ked sa mi snivaju tak sa naozaj stanu. je to velmi cudne hlavne ten pocit ked si to uvedomim a zacnem nad tym premyslat.
..Hmm...mne sa ties takto deju veci...ze sniekym kecam....a schvalom vuzivam tuto schopnost...daco ako telepatia..ale ja to akokeby len citim..a dako spracujem ten pocit do myslienky..ale mam aj ine cudne Mrdky D
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
76 komentov
Stáva sa vám to tiež? Môže to mať niečo spoločné s relativitou času?
V akom predchadzajucom zivote, mohla by si o tom povedat cosi blizsie?
Preco by som mal verit vsetkemu, ale s mierou. Tak budem bud verit vsetkemu (napriklad aj tomu, ze ma stiahne pod vodu vodnik ked sa pojdem kupat), alebo budem verit len pravdepodobnym veciam, ktore si mozem overit. To o čom pises ty si nemozem zatial nijako overit a preto nemam dovod verit tomu. A ak o tom existuju dokazy, tak tie by ma dost zaujimali, mas nejake k dispozicii?
potrebujes na vsetko dokazi?..povedzme ze si katolik a vyznavas svojho boha,oslavujes krestanske sviatky...ale!!mas dokazy ze ten boh existuje?Videl si ho uz niekedy?take iste je to aj s reikarnaciou...a je rozdiel ci sa do niekoho prevtelis alebo sa narodis ako druha plnohodnotna bytost
Aho, no dobre, takze takyto termin sa vztahuje na cloveka, ja by som tvrdil, ze takyto termin nemozno vztahovat na nijaku bytost, ale dobre, v tomto pripade, nech je po tvojom. Je to len o terminologii.
A kde som tvrdil, že sa mi ramadan páči?
uz to konecne pochop ze sviatky vela ludi oslavuje len tak pre dobry pocit a nie kvoli viere vlastne v sucasnej dobe je uz ovela viac neveriacich ako veriacich a to je zapricinene cinmi ktore robi cirkev ale to uz nepatri do tejto temy
Niektorych ludi to docela sokuje,ja to pokladam za neuveritelnu nahodu,ze uhadnem/predvidam/dokonca viem co si niekto mysli alebo chce povedat.
A plnia sa mi casto sny ...a dost blbe sny, keby aspon tie pekne
A mam take haluze, ze AKOBY sa to uz stalo, to DEJA VU...to mam skoro na dennom poriadku...jj, blbe